Från ett elände till ett annat

Nu har världen levt i drygt två år med en pandemi och när man äntligen har lite förhoppning om att det kommer att bli lite bättre så småningom så händer något annat som är riktigt riktigt illa.
Det är krig i Europa. För tre dagar sedan, tidigt i torsdags morse, blev Ukraina invaderat av Ryssland. Det är svårt att förstå att det kan hända år 2022 med tanke på vår historia med alla tidigare krig och konflikter. Men i Ryssland sitter det en maktkåt spykstörd galning som hatar demokrati och frihet och vill utöka sitt diktatoriska imperium och bestämma över alla andra.
Eftersom Ukraina en gång i tiden tillhörde Ryssland så tycker han att han har full rätt att ta tillbaka det landet och göra det till en diktatur igen.
Om Ryssland lyckas att ta över Ukraina så kommer han nog inte att nöja sig där. Eftersom Finland och Sverige inte är med i NATO så finns risken att idioten vill ta oss också.
Imponerande nog orkar Ukraina fortfarande efter fyra dagar att göra motstånd och Ryssland har nu med några få undantag hela västvärlden emot sig.
Även i Ryssland finns det många som är emot kriget; många ryssar protesterar och demonstrerar mot det som händer med risk för att bli arresterade och bortförda.
USA, Kanada och Europa stödjer Ukraina helt och fullt. EU står enade med enorma sanktioner mot Ryssland som inte längre får använda luftrummet över Europa eller internationella betalningssystem, det skickas stora mängder militär utrustning till Ukraina, och Europa tar utan att tveka det minsta emot alla hundratusentals flyktingar som från första dagen har lyckats att ta sig över gränserna till länderna närmast Ukraina.
Det är ett spänt läge och det förvärrades rejält i dag när galningen i Ryssland hotade med kärnvapen. Det är nervöst, oroligt och skrämmande.  :/

10 år

I dag är det exakt 10 år sedan Raven kom till mig och Otis för att bo hos oss i jourhem ett tag. Ett halvår senare skrev jag på adoptionspapperet för att hon skulle få stanna hos oss i sitt för-evigt-hem. Tio år!  :O  Det måste ju så klart firas, så kissarna fick två sorters smaskigt godis i kväll. Raven ska även få lite extra mycket klappar och gos innan vi ska sova.  :)

Ljust när jag kommer hem

Det är så skönt att det fortfarande är ljust ute nu när jag kommer hem från jobbet. Det mörknar ganska snart efter, men det känns väldigt bra att veta att det är ljust längre och längre om dagarna.  :)
I morgon är det min ledig-mitt-i-veckan-dag igen. Då ska jag ta sovmorgon med kissarna och sedan blir det nog ett träningspass.  :)

Slut på OS

Det har varit en lugn helg med ett BodyCombat-pass, kattgos och lite av det sista av vinter-OS på tv-n. Nu är det slut för den här gången och jag har inte haft möjlighet att se så mycket av det tyvärr. Nästa gång det är vinter-OS ska jag nog göra likadant som jag brukar göra när det är sommar-OS; ta semester.  :/

Ännu ett farväl

Kort arbetsdag i dag; jag slutade efter lunch för att gå på begravning. Igen.
Det var den andra begravningen på mindre än tre månader. Den här gången var det en arbetskollega från tiden då jag jobbade på ett dataföretag. Jag och min vän Jeanette, som också jobbade där då, gick till kyrkan för att både ta farväl av vår kollega från oss och även representera alla oss från den arbetsplatsen.
Vi var enbart med i kyrkan och i stället för att delta på minnesstunden åkte vi hem till Jeanette för att fika och prata lite. Vi har inte setts på länge så det var ett trevligt avslut på eftermiddagen.

Fyra fina LO

Jag sitter i soffan och känner mig så nöjd med helgen som har varit. Tre dagar med prat, mat och en massa scrappande. Det har varit så roligt och framför allt välbehövligt!  :)
Jag hann med att göra fyra olika Lay Outs med foton från 1975, 2010 och 2016, och jag blev väldigt nöjd med resultatet på alla fyra.  :o)
 
I morgon ska jag ta sovmorgon med kissarna; jag har tagit semester för att vila upp mig efter allt scrappande.  ;)

Långhelg med scrap

Att lyssna på OS på radio när man är på jobbet är definitivt inte lika roligt som att se det på tv.  :/
 
Lite roligare är det att sista arbetsdagen för veckan är gjord; nu är jag ledig fyra dagar.  :)  Tyvärr blir det inte så mycket OS på tv-n då heller, för jag ska scrappa i tre dagar. I morgon åker jag äntligen på scrap-träff igen!  :D

Fel kanaler

I helgen tittade jag som planerat lite på vinter-OS. Tyvärr kommer jag inte att titta så mycket på detta OS som jag brukar att göra. Varför? Jo, det sänds på fel tv-kanaler!  ;(  När jag är på jobbet kan jag inte titta på det och eftersom det sänds på betalkanaler kan jag inte titta på det i efterhand heller.
Jag har sagt det så många gånger förut och jag kommer att fortsätta att säga det; sport ska sändas på SVT!!!

Träna, tvätta, gosa

Redan fredag igen. Planer för helgen: träna två gånger, tvätta, gosa med kissarna och titta på vinter-OS som pågår nu. Jag ska också välja ut några foton som jag ska scrappa nästa helg när det är scrap-träff.  :)

Spruta nummer tre

I dag fick jag min tredje vaccination mot Covid-19. Det känns bra, tre doser ska enligt studier ge ett bra skydd mot viruset. Nu är det många i min närhet som har varit och är sjuka i Covid-19, men såvitt jag vet så har jag klarat mig än så länge.  :)

RSS 2.0