Ut med 2023, in med 2024

I år kunde jag i alla fall vara med på nyårspasset, jag klarade mig från att bli sjuk.  :)
Passet var som vanligt två timmar långt, det var fyra instruktörer och en blandning av olika träningsformer. Upplägget i år var; Sprint, CrossChallenge, BodyCombat, Booty Move, Grit Cardio och en avslutningslåt med Sh´Bam. Det var som vanligt svettigt, jobbigt och roligt, och nu är jag skönt trött i kroppen.  :o)
Strax ska jag åka iväg till min vän Eleonor och hennes familj ute på landet för att äta nyårsmiddag. Det blir en lugn kväll, planen är att jag ska vara hemma igen till tolvslaget.
 
Det är inte så många timmar kvar av 2023. Ett år som inte kan räknas till de bästa. Kriget i Ukraina pågår fortfarande med full styrka, ett nytt krig mellan Israel och Hamas i Gaza startade i oktober, en ny variant av Covid-19 är i farten, och klimatkriser, svältkatastrofer och en massa annat elände har en nästan permanent plats på nyheterna.
Med tanke på hur det ser ut i världen i dag är det svårt att ha någon förhoppning om att 2024 blir ett bättre år...  :/

Dags att jobba igen

Efter fem lediga dagar är det dags för jobb i morgon. Men det är bara två dagar, sedan är det tre lediga dagar igen.  :)
I går körde jag ett eventpass på 90 minuter. Det var BodyPump, Grit Strength, BodyCombat och Grit Cardio. Jag är lite besviken i dag på att jag inte har någon träningsvärk. Jag har faktiskt inga känningar alls.  :/  Nu ser jag i stället fram emot nyårspasset som är två timmar långt. Jag vill INTE ha en repris av förra året då jag var dundersjuk och inte kunde vara med.  :(

Julafton

Julafton. Vi har en jul med mycket snö och närmare -10 grader kallt ute. Härligt! Det är precis så en julafton ska vara enligt mitt tycke.  :)
Dagen har varit som julafton brukar vara för mig. Jag har spenderat den "hemma" med familjen. Först hälsade jag på de äldre och sedan var det som vanligt mat, Kalle Anka och klappar hos min kusin och hennes familj. Även i år har jag tydligen varit tillräckligt snäll för att få julklappar.  ;)
I kväll har jag tagit det lugnt hemma tillsammans med kissarna. Jag ska nog unna mig lite sovmorgon i morgon bara för att jag kan.  :o)

Snöoväder och snart jul

Det är ett ordentligt snöoväder ute som det har varnats för sedan ett par dagar tillbaka. Det började tidigt på förmiddagen i dag och när det var dags för mig att åka hem från jobbet var det både slirigt, halt och väldigt dålig sikt. Men jag tog mig hem helskinnad och med bilen intakt trots att jag var på väg att glida av vägen vid ett par tillfällen.  :/
I morgon är det den sista arbetsdagen innan jul. Det är min sitta-hemma-och-svara-i-telefon-dag så då slipper jag att ge mig ut på vägarna, vilket känns skönt för det ska tydligen vara likadant väder i morgon också. På kvällen är jag bjuden till min vän Agnes på lite mat och dryck. Hon har utlovat icke julmat.  ;)
I morgon händer det också något som jag har sett fram emot. Då vänder det och vi går mot ljusare tider igen. Äntligen!  :D

Musikhjälpen

I går kväll var jag på 50-årsfirande av min vän Anna. Det bjöds på grillbuffé och dryck till maten. Så gott!  :)
I dag har vi varit i pappas lägenhet och valt ut saker som vi vill behålla. Mormors lägenhet är helt klar och vi hann gå igenom det mesta i pappas lägenhet i dag så vi är nästan färdiga med allt där också.
I kväll avslutades den 16:e årgången av Musikhjälpen. Årets tema var "Ingen ska behöva dö av hunger" och för första gången swishade jag lite pengar till denna form av välgörenhet. Det känns bra.  :)

Ser fram emot god mat

Jag brukar ju vanligtvis jobba hemma på fredagar, men i morgon ska jag jobba på plats i Söderköping. Vi ska nämligen äta jullunch på jobbet. Det ska bli gott.  :)
På lördag kväll ska jag iväg på lite trevligheter. Jag vet att det kommer att bjudas på god mat då också.  ;)

Ingen farlig knöl

Det gick bra med Arvid´s undersökning på jobbet i dag. Eftersom han är så rädd för andra människor så fick han lite lugnande direkt och när han hade blivit trött kunde veterinären titta på nybildningen på hans mage. Veterinären klämde lite på nybildningen och kom fram till att det nog är ett lipom, alltså en fettknöl. Veterinären sade att vi skulle kunna ta bort den i dag, men eftersom den förmodligen inte är en farlig knöl så vore det onödigt att utsätta Arvid för ett ingrepp i dag om det inte är nödvändigt. Så vi bestämde att vi låter den vara kvar och så ska jag fortsätta att hålla koll på den för att se om den förändrar sig på något sätt. Om den gör det så får vi ta ett nytt beslut om att ta bort den då i stället.
Skönt att Arvid slapp att genomgå ett ingrepp i dag. Men han har nog ändå inte varit riktigt nöjd med dagen. Han vaknade igen strax efter klockan 09.00 och fick sedan sitta i en dagbur på jobbet tills det var dags för oss att åka hem vid 16.30. Eftersom han är så rädd för andra människor så var det en väldigt jobbig upplevelse för honom att sitta där hela dagen och ibland se andra skrämmande människor gå förbi utanför hans bur. Jag var inne och pratade med honom några gånger och jag gav honom lite mat. Men han ville varken äta eller prata med mig. Så det var väldigt skönt för honom att komma hem till tryggheten igen i kväll.  :)

Adventsfika

Jag avslutade denna vecka med adventsfika hos min vän Annika (gott och trevligt!) och sedan ett pass P.E Performance.
I morgon ska Arvid följa med mig till jobbet. För tre veckor sedan upptäckte jag en nybildning på hans mage. Den är lite större än en ärta och känns hård. Knölar ska man helst kolla upp så fort som möjligt och därför ska Arvid få följa med mig i morgon så att en av veterinärerna på jobbet kan undersöka den. Om det är en nybildning som behöver tas bort så ska vi även göra det i morgon. För Arvid´s skull är det bättre att göra allt vid samma tillfälle så att han inte behöver följa med ytterligare en gång för ett ingrepp när han är så stressad och rädd för andra människor.  :/

Snöoväder

Det vräker ner snö ute. Det började redan i morse och har ökat i mängd under dagen. När jag körde hem från jobbet var det i ett riktigt snöoväder med dålig sikt på grund av all snö som föll. Hemfärden gick lite långsammare och försiktigare än vanligt men jag kom i alla fall hem ordentligt. Nu är jag ganska nöjd med att sitta inne i värmen och inte vara ute och åka bil.  :/
Enligt väderprognosen ska det snart bli plusgrader ute så om några dagar har nog all denna snö blivit snöblask i stället. Inte kul!  :(

Kallt ute, aktiviteter inne

Det har varit en lugn helg med snö och minusgrader ute och skidskytte på tv-n inne. Jag har inte bara tittat på tv; jag har även tränat både i går och i dag, städat lite, scannat foton, läst ut en bok och gosat med kissarna.  :)
Nu ska jag lägga mig och påbörja en ny bok och sedan sova. Det ska tydligen vara ordentligt kallt ute i morgon bitti.  :/

RSS 2.0