Filmstjärna

Inte nog med att jag redan är lite "halvkändis" här i sta´n på grund av min butik och att jag pratar i radion, idag blev jag dessutom filmad! Jo visst! Det kom in en kille i butiken idag som presenterade sig och sa att han jobbar på Östgöta Correspondenten, och han undrade om jag ville svara på frågor om hur bra/dåliga ungdomar är på att använda kondom. De skulle göra ett repotage om det med tanke på att det är Världsaidsdagen (heter den så?) på lördag (?), och då ville de även ha med mig.  :)  Jag ställde så klart upp på det, så killen monterade upp en filmkamera framför kassadisken och sedan körde vi igång. Där stod jag och såg fånig ut med kondomburkarna bakom mig och svarade på frågor. Avslutningsvis så demonstrerade jag dessutom (på en stav) hur man trär på en kondom, samtidigt som jag självklart förklarade hur man ska gå till väga. Jag kände mig som en medverkande i en dålig sexualupplysningsfilm från 70-talet! (Jag ska nog INTE försöka mig på en skådespelarkarriär!)
Om jag förstod honom rätt så kommer den här filmsnutten att finnas tillgänglig på Corren´s hemsida fr.o.m. fredag eller lördag.  :/


Kärlek vid första ögonkastet

Det sägs ju att kärleken kan slå till när som helst och var som helst. T.ex. i affären när man handlar. Det var precis det som hände mig idag. Jag var på en djuraffär och köpte kattmat. På vägen till kassan går jag förbi en kille och jag tittar till åt hans håll lite snabbt. Jag tvärnitar och säger högt "Men Guuud, sååå söööt!!!". Fram åker samtidigt min hand som börjar klappa och blir ivrigt slickad på. Nej, det var inte killen som jag klappade på, utan det var den oootroligt söta lilla ljusa lurviga valpen i hans famn. En liten Golden på endast nio veckor! Åååh så söööt!!! Jag försökte ta med honom hem, men hans husse ville inte släppa honom i från sig.  :(  Jag klappade och klappade, och valpen slickade och slickade. Till slut kände jag mig tvungen att gå därifrån, men jag hade svårt att slita mig från denna underbara lilla goa valp! Åh, vilka ögon han hade! Jag blev nog faktiskt lite förälskad i den där gulliga pälsbollen, för jag tänker på honom fortfarande. Hur hans husse såg ut vet jag inte; jag såg bara valpen!  :)

Skyltsöndag

Jag hade öppet i butiken idag. När jag gick ner till sta´n vid tolv-tiden var det inte alls mycket folk, så jag tänkte att det här blir ju lagom roligt. Jag roade mig med att julskylta i fönstren och allt eftersom tiden gick så kom det faktiskt några kunder. När jag sedan slog ut kassan så visade det sig att jag hade sålt helt ok, mer än vad jag hade förväntat mig att det skulle bli idag. Så jag är nöjd!  :)

Igår släpptes de första banden till nästa års Sweden Rock Festival. Några av dem vill jag självklart se, men det var inget av banden som jag jublade jättehögt över. Fast det är ju många band kvar som ska till på spel-listan, så förhoppningsvis jublar jag lite längre fram. De "bästa" banden brukar släppas närmare festivalen. Mindre bra är att biljettpriserna har höjts. Men det spelar ingen roll, för jag ska ju åka så det är bara att betala. 191 dagar kvar!  :P

Ingen ro, ingen vila

På söndag ska jag ta det lugnt och passa på att njuta av min sista lediga dag innan jul. Trodde jag. I förmiddags läste jag i vår lokala tidning att det är skyltsöndag här i city på söndag. Vilket känns helkonstigt, eftersom det för mig alltid är skyltsöndag den första advent, och det är det först nästa söndag. Men men, om de andra butikerna i city ska ha öppet på söndag så kan ju jag också ha det. Jag hade ändå inga planer förutom att tvätta (och slappa), så då kan jag lika gärna stå där i tre timmar. Jag förlorar ju inget på det, och om jag bara säljer för en liten summa så är ju det i alla fall bättre än ingen summa.

Jag har bokat tid hos veterinären om drygt en vecka för vaccinering av båda katterna. Otis ska vägas också, eftersom vi jobbar med hans vikt.  :)  Jag bad att någon ska undersöka vad det är för konstiga knölar han har på huvudet (hoppas att det inte är något farligt!), och jag ska även passa på att fråga varför han kräks så mycket och varför Tilda går omkring och skriker så ofta.

Tre till :(

Idag när jag kom hem var det tre nya fläckar på mattan. *Suck* Nu är den inte så fin längre.  :(  Måste försöka hitta någon form av mattrengöring så att jag kan tvätta den utan att behöva lämna in den. Mattaffärer kanske har?

