Långhelg igen

Det är redan helg igen. Men inte bara helg; det är långhelg! På söndag är det Valborgsmässoafton och det betyder att det är röd dag på måndag. Alltså en ledig dag. Tjohoo!  :D
Jag har en del planer för helgen och jag börjar som vanligt med ett BodyCombat-pass i morgon förmiddag.  :)

Inte långt kvar

Det börjar att närma sig festival igen. Det är bara 6 veckor kvar, 43 dagar för att vara exakt, tills det är dags att åka. Shit, vad fort det går! Snart är vi där.  :o)

Äntligen lite värme

I går hade vi äntligen riktigt fint vårväder med lite försmak av sommaren. Det var klarblå himmel, strålande sol och närmare +20 grader ute. Efter BodyCombat-passet på förmiddagen åkte jag hem och satt sedan i solen på balkongen. Så skönt!  :)
I dag hade jag inte planerat att träna men det blev ett BodyCombat-pass ändå. Nu blir det lite bokläsning en stund innan det är dags att sova och ladda inför en "kort" arbetsvecka.

Ändrad medicinering

Jobb-onsdag i dag, men jag var ledig en stund på förmiddagen när jag var på mitt gamla jobb med Raven. Jag och veterinären diskuterade Raven´s kräkningar och viktminskning. Veterinären ville ta ett nytt blodprov eftersom det är ungefär två år sedan det senaste, men jag avböjde det med motiveringen att det känns lite meningslöst att ta ett nytt prov. Antingen visar provet att Raven mår ganska bra som det har gjort i stort sett varje gång hittills, eller så visar provet att det är problem med levern, njurarna och/eller sköldkörteln. Vi vet ju efter ultraljuden som vi har gjort att det är en förändring på levern och vi vet ju också att den ena njuren är mindre än den andra av okänd orsak. Men om provet skulle visa att njurarnas funktion har försämrats så finns det inte så mycket att göra åt det eftersom Raven behöver äta sitt speciella foder för magen och då kan vi inte byta till foder för njurarna. Om hon skulle äta foder för njurarna skulle hon få leva med konstant diarré igen och det vill jag inte att hon ska behöva göra den sista tiden i livet. Så därför tycker jag att ett nytt blodprov inte skulle vara till någon nytta i det här läget förutom att bara få veta att Raven antingen är lika "frisk" som vanligt eller att något är fel som vi ändå inte kan göra så mycket åt.  :/
I stället bestämde vi att vi ska prova med att ändra medicineringen lite. Vi ska minska doseringen på några av medicinerna och öka doseringen på några andra. Förhoppningsvis kommer Raven att kräkas mindre och viktminskningen avta. Om det inte blir bättre med ändrad medicinering så får vi omvärdera situationen. Då blir det antingen ett nytt blodprov som veterinären ville eller förmodligen en promenad över regnbågsbron.  :/

Bokat veterinärbesök

Ny arbetsvecka är påbörjad. Det är en "lång" vecka för mig. På onsdag ska jag dessutom till mitt gamla jobb. I dag blev det nämligen lite hastigt bestämt att Raven ska träffa veterinären då. Hon är inte akut dålig men hon är ju gammal och lite mer skröplig nu och jag funderar en del på hur vi ska tänka framöver. Diarrén är fortfarande under kontroll men hon kräks väldigt mycket och tappar långsamt vikt. Hon har bra aptit och verkar pigg, men hur mår hon egenligen invärtes? Ska vi prova med att ändra medicineringen eller är det snart dags för Raven att få vandra över regnbågsbron? Det är många tankar fram och tillbaka. Orsaken till besöket är att jag egentligen bara ville ha en telefonkontakt med Raven´s veterinär för att diskutera detta och höra vad hon tycker. Det var hon som då i stället ville träffa Raven för att se hur hon mår. Så vi får se på onsdag vad som händer.

Slut på ledigheten

Efter sex dagars ledighet är det dags för jobb i morgon.  :/
På Annandag Påsk hade jag inte tänkt att göra så mycket alls, men lite hastigt och oplanerat fick min bil på sig sommarskorna då. Skönt att det är gjort!
I går och i dag har jag haft lugna dagar med bokläsning och en massa mys med kissarna. Det enda ansträngande som jag har gjort var ett pass P.E Performance i går och ett roligt Step-pass i dag.  :)

Påsk utan påskmat

I fredags hade jag en lugn dag. Först ett pass Booty Move på förmiddagen och efter lite fixande hemma med tvätt och dammsugning på eftermiddagen så latade jag mig resten av dagen.
I går var jag "hemma" som vanligt på påskafton. Först hälsade jag på pappa och gick på påskmarknaden. Efter det vankades det lunch (ej påskmat) och fika hos kusin & co. Innan hemfärd hälsade jag på mormor en stund också.
I dag åkte jag söderut för att först hälsa på en släkting som jag inte träffar så ofta, och sedan åkte jag vidare för att hälsa på min vän Eleonor och hennes familj. Där blev det matiga våfflor till lunch och ryggfilé med klyftpotatis och sås till middag. Så gott!  :o)
I morgon ska jag ta sovmorgon tillsammans med kissarna och njuta av att det är tre lediga dagar kvar innan jag ska jobba nästa gång!  :D

Äntligen ledig!

Äntligen! Nu är jag långledig och ska inte jobba förrän på torsdag. Det är alltså sex lediga dagar. Sååå skönt!!!  :D
Jag har en del planer för påskhelgen men jag ska även lata mig, så det blir både aktiviteter och lugna stunder.  :)

Snart långledig

Vi drog igång den nya arbetsveckan med en riktigt fullbokad dag och en ganska galen eftermiddag. På mindre än två timmar avlivade vi sex patienter.  :O
Det är en "lång" arbetsvecka som ändå är kort; på fredag är det Långfredag och det betyder långledig för mig. Som jag längtar!  :)

RSS 2.0