Pepparkakor och nougat

I dag är det den första advent. Det är inte så mycket julstämning hemma hos mig än. Men i går var jag hos en vän + barn och vi bakade pepparkakor och gjorde nougatgodis.  :)
I dag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt tillsammans med kissarna. Jag försöker att ladda inför en långvecka igen.  :/

En månad kvar

En månad kvar till julafton. Några julklappar är klara och några vet jag vad jag ska köpa. Men en julklapp har jag kört fast på. Jag hade en bra idé men när jag skulle köpa den för ett par veckor sedan var den slutsåld och när jag bad en bekant att kolla i den affären för ett par dagar sedan var den fortfarande slutsåld. Så nu måste jag nog tyvärr försöka att komma på en annan sak.  :/

Vintern är här

Nu är det vinter! Det började att snöa i går vid lunchtid när jag åkte hem från förmiddagens BodyCombat-pass och runt 35 timmar senare snöar det fortfarande. Enligt väderprognosen ska det fortsätta att snöa hela natten och även i morgon. Jag tycker att det är lite mysigt med snö, men jag ser inte fram emot att sladda med bilen till och från jobbet i morgon.  :/
Kissarna fick gå ut på balkongen i dag. Alla fyra ville det först, men... Arvid satt precis utanför dörren en kort stund innan han bestämde sig för att gå in igen. Vidar tog några steg i snön innan han gick in. Raven gick fram till sin vanliga plats vid balkongräcket, men vände och gick tillbaka in. Det var bara Fanta som stannade kvar ute en liten stund. Hon gick runt i snön, tittade och luktade på den, samtidigt som hon skakade av den från en tass i taget. Så söt!  :)  Det var likadant förra vintern när det var snö; då var det också Fanta som var mest intresserad av att vara ute.

Lång vecka

Äntligen fredag efter vad som känns som en lång arbetsvecka. Det har iofs varit en lång arbetsvecka eftersom jag jobbade i onsdags också. Efter att jag började att jobba 90% och numera bara är ledig varannan onsdag så tänker jag på det som långa och korta veckor beroende på om jag jobbar onsdag eller inte. Så den här veckan var en lång vecka, men den kändes extra lång för jag jobbade över en timma i går då jag fick stanna kvar för att bland annat hjälpa till med att intubera en hund.
 
Eftersom jag har längre väg till jobbet nu när jag har bytt arbetsplats så har jag kommit överens med mina chefer om att under en period vara på plats på kliniken måndag och torsdag, och sitta hemma och svara i telefon tisdag, fredag och varannan onsdag. Man blir ganska trött i hjärnan av att svara i telefon en hel dag. Det är åtta timmar i sträck utan någon riktig paus för t.ex. lunch.  :/  Än så länge fungerar det bra, men vi ska utvärdera situationen lite längre fram när vi också ska bestämma om jag ska fortsätta med mina extra 10% eller inte.

Shopping och trivsel

Lördag förmiddag utan det vanliga BodyCombat-passet. I stället åkte jag, Annika och Agnes söderut för lite shopping. Vi kom fram till Ullared på eftermiddagen och började att shoppa kl. 15.30. Vid 20-tiden kände vi oss nöjda för dagen och efter att ha betalat och packat in i bilen åt vi mat på "Peder & Co.". Mätta och trötta checkade vi in på "Hotell Ulla" där vi skulle sova. Det blev knappt fyra timmars sömn innan vi gick upp tidigt i morse för att äta hotellfrukost och sedan fortsätta att shoppa. Vi spenderade ungefär fyra timmar inne på Ge-Kås innan vi åkte hem vid lunchtid.
Jag gjorde inte av med så mycket pengar eftersom jag nyligen har bytt bil, men jag shoppade några julklappar och en del andra småsaker som jag behöver. Trots att jag försökte att vara sparsam så är jag ändå nöjd med mina inköp och den trevliga helgen.  :)

Konferens på två sätt

I november förra året var jag på sköterskekonferens i Stockholm. Det var två dagar med föreläsningar, en massa god mat, fika och trerättersmiddag med vuxendricka och underhållning på kvällen.
I år är sköterskekonferensen digital. Två halvdagar med föreläsningar ensam hemma framför datorn. Ingen god mat, ingen fika, ingen trerättersmiddag med vuxendricka i kväll och definitivt ingen underhållning...  :/

Kort dag men längre vecka

Kort arbetsdag i dag. Eftersom det är Alla Helgona-helgen så slutade jag redan vid lunch. Men arbetsveckan har varit längre än vanligt för mig. Från och med i tisdags ska jag jobba 90% i stället för 80%, så jag jobbade i onsdags också. De 10 extra procenten betyder att jag ska jobba varannan onsdag och då alltså bara ha min ledig-mitt-i-veckan-dag varannan vecka. Vi ska prova en period och se hur jag trivs med det. Om det fungerar bra så kanske jag fortsätter med 90%.  :)

RSS 2.0