Jag var och tränade tidigare ikväll. En timma Body Pump. Så nu är jag så där skönt trött i kroppen som man blir efter ett ordentligt träningspass. Feels nice!  :)  

Smutsig matta :(

Samtidigt som jag drog på de kemtvättade överdragen på soffkuddarna så la jag även en matchande nyinköpt matta på vardagsrumsgolvet. Idag när jag kom hem från jobbet så var det kattkräks på mattan. Tre stora mörkbruna fläckar.  :(  Inte helt oväntat förstås; det händer ju titt som tätt. Jag har faktiskt funderat på om det skulle bli i soffan eller på mattan först. Lite trist bara eftersom allt är helt nytt och rent. Men jag får vara glad att det  var fräscht och fint i en och en halv vecka. *Positivt tänkande*


Inbjudan till julfest! :D

Nu har äntligen inbjudan till den efterlängtade julfesten kommit! :P Det är inte vilken julfest som helst; nej det är julfest hos en av mina leverantörer i Göteborg. Samma julfest som jag var på för tre år sedan och som är en av de saker som står högt på listan över det roligaste som jag har gjort i mitt liv.
Enligt inbjudan så är det samma upplägg som sist; vi börjar kl. 11.30 i vip-logen på Åbytravet med en lyxig tre-rätters middag med fri dryck och spel på travet. Fem - sex timmar senare hämtas vi för att åka till leverantörens kontor där det vankas julbord och ännu mera fri dryck. Kanske blir det en tävling i år igen där man kan vinna något kul. För tre år sedan vann jag en biljett till Iron Maidens konsert på Ullevi sommaren efter. Jag hade redan köpt en biljett, men den jag vann var en bättre plats så jag sålde min köpta biljett och använde den jag vann i stället. (Hmmm... Nu är det ju faktiskt en Iron Maiden-konsert på Ullevi nästa sommar igen... Tänk om priset i år också är en biljett? Jag har ju redan köpt en biljett, men självklart ska jag försöka att vinna den ändå!) Efter att ha ätit, druckit (mycket) och umgåtts några timmar på kontoret blir vi åter igen hämtade för att åka till Avenyn och gå på någon nattklubb där. Om det blir som sist så är det fri entré, vip-soffa och fri dryck tills de stänger på morgonkvisten. De bjuder på ALLT, från att vi kommer tills vi går hem. SHIT, VAD ROLIGT DET SKA BLI!!! :D Tyvärr krockar det med den traditionella julmiddagen hos min syster och Torgny (precis som för tre år sedan), men jag tror att de klarar sig utan mig. Det är nog mest jag som tycker att det är lite ledsamt att jag missar den.  :(
Nu vet du vad jag ska göra den 15/12. Avundsjuk?  ;)

Vitlöks-viltkorv och lakritsfudge

Idag åkte jag och min vän Mikael till julmarknaden på Ekenäs slott. Så mycket julkänsla var det dock inte med noll snöflingor på marken och åtta plusgrader i luften. Men trevligt var det i alla fall. Vi gick runt bland stånden i drygt en timma och provsmakade på det mesta som såldes där; olika sorters korv, pastej, lax, godis, mandlar, marmelad, senap, marsipan... Man kan faktiskt bli ganska mätt på att bara provsmaka en massa mat! Jag brukar vanligtvis inte handla så mycket på marknader, men idag investerade jag i en viltkorv med vitlöksmak och en strut med lakritsfudge. Smaskens! Dessutom köpte jag en sak som jag eventuellt ska ge till någon i julklapp. Men eftersom jag inte vet OM jag ska det än eller till VEM i så fall så vill jag inte berätta vad det är.  :)

Mätt och trött

Jag har sovit ganska dåligt hela den här veckan, av olika anledningar. Två kvällar har jag somnat i soffan och har sedan inte kunnat somna när jag har lagt mig i sängen. Jag har varit stressad och har haft för mycket att tänka på. Jag har vaknat av kattslagsmål...
Igår var jag ute med en bekant och drack några öl. Jag hade tänkt att inte komma hem allt för sent, men klockan hann bli nästan midnatt innan jag ramlade in genom dörren här hemma.
Ikväll har jag varit ute med ett par tjejkompisar. En av dem har flyttat till Stockholm och är här i sta´n och hälsar på över helgen, så vi passade på att ses över en öl. (Två cider för min del.) Vi var på Platå, och eftersom jag inte hade ätit på hela dagen så slog jag till på deras After Work-buffé som de har där. Jag åt alldeles för mycket, och trots att det är fem timmar sedan så är jag fortfarande proppmätt!
Nu ser jag fram emot söndag när jag kan sova tills jag vaknar av mig själv, utan att behöva bli väckt av mobilens irriterande glada trudilutt som jag använder som väckarklocka.

