Anmält mig som extra arbetskraft

Vården befinner sig i en enorm kris, både i Sverige och resten av världen. Intensivvårdplatser och respiratorer räcker inte till alla de virussmittade som behöver mest hjälp, skyddsutrustningen börjar att ta slut och vårdpersonalen går på knäna av arbetsbelastningen.
Så i kväll har jag skickat in en ansökan om att ställa upp och arbeta extra inom humanvården vid sidan av mitt ordinarie jobb. Jag är ju utbildad djurvårdare på nivå 2 och det är likvärdigt med undersköterska inom humanvården, plus att jag har steriltekniska kunskaper. Jag skrev i ansökan att jag helst