Proppar

Kom hem från ett Body Jam-pass förut och satte genast igång med att fixa lite mat. Gick in i vardagsrummet för att starta tv-n och upptäckte då att det inte gick. Det gick heller inte att tända lamporna där. Gick runt i lägenheten för att kolla hur det var för övrigt. I köket, hallen och sovrummet fungerade det, men inte i vardagsrummet, på toaletten och "kontoret".
Gick en trappa ner till vaktis och bad om hjälp med proppbyte eftersom jag inte hade några i reserv hemma. (Jag tror att det bara har hänt typ en gång tidigare att en propp har gått under alla år som jag har bott här!) Han hjälpte mig och sedan fungerade det. I ungefär 45 minuter...  :/  Sedan skulle jag byta en trasig glödlampa och då dog det igen.
Fick gå ner till vaktis en gång till och be om en ny propp, men bytte själv eftersom jag ju visste vilken det var den här gången. Drog ur kontakten till fönsterlampan också för säkerhets skull, för antagligen var det den som var orsaken. Jag har haft den i hur många år som helst och det har aldrig varit något problem med den tidigare. Men nu ville den visst inte vara med längre. Den går på timer, och förmodligen gick proppen första gången av någon anledning när den skulle tändas i kväll. Sedan upptäckte jag att glödlampan hade gått sönder, och då gick proppen för andra gången när jag skulle byta den. Tur att jag har vaktis så nära!  :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0