Varm helg

Jag har haft en lugn och väldigt varm helg. Det har varit sol och över +30 grader varmt ute. I går åkte jag till badplatsen och låg i solen tre timmar. Men i dag höll jag mig hemma med katterna i stället. Det har varit för varmt för att göra så mycket, så den enda ansträngande aktiviteten som jag har gjort är att dammsuga. Men jag har hunnit att läsa ganska mycket i helgen.  ;D
Kissarna tycker också att det är väldigt varmt; de ligger mest utslagna på olika platser, oftast på golvet som förmodligen är svalaste platsen att ligga på. Nu är klockan efter 23.00 och det är fortfarande runt 30 grader varmt i min lägenhet.  :/
Dags att klä av sig och gå till sängs. Eller, bara gå direkt till sängen. På grund av värmen har jag inte så mycket kläder förutom trosor och linne på mig.  :O

Fanta hos kattdoktorn

Ledig måndag i dag med ett inbokat besök på Djurdoktorn. Fanta skulle få sin årliga vaccination och jag ville ha en hälsokoll på henne eftersom hon har tappat ganska mycket vikt på kort tid. Veterinären gjorde en yttre genomgång på Fanta men tyckte att hon trots viktnedgång ser bra ut i hullet, så vi bestämde att vi ska avvakta med blodprov ett litet tag. I stället ska jag ge henne lite foder med högre fetthalt blandat med hennes vanliga foder. Om Fanta trots det fortsätter att gå ner i vikt ska vi ta ett blodprov om en månad eller två för att se om det är något sjukdomsrelaterat som orsakar viktminskningen.  :/
Fanta var så duktig hos veterinären. Hon lät sig kännas och klämmas på utan att protestera alltför mycket, och hon sa ingenting när hon fick sprutan. Jag är så stolt över båda mina kissar som beter sig idealiskt när de är hos veterinären.  :o)

Sol, öl och bokläsning

I går passade jag på att ta vara på det fina vädret och låg ett par timmar i solen vid samma badplats som i söndags. På kvällen tog jag och Pia några öl på "Överste Mörner´s". En trevlig kväll som vi ovanligt nog avrundade ganska tidigt.  :)
I dag har jag och kissarna haft en riktig slappardag. Jag har roat mig med att läsa en del i boken som jag håller på med just nu. Det är en pocketbok på drygt 600 sidor, men texten är ganska liten så med en lite mer "normalstor" text skulle den nog egentligen vara ännu tjockare.
 
I morgon ska jag och Fanta till Djurdoktorn. Det är dags för hennes vaccination och så ska veterinären få göra en hälsoundersökning på henne eftersom hon har tappat en del vikt på kort tid. Jag hoppas att det inte är något allvarligt bakom viktminskningen.  :/

Högt tryck på jobbet

Hemkommen och trött efter en lång arbetsvecka. Det har varit mycket att göra hela veckan. Det är sommar, semestertider och många andra kliniker har semesterstängt vilket gör att det blir högre tryck på de kliniker och sjukhus som har öppet. På mitt jobb har det bland annat varit över två timmars kötid i telefonen och många timmars väntan för patienter på akuten.
Jobbveckan avslutades med en trevlig after work med några kollegor från jobbet. Den ägde rum utomhus på Vätternstranden med både lite ätbart och drickbart. Jag var med ett par timmar innan jag åkte hem.  :)

Två timmar nostalgi

I går var det en planerad semesteraktivitet till. Den sista för den här gången för nu är semesterveckan slut. Men det var en rolig och trevlig aktivitet.  :)
Syrran och Maria kom hit och efter lite uppladdning hos mig gick vi ner på stan för att först äta lite mat och sedan gå vidare till kvällens händelse; en konsert med Gyllene Tider. Det var ca två timmar ren nostalgi.  :o)
 
 
I dag åkte jag iväg till en badplats och låg ute i solen i drygt två timmar. Det var så skönt!  :)

Semesterdag på landet

I dag har jag gosat med kissebebisar nästan hela dagen.  :D  Jag var hos min vän Eleonor och hennes familj (en planerad semesteraktivitet) och då blev det så klart en massa mys med samma bebisar som jag träffade när jag var där i början av juni. Nu är de sex veckor äldre och fulla med bus. Så söta!  :o)
Jag gosade inte bara med bebisarna, jag umgicks faktiskt med Eleonor också.  ;)  Vi åkte bland annat till Vimmerby och åt lunch, provsmakade jordgubbar, ärtor och annat direkt från Eleonors trädgårdsland, lyssnade på åskan och åt middag innan jag åkte hem.

Mat och musik i Göteborg

Jag kom hem klockan 04.10 i morse. I går hade jag nämligen en planerad aktivitet; jag var i ett soligt Göteborg för att gå på konsert.
När vi kom fram till Göteborg började vi med att äta mat på "The Bishop Arms" och sedan gick vi till "Trädgår´n" för att dricka ett par öl. Där träffade vi bekanta både hemifrån och SRF.  :)  Vi hann även med ett kort besök på "Rockbaren" innan det var dags att gå till Ullevi.
Jag hoppade över det första förbandet och kom precis lagom till att det andra förbandet (Ghost) började.
 
 
Sedan var det äntligen dags för Metallica. Jag har ju sett dem ganska många gånger tidigare, men det här var deras bästa scenshow hittills. Jag tyckte att den var sååå bra! Som konsert i helhet konkurrerar den starkt med den som jag tycker är den bästa av alla Metallica-konserter som jag har sett; den gången de spelade med de andra banden i Big4 på Ullevi 2011. Jag har svårt att bestämma mig, så det kan faktiskt vara så att konserten den gången och konserten i går får dela platsen som den bästa Metallica-konserten.  :o)
 

Glass och brons

I dag blev det en oplanerad men trevlig aktivitet. Jag och min vän Mikael åkte till Söderköping och åt glass på "Smultronstället". Jag åt en Bounty.  :)
 
 
Sedan hade jag en lugn kväll framför tv-n och såg när de svenska tjejerna vann brons i fotbolls-VM. Stort grattis!  :)

Semester!

Nu har jag semester en vecka. Japp! Jag har semester! Jag som är ganska dålig på det ska alltså vara ledig en hel vecka.  :)
Jag har en del planer, men inte för varje dag. Förutom några inbokade aktiviteter ska jag även bara vara hemma och ta det lugnt med kissarna. Det bästa med den här semestern är att jag får sova hemma i min egen säng 10 nätter i rad.  :D
Jag har förstått att det tydligen är vanligt att när man har semester så firar man in den med att dricka någon alkoholhaltig dryck. Så jag har tänkt hela dagen på jobbet i dag att jag skulle blanda mig en god drink i kväll. När jag kom hem så insåg jag att jag hade sprit men inget att blanda med.  :/  Nåja, det gick bra utan alkohol; jag har ju semester ändå!  :)

Del två av året

Den första halvan av 2019 är redan gjord, i dag börjar den andra.
Jag började det här halvåret med att diska, dammsuga, tvätta och handla. Men jag hann också med att träna. Inte bara ett pass, utan två. Först ett pass BodyCombat och sedan ett oplanerat pass Booty Move. Skönt!  :)

RSS 2.0