Mot 2023

Min nyårsafton blev inte som planerat. Jag vaknade tidigt, åt frukost och borstade tänderna för att vara med på det tradionella, jobbiga och roliga två timmar långa nyårspasset. Men när jag tog på mig träningskläderna kände jag mig lite yr och blev både lite ansträngd och lite svettig. Jag insåg att om jag inte ens orkar att ta på mig träningskläderna så orkar jag nog inte att träna i två timmar. Jäkla förkylning!  :/  Jag har varit ordentligt sjuk sedan annandagen men kände mig aningen bättre i går. Eftersom hoppet är det sista som överger en och jag är envis så försökte jag nog inbilla mig att jag kände mig friskare än vad jag var när jag vaknade i morse. Jag tog av mig träningskläderna och lade mig på sängen tillsammans med kissarna och sov hela förmiddagen i stället.
I kväll var jag egentligen bortbjuden på nyårsfirande men värdparet ställde in för ett par dagar sedan på grund av sjukdom. Men eftersom jag också är sjuk så hade jag nog inte kunnat delta ändå och de senaste dagarna har jag ställt in mig på att avsluta året hemma tillsammans med katterna.
 
Det är nu bara drygt 3 timmar kvar av 2022. Året då vi äntligen kunde börja att återgå till en lite mer normal tillvaro igen efter två år med pandemi. Vi fick umgås igen och jag kunde åka på scrapträffar, festival och gå på konsert. Jag gjorde många roliga och trevliga saker, framför allt tillsammans med andra.  :)
Men det är också året då kriget kom till Europa och fortfarande pågår för fullt. Inflationen ökar och priserna stiger på allt. Olika tråkigheter avlöser varandra och jag själv funderar på vad jag ska göra med mitt liv. Antalet smittade med Covid-19 ökar mycket återigen, samtidigt som den vanliga säsongsinfluensan också slår hårt.
Tyvärr slutar det här året sämre än det började; det som såg ljust ut då har börjat att se mörkt ut igen.
Men trots att det verkar ganska deprimerande, så hoppas jag ändå att 2023 blir ett bra år.  :/

Ett avsked

I dag tog jag farväl av min vän från skoltiden. Begravningen var enkel, fin och ledsam. Kyrkan var nästan fullsatt, men från skolgänget var det bara jag och Camilla. De andra kunde inte vara med av olika orsaker som t.ex. sjukdom. Jag är också sjuk, jag fick ont i halsen på annandagen och sedan bröt det ut ordentligt med feber, huvudvärk och snuva. Men jag ville ändå vara med på begravningen och eftersom vi trots flera försök att träffas en sista gång inte lyckades med det så kändes det bra att kunna vara med i dag och ta farväl. Jag vet att vi träffas igen någon annanstans.  :´(

Julafton

Julafton är snart slut. Det har varit en ganska vanlig julafton med samma innehåll som det brukar vara. Först hälsade jag på pappa och lämnade en liten julklapp till honom. Efter det var jag hos mormor och lämnade en liten julklapp till henne. Sedan var det dags för det traditionsenliga julfirandet hos kusin och hennes familj med mat, Kalle Anka och julklappar.  :)
Nu är jag hemma och har en lugn kväll med kissarna. Jag skänker en tanke till alla som är ofrivilligt ensamma i julhelgen, alla som inte har någonstans att bo och alla som inte har några nära och kära att umgås med.
En stor tanke går också till Ukraina. I dag har kriget pågått i exakt 10 månader. Miljoner ukrainare är fortfarande på flykt, både utomlands och internt i Ukraina. Otroligt många människor i Ukraina spenderar julhelgen utan el, värme, vatten, mat och andra förnödenheter samtidigt som ryssarna skoningslöst och oavbrutet bombar sönder landet. Jag hoppas att galningen i Ryssland inte har en bra jul.  :/

Mot ljuset

Äntligen vänder det! I dag är årets kortaste dag så nu går vi mot ljusare tider igen. Så skönt!  :o)
Min ledig-mitt-i-veckan-dag försvann fort. Jag hade planerat att göra så mycket, men jag hann inte ens hälften. Jag gjorde i alla fall lite wienernougat-godis innan jag åkte iväg och köpte den sista julklappen och resten av maten som jag ska ha med mig på julafton. Sedan var jag hos min vän och före detta kollega Hanna och fikade på eftermiddagen.
Jag har inte så mycket kvar att ordna inför julafton så jag känner mig inte stressad, och resten som jag skulle ha gjort i dag kan jag göra på min julledighet.  :)

Ändrad vecka som kommer

Jag har haft en lugn helg tillsammans med kissarna. Förutom det vanliga BodyCombat-passet i går förmiddag har det bara varit stillsamma aktiviteter här hemma. Jag har läst bok och tittat på skidskytte och Musikhjälpen på tv-n.
I veckan som kommer är mitt arbetsschema lite omkastat. I stället för att vara i Söderköping på måndag och torsdag och svara i telefon på tisdag och fredag ska jag vara där på måndag, tisdag och fredag och svara i telefon på torsdag. På tisdag har vi möte och sedan julbord så då behöver jag vara på plats på jobbet. På fredag slutar jag egentligen vid lunch eftersom det är dag före afton, men jag har erbjudit mig att jobba hela dagen och därför har vi bytt dag på torsdag och fredag. Jag har i alla fall min ledig-mitt-i-veckan-dag på onsdag. Skönt!  :)

