Rastade katterna

Tänkte passa på att utnyttja det kanonfina vädret som vi har haft några dagar nu och gå ut med Otis. Han har redan varit ute flera gånger i sommar, men eftersom det fortfarande är bra väder så blir han glad om han får gå ut igen.
Så jag tog på honom selen och gick ut på baksidan av huset precis som vi brukar. Några grannar satt där i solen så jag pratade lite med dem medan Otis roade sig.
Efter en kort stund kom ena grannens barn, ca två år gammal, och då blev Otis livrädd!  :S  Han är rädd för barn, det vet jag sedan tidigare, men jag trodde inte att det var så illa. Framför allt inte utomhus. Men han fick verkligen panik!!! Han slet och drog för att springa hem, och när jag lyfte upp honom så kämpade han för att komma loss. Stackarn!  :(
Så jag gick in med honom igen. Lite senare på em frågade jag honom om han ville göra ett nytt försök att gå ut i det fina vädret och det ville han. Då var vi ute en längre stund.

När jag hade gått in med Otis för andra gången tänkte jag göra ett försök med Tilda. Jag vill så gärna att hon ska få känna hur skönt det är ute, men hon brukar alltid totalvägra när jag försöker gå ut med henne. Det är säkert sju år sedan hon var ute i sele. Hon är jätterädd för att gå ut. Jag vet inte varför eller vad det är som hon tycker är så otäckt, men hela hon skakar jättemycket och hon trycker sig mot husväggen.
I vilket fall som helst så gjorde jag ett försök i dag. Jag tog på henne selen och sedan så bar jag henne nerför trapporna. Jag märkte på henne att hon verkligen inte ville, men jag gick ut på baksidan och släppte ner henne i gräset.
Där hukade hon sig ner, men hon började tugga gräs frenetiskt och det tog jag som ett gott tecken. När hon rörde lite på sig så gick hon inte utan hon kröp sakta framåt, och hon höll sig hela tiden vid mina fötter. Hon tyckte att det var otäckt med alla ljud för hon spanade oroligt åt alla håll hela tiden. Så fort någon gick förbi ute på trottoaren (som är en bra bit bort när vi är på baksidan) så blev hon jätterädd. Hon skakade och darrade hela tiden som vi var ute, men jag tyckte ändå att det gick ganska bra. Vi var ute i säkert 20 minuter i alla fall och det var mycket mer än vad jag hade hoppats på. Jag är jätteglad att det gick så pass bra som det gjorde, och jag är glad för hennes skull så att hon fick äta lite gräs och känna lite blåst i pälsen. Framför allt tycker jag att det är bra att hon fick andas lite frisk luft och se något annat än våra väggar.  :)
Om jag tar det försiktigt så kanske jag kan få med henne ut någon mer gång, kanske inte i sommar men nästa år?
*Riktigt nöjd*

(Kissarnas egna upplevelser kan läsas på deras blogg, kattbus.blogg.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0