Nu är det bestämt

I dag kom beskedet. Det blir ingen Sweden Rock Festival i år heller. Det var ett väntat besked med tanke på hur situationen med Covid-19 fortfarande ser ut i världen. Men det är så klart väldigt tråkigt att det inte blir någon festival.  :(
Jag har full förståelse för att vi får vänta ett år till. Det är i dagsläget bara drygt en miljon i Sverige som har fått den första vaccinationen av två, smittan ökar i hela världen igen och nu med flera olika mutationer av viruset, det är ca 128 miljoner bekräftat smittade och nästan 2,8 miljoner döda. Så det dröjer nog lång tid innan vi kan återgå till en någorlunda normal tillvaro igen.  :/

Pussel och isdans

Helgen har som vanligt svishat förbi alldeles för fort. Jag har fyllt den med två BodyCombat-pass, tvätt, pussel, bokläsning, konståknings-VM och kattgos.  :)
Nästa vecka är en kort arbetsvecka för det är påsk nästa helg. Vi (i familjen) har ställt in påsken även i år på grund av Covid-19. Även om jag inte kommer att göra något speciellt så ska det bli skönt med en ledig långhelg. Men först ska det jobbas några dagar.  :)

Ska lära mig mera

Vid sex tillfällen de kommande veckorna ska jag lära mig mer om katter och deras sjukdomar. Det är sex olika webbinarier på kvällstid, ungefär 2 timmar per tillfälle och på engelska.
I kväll var det första tillfället och då handlade det om hur man bedömer akut smärta hos katter och hur man behandlar katter med dyspné. Mycket intressant och lärorikt!
I övermorgon är det dags igen och då handlar det om katter med diabetes. Efter det första webbinariet i kväll ser jag fram emot de kommande fem gångerna.  :)

Äntligen en öl...

Jag sitter i soffan och är nyss hemkommen efter att ha varit ute med Pia. Jag har inte varit "ute" sedan den 10/10 när vi överraskade syster med en födelsedagsmiddag, det är nästan ett halvår sedan!  :O
Jag och Pia hade en kort men trevlig kväll och det var verkligen ett skönt avbrott i tristessen. Vi träffades redan kl. 16.00 och åt asiatiskt på "Ming", och sedan gick vi till vårt vanliga ställe, "Mörner´s", och drack ett par öl där. Vi fick hålla en ganska snabb takt på öldrickandet för enligt rådande restriktioner måste restauranger och krogar stänga senast kl. 20.30. Jag har nog aldrig, i alla fall vad jag minns, varit hemma redan kl. 20.40 efter en krogkväll. Men det är så det är nu i Covid-19-tider och då får man anpassa sig. Fördelen är väl att jag kommer att vara pigg i morgon bitti.  :)

Nu är det tråkigt

Efter drygt ett år med Covid-19, restriktioner och social distans så börjar tillvaron att bli väldigt enformig och tråkig nu. Mina sociala kontakter består nästan enbart av jobbet och gymmet, och bara någon enstaka gång träffar jag någon vän. Även om jag har flera favoritsysselsättningar att fördriva tiden med, som t.ex. att läsa böcker, scrappa och lägga pussel, så börjar det att bli lite segt och jag längtar efter att få umgås med folk som man gjorde innan Covid-19. Jag längtar efter att få gå på konsert, att få åka på Sweden Rock, att få åka på scrapträff, att få gå på krogen, att få gå på fest, och att bara få göra roliga saker. Det här är så trist!  :(

Gör saker utan sällskap

Hur kan helgerna gå så fort? Jag har trots det hunnit med ganska mycket den här helgen. Jag har som vanligt tränat, både i går och i dag, jag har tvättat, diskat, dammsugit, lagat mat och gjort matlådor till veckan som kommer, sorterat lite saker, påbörjat ett nytt pussel, läst ut en bok och påbörjat en ny (som jag ska försöka att läsa ut när jag lägger mig snart), tittat på skidor på tv-n och gosat med kissarna. Men när man håller social distans och inte umgås med folk som man brukar så känns det som att man inte gör så mycket. Fast tiden går ju lika fort som vanligt...  :/

Vintern kom tillbaka

Det blev vinter igen. Efter dagar med sol, plusgrader och all snö som hade smält bort blev det kallt i helgen igen och i går började det att snöa. Det har snöat lite i dag också och enligt väderprognosen ska det vara sådant väder de kommande dagarna.  :/
Eftersom jag var ledig i dag passade jag på att köra ett pass P.E One 45 minuter vid lunchtid. Det var lagom jobbigt men jag blev skönt trött i kroppen. Jag har hunnit med en massa gos med kissarna också.  :)

En mentalt jobbig jobbvecka

Efter en vecka med några mentalt jobbiga händelser på jobbet var jag i kväll hos min vän Hanna och åt mat. Eftersom hon också jobbar inom samma bransch som jag så var det skönt att få prata lite med henne om det som har hänt, för hon förstår vad jag upplever och hur jag känner angående det.
Med det arbete som jag har får jag ju tyvärr se mycket elände och lidande, och djurvän som jag är så påverkas jag mycket av det. Det, i kombination med alla dumma människor som finns och situationen med Covid-19 och allt vad den innebär, har den senaste tiden fått mig att bli mer och mer less på allt.
När det dessutom den senaste veckan hände ett par riktigt tragiska saker (igen) med patienter så var det nog för mycket. På väg hem från jobbet i går orkade jag inte längre hålla ihop utan då kom tårarna och jag kände hur jag sjönk djupt ner i en mental svacka.
När jag kom hem fick kissarna, både mina två egna och de två jourpojkarna, massor med pussar och gos för att jag behövde det innan jag tillbringade hela kvällen i soffan med att känna mig så otroligt ledsen och nere. Natten blev inte bättre; jag hade nästan ångest när jag skulle sova och det första som jag tänkte på när jag vaknade var allt tråkigt som hände i veckan.
På BodyCombat-passet i dag på förmiddagen kändes det som att jag skulle börja gråta igen och det var skönt att åka hem därifrån och få vara ifred med mina tankar och känslor. Jag förstår att jag nog behöver prata med någon och det var bra att jag i alla fall kunde prata lite med Hanna i kväll. Men jag tror att jag skulle behöva prata med någon "på riktigt", för jag orkar inte med allt elände och alla tråkigheter just nu. Jag ska försöka att ta mig upp ur det här mentalt djupa hålet själv, men om jag känner att jag inte klarar av det så får jag fundera på att ta hjälp. Jag hoppas att jag kan sova lite bättre i natt och att jag känner mig lite mer uppåt i morgon.  :/

RSS 2.0