Ny scrapbutik

För tre veckor sedan skulle jag egentligen ha varit på en tredagars scrapträff igen, men även denna gång blev den inställd på grund av Covid-19. I dag var jag på invigningen av en ny scrapbutik, öppnad av samma person som håller i tredagars-träffarna som jag brukar åka på. Det var en coronasäker invigning hela helgen, så alla vi som var inbjudna var uppdelade på olika tider som vi fick komma och handla. Jag och Jessica hade tid kl. 13.00-14.00 i dag. Det bjöds på fika som vi, trots att det bara är den sista februari, satt utan jacka ute i solen och mumsade i oss.  :O
Alla som var där fick varsin goodie-bag med lite scrapsaker och förutom den köpte jag också bland annat några dies och ett par pearl makers. Nu är jag sååå sugen på att scrappa och jag längtar tills jag kan få åka på scrapträff igen!  :o)
 
 

Ett kort men lite säkrare besök

Efter jobbet i dag åkte jag hem till pappa för att titta in till honom och säga "Hej" lite snabbt. Han fick sin andra dos vaccin mot Covid-19 för två veckor sedan och har nu ett lite bättre skydd mot Corona-viruset. Så nu kan jag äntligen hälsa på honom igen. Men för säkerhets skull blev det ett väldigt kort besök och jag höll fortfarande distans.
Mormor har tyvärr inte fått sina båda sprutor än så jag får vänta lite till innan jag kan hälsa på henne.  :/

Från kallt till lite varmare

Efter flera veckor med riktig vinter; mycket snö och många minusgrader, har det de tre senaste dagarna varit plusgrader. Även om det fortfarande finns en hel del snö kvar så har mycket av den försvunnit i helgen. Dessutom såg jag en spindel och en fluga i dag. Redan!  :O
Men det som är riktigt skönt är att det är ljust mycket längre om dagarna nu. Det märks stor skillnad och det känns verkligen att vi är på väg mot ljusare (och varmare) tider.  :)

Flera pussel att lägga

Efter jobbet i dag åkte jag hem till min vän Anna och hämtade fyra pussel som jag ska låna och lägga. Jag håller redan på med ett pussel som jag ska försöka att lägga färdigt i helgen, och jag har några till som ligger och väntar på att bli lagda. Men nu har jag ytterligare fyra att se fram emot.  :)
Jag har alltid tyckt att det är roligt att lägga pussel men jag har inte tidigare ägnat så mycket tid åt pussel som jag har gjort det senaste året. Jag är inte ensam om det heller. Det har tydligen blivit en pussel-boom runt om i världen sedan Covid-19 tog över våra liv. Mängder av människor som på grund av pandemin sitter hemma och håller social distans lägger pussel som sysselsättning. Det har till och med blivit så populärt att pussel har tagit slut både i affärer och på lagerhyllor.  :O
Jag har i alla fall pussel att lägga så att jag klarar mig ett tag framöver.  :o)

Ett år utan livemusik

Det har varit kanonfint väder i helgen; strålande sol, klarblå himmel och runt -3 grader kallt.  :)
Som nästan alla helger körde jag ett BodyCombat-pass i går förmiddag och ett i kväll. Resten av tiden har jag diskat, tvättat, dammsugit, läst bok, tittat på alpin-vm och skidskytte-vm, lagt pussel och gosat en massa med alla kissarna.
 
I dag är det exakt ett år sedan jag, syrran, Maria, kusin och hennes man såg Eclipse. Det är alltså ett helt år sedan den senaste konserten. Ett helt år sedan jag gjorde något roligt "på riktigt" och fick umgås med andra människor på vanligt sätt och utan restriktioner. Ingen vet när vi kan börja att återgå till ett någorlunda normalt liv igen. Planen för Sverige är att alla över 18 år ska vara vaccinerade till slutet av juni, men även om det lyckas så betyder inte det att viruset är borta och att vi kan börja att leva som vanligt direkt efter det. Tills vidare får vi fortsätta att följa restriktionerna, hålla social distans, ha livet på paus och ha tråkigt.  :/

Kall promenad

Ledig-mitt-i-veckan-dag i dag. Jag hade inte några speciella planer, men så ringde min vän Hanna strax före lunch och frågade om jag ville följa med ut och gå. Eftersom jag inte hade något annat viktigt för mig just då så gjorde jag det. Det blev en timma promenad i sol och -11 grader. Uppfriskande!
Sedan blev det lite skidskytte-VM på tv-n innan jag åkte iväg till gymmet och körde ett BodyCombat-pass.  :)

Besök till katterna

I dag hade vi besök här av en människa som skulle träffa jourkatten Vidar för att eventuellt adoptera honom. Precis som alltid när det kommer någon hit så gömde sig både Vidar och Arvid och vägrade att visa sig. Men människan vill egentligen ha en kattunge så förmodligen kommer båda pojkarna att få stanna här ett tag till. Det får de gärna för mig.  :)
 
För övrigt har det varit en lugn lördag: först ett pass BodyCombat på förmiddagen, besöket på eftermiddagen och sedan soffhäng framför tv-n i kväll. Ute har det varit sol och som alla dagar den senaste tiden runt -10 grader.
I morgon blir det också ganska lugnt. Jag ska fixa lite här hemma och så ska jag köra BodyCombat som vanligt i morgon eftermiddag.

Långt hår

När jag var på gymmet i kväll för att köra ett BodyCombat-pass såg jag en tjej i omklädningsrummet som hade väldigt långt hår. Alltså väldigt långt hår. Det räckte ända ner till mitten av vaderna!  :O  Undrar hur lång tid det tar för håret att bli så långt? Jag har sedan en tid, ungefär 1,5 år, försökt att spara ut mitt hår för att det ska vara långt igen efter att ha haft det kort ett tag. Men för någon vecka sedan när jag tittade på foton från "kort-hårs-tiden" blev jag lite sugen på att klippa av det i någon snygg frisyr igen. Jag ska känna efter lite och fundera på hur jag ska göra. Spara det till ännu längre eller klippa det kort?  :/

RSS 2.0