De försvinner en efter en

I går fick jag veta att en klasskompis har gått bort. Det var den andra (som jag vet om) från klassen på bara en dryg månad. Den första valde att själv avsluta sin tid här, medan den andra efter flera år förlorade kampen mot ALS. Tre somrar i rad nu har vi försökt att träffas, men vid varje planerat tillfälle stoppade hennes sjukdom det. Den senaste gången kände jag att det nog tyvärr inte skulle bli så många fler chanser och nu är det för sent. Jag tycker att det är ledsamt att vi inte hann träffas. Efter att vi hade slutat grundskolan hade vi inte någon kontakt alls förutom några enstaka återträffar och liknande. Men för tre år sedan kom vi i kontakt med varandra genom mitt jobb och det var då vi bestämde att vi skulle försöka att ses. Vi gick i samma klass från lekis till nionde klass och under de åren var vi kompisar och umgicks väldigt mycket med varandra. Så det är synd att vi inte hann träffas en sista gång.  :(

Kall promenad och julkort

Helgen har gått lite i vinterns och julens tecken. Efter det vanliga BodyCombat-passet i går förmiddag tog jag det lugnt hemma framför skidskytte på tv-n i väntan på att det skulle bli mörkt ute. Varför? Jo, när det hade blivit mörkt gick jag en promenad för att titta på årets Vinterljus här i sta´n, och det syns ju så klart bättre i mörkret.
Det var en kall men trevlig promenad. Snö, -5 grader och åtta olika ljusverk att titta på. Fyra av dem var i centrum och fyra var i Trädgårdsföreningen där det även bjöds på eldshow. Efter promenaden gick jag hem och drack lite varm choklad.  :)
 
 
I dag har jag scrappat julkort. Det blev bara några stycken, men nu för tiden skickar jag inte julkort till så många. Jag blev sugen på att scrappa mer, det är ju så roligt!  :)

Rädda pojkar hos veterinären

I dag var jag med Arvid och Vidar på mitt gamla jobb. Det var dags för deras årliga vaccination. Eftersom pojkarna är så fruktansvärt rädda för andra människor så hade jag planerat att ge dem ett preparat i lite smaskig mat till frukost. Preparatet har en lite lugnande effekt; man är vid fullt medvetande hela tiden men blir lite lullig och upplever inte att en otäck situation är lika skrämmande. Pojkarna som i vanliga fall gillar den smaskiga maten som de bara får ibland åt inte den i dag. Hur kan de veta att det var något lurt med den?!?  :/
Så det var ju bara att stoppa in dem i varsin transportbur och åka till veterinären med två livrädda kissar...
Hos veterinären fick Vidar vara först ut eftersom han stänger ner och blir lite apatisk medan Arvid i stället visar sin rädsla genom att bli arg. Jag klappade på Vidar och gosade med honom medan han fick sin vaccination. Veterinären lyckades till och med att titta lite på hans tänder så det gick mycket bättre än förväntat med honom. Han har lite tandsten men inte så mycket så att det behöver åtgärdas nu utan det kan vänta lite. Skönt!  :)
Sedan var det Arvid´s tur. Han fräste och slog lite med tassen mot oss. Sköterskan hämtade en filt som han fick gömma sig under samtidigt som jag klappade på honom medan veterinären gav honom sprutan. Som tur var gick det bra så han blev också vaccinerad. Men det var ingen idé att ens försöka att titta på hans tänder. Eftersom han har haft problem med tänderna och vid två tillfällen redan har dragit ut några stycken så skulle det vara bra att veta status på dem nu, ifall det börjar bli dags för ytterligare en tandåtgärd. Men jag får försöka att titta lite på dem här hemma i stället om han låter mig göra det vid något tillfälle.
Båda pojkarna var jätteduktiga med tanke på hur rädda de är för alla andra än mig och när vi kom hem igen ville de gosa med mig nästan direkt. Bra att de inte blev så traumatiserade.  :o)
 

Id-märkare

Jag började den här arbetsveckan med en kurs i id-märkning. Några timmar teori, ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov. Klart! Så fort jag får mitt kursintyg får jag id-märka hundar och katter med chip.  :o)

Fullt upp i juni 2023

I dag köpte jag biljett till Metallica. De spelar på Ullevi i Göteborg i juni nästa år. De ska göra en turné som jag inte har hört att något annat band har gjort någon gång. Det är nämligen två konserter i varje stad och det är helt olika konserter. Först spelar de ett set med vissa låtar på fredagen, sedan spelar de ett set med helt andra låtar på söndagen. Så det är alltså två olika konserter med samma band.  :D  Dessutom är det olika förband till konserterna. På fredagen är det Volbeat och på söndagen är det Five Finger Death Punch. Båda är jättebra, tycker jag.  :o)
 
Så nu börjar det bli fullt i kalendern i juni 2023. Först är det Sweden Rock Festival, en vecka senare är det dubbla konserter med Metallica och tio dagar efter det är det Bruce Springsteen.  :D

RSS 2.0