Uppdatering

I lördags var det då vår efterlängtade SRF-reunion. Johanna, Maria och Micke kom till mig och lastade av packningen och sedan åkte vi hem till Pia. Där roade vi oss med att äta, dricka, titta på kort, prata minnen och lyssna på musik. Tiden gick som vanligt alldeles för fort och plötsligt var det dags att bestämma om vi skulle stanna hos Pia eller dra ner på sta´n. Efter ett enhälligt beslut så blev det en öl på "Mörner´s". Eftersom det hör till en utekväll att äta en "gå-hem-från-krogen-kebab" gjorde vi det innan vi tog en taxi hem till mig. Väl hemma gjorde vi plats i vardagsrummet så att mina nattgäster kunde sova där. Micke skulle låna en uppblåsbar madrass (alltså en lite större än en vanlig luftmadrass) av mig och jag ägnade nästan en halvtimme till att blåsa upp den. Nej, jag har ingen pump! Men som tur är har jag bra lungkapacitet!  :) 

Eftersom det var Fars Dag i söndags passade vi på att hälsa på pappa när Johanna ändå var här. Vi hann också med en snabbvisit hos mormor och morfar. Jag har inte varit där på länge, och jag hinner nog inte dit mer innan jul. Ibland tänker jag på att jag borde prioritera släkt och vänner, framför allt de äldre, lite mer.

Jag har en väns två katter på besök sedan i söndags och det är mina katter mindre glada för. Som tur är har det inte varit några slagsmål än, bara en massa morrande och fräsande. Deras "mamma" och hennes man är på en veckas utlandssemester. Jag vill också sola, bada och dricka parasolldrinkar!!!

"Kuddkrig"

Överdragen till soffkuddarna har varit på kemtvätt och ikväll var det dags att sätta på dem på kuddarna igen. Lite trixigt eftersom kuddarna har speciella former och överdragen är sydda i likadana former för att passa exakt. Det tog mig en och en halv timma att få på alla överdrag. Kämpade och slet så att jag blev alldeles svettig. Men fint blev det!  :)

I morgon är det dags för SRF-reunion! Tjohoo! :P Hoppas bara att det inte blir så dåligt väder att de från Jönköping inte kan ta sig hit! Det har snöat här i fem timmar nu, men det är inte så kallt att det ligger kvar. Förhoppningsvis är det lite bättre väder i morgon. Party, party!  :D

Snö och regn

Det snöade när jag åkte hem från radiopratandet tidigare ikväll. Det övergick ganska snabbt till bara regn, men några stackars flingor hittade i alla fall ner. Jag tycker att det är lite mysigt med den första snön, synd bara att det oftast blir slask av det nästan direkt. Annars är ju jag mer för sol och värme som det tyvärr blev alldeles för lite av i år.  :(

Radiopratandet gick bra idag. Vi hade bra flyt och jag snurrade inte till det alls mycket. Andreas hade ordnat så att vi fick prata mer än vad vi brukar genom att ta bort lite musik. Nu känns programmet riktigt seriöst och jag hoppas att lyssnarna uppskattar det också.

På lördag ska vi ha en liten SRF-reunion. Det är några av oss som brukar åka på Sweden Rock tillsammans som ska träffas för att dricka öl (och annat), titta på kort och prata minnen. Jag har redan börjat längta lite till nästa års festival; nu är det bara 211 dagar kvar! Snart är det biljettsläpp och om ca. två veckor släpps de första banden. :P På tal om biljettsläpp; på måndag släpps biljetterna till Iron Maidens konserter i Sverige nästa sommar. Hoppas verkligen att vi får tag på biljetter då!!!
Men först är det återträffen på lördag och det ska bli sååå kul!!!  *Längtar*


Vinterskor

Min bil fick byta till vinterskorna idag. Det är lika bra att vara förberedd; snön kan ju komma när som helst. Eftersom jag har haft punktering på mitt framdäck så har jag inte kunnat använda bilen på drygt två veckor, men nu kan jag ge mig ut på vägarna igen!  :)

Idag har jag också fått en hel del gjort här hemma. Jag kände mig riktigt energisk och när jag ändå hade farten uppe så gick jag ut på en timma power-walk. På grund av förkylningen som jag åkte på så har jag inte tränat på två veckor, men nu var det riktigt skönt att låta kroppen jobba lite. *Nöjd med dagen*

Förresten så löste det sig med mina busspengar. Jag gick dit i torsdags och förklarade vad som hänt dagen innan. Jag var inställd på att det kunde bli tjafs för när jag kom dit så var det den sura kärringen som jobbade igen. Men hon sa bara att hon skulle rätta till det och så laddade hon på mina redan betalda pengar på kortet. Med tanke på att jag faktiskt fick åka gratis en resa också så kan jag ju inte gnälla mer om detta nu.  ;)

RSS 2.0