Halvdag med avsked

Jag jobbade bara halvdag och slutade vid lunch i dag. Jag hade tagit ledigt på eftermiddagen för att först träffa mitt gamla tjejgäng hemma hos Lizette och sedan tillsammans med dem göra sällskap till kyrkan där vi skulle ta ett sista avsked av vår gemensamma vän. Det var en fin men sorglig ceremoni, speciellt när hennes man och två döttrar gick fram till kistan vid defileringen.
Efter kyrkan var det bara hennes närmsta vän i gänget som skulle delta i minnesstunden, vi andra valde att avstå. Men jag och Camilla tog en egen fika i stället för att jag inte skulle behöva att sätta mig i bilen och köra hem direkt. Det var skönt att sitta och prata en stund och på så sätt komma ur sinnesstämningen som man hamnar i på en begravning. Det kändes lite bättre när jag åkte hem, men man känner sig ändå liksom urladdad.
 
 
Vi ses igen. Någon gång. Någonstans.

Klapparna har landat

I dag är det en månad kvar till julafton. De tre julklapparna som jag beställde på nätet har kommit. Fort gick det också.  :)  Nu har jag bara några kvar som jag ska ordna lite närmare jul. Det känns bra att jag har allt under kontroll, och i god tid också.  :o)

Nätshoppat julklappar

Jag brukar vanligtvis inte handla saker på internet. Jag har gjort det några gånger, men jag gör det inte alls lika mycket som nästan alla andra som jag känner som shoppar på nätet hela tiden. Men, nu har jag beställt tre julklappar på nätet.  :O  Jag hoppas att det som jag har skickat efter kommer som det ska, och i god tid, så att jag hinner köpa något annat om de inte kommer eller om de inte är som jag har tänkt mig. Men om det funkar som det ska så är det ju faktiskt väldigt smidigt med internetshopping.  :)  *Trögstartad*

Buffé och The Challange

Ledig dag i dag, men jag har ändå träffat nästa alla mina kollegor. Vi hade en aktivitetskväll med jobbet. Vi var på Eventcenter på Mirum Galleria i Norrköping där vi först åt buffé och sedan tävlade lagvis i bowling och "The Challange". I det sistnämnda går man in i nio olika rum där man ska samla så många poäng som möjligt genom att lösa olika uppgifter. Mitt lag vann inte, men det var roligt ändå.  :)

Sköterskekonferens och ledsamt besked

I torsdags morse gick jag upp kl. 04.20 för att först åka till Söderköping för att sedan därifrån gemensamt med mina kollegor åka till Arlanda på en 2-dagars sköterskekonferens.
Det började med fika och mingel kl. 09.30 och sedan rullade dagen på med olika föreläsningar med paus för lunch och fika. På kvällen var det middag och underhållning. Jag var ganska trött efter att ha vaknat så tidigt, så jag gick upp till mitt hotellrum redan vid 22-tiden.
I går morse gick jag upp tidigt igen för att hinna äta hotellfrukost innan dagens föreläsningar började kl. 08.00. Gårdagen var upplagd på samma sätt med olika föreläsningar och paus för lunch och fika. Konferensen var slut kl. 15.00, men med bilköer genom Stockholm och hemresa via Söderköping var jag inte hemma förrän efter kl. 19.30 i går kväll. Då blev det fredagsmys med kissarna.  :)
 
Tidigare den här veckan gick en vän bort i cancer. Vi har inte umgåtts så mycket de senaste åren, men hon ingick i mitt gamla tjejgäng som umgicks mycket förr. Samma ålder som jag, gift och två barn som är runt 10 och 15 år gamla. Så ledsamt!  :´(

På jobbet med pojkarna

I dag hade jag min ledig-mitt-i-veckan-dag, och då åkte jag till jobbet med pojkarna. De hade en bokad tid hos veterinären. De fick sin årliga vaccination och klorna klippta. Arvid fick också lite lugnade för att vi skulle kunna kolla statusen på hans tänder. Det visade sig att han hade lite tandsten igen och ett par tänder som behövde dras ut. Veterinären var så snäll att hon gjorde det direkt i stället för att vi skulle behöva boka en ny tid för det. Vi passade också på att ta ett blodprov för att kolla hans värden eftersom han har kräkts några gånger. Allt såg bra ut. Skönt!
Vi tog också ett nytt prov för att se om han fortfarande har Calicivirus. Det dröjer några dagar innan vi får svar på det.
 
Sedan vi kom hem från veterinären har båda pojkarna varit lite avvaktande mot mig. Vidar gick direkt och gömde sig och var spårlöst borta i nästan sex timmar. Arvid har varit lite groggy och har vinglat omkring lite försiktigt. Ingen av dem har velat gosa med mig. Vi får se vad som händer när vi lägger oss för att sova. Kommer de upp i sängen som vanligt? Eller kommer de att undvika mig ett tag?
 
Jag hoppas att alla fyra kissarna vill mysa lite i kväll, för i morgon åker jag på sköterskekonferens.  :/

Söndag på landet

I dag har jag varit på landet hos min vän Eleonor och hennes familj. Jag hade med mig Jimmie som är en gemensam klasskompis till Eleonor och mig, och hans dotter som är 10 år gammal. Vi klappade på katterna, plockade svamp, klappade på katterna, åt lunch, klappade på katterna, tittade på foton från klassåterträffar, klappade på katterna, hälsade på kossorna och kalvarna i ladugården, tittade på getterna, och klappade på katterna. En trevlig söndag!  :o)

Halv dag i morgon

En arbetsdag kvar den här veckan, men det är faktiskt bara en halv dag. I morgon slutar jag redan vid lunch eftersom det är Alla Helgons dag på lördag, och då har jag tänkt att passa på att hälsa på mormor efter jobbet innan jag åker hem.
Jag har några planer för helgen också, hoppas att det blir som jag har tänkt.  :)

RSS 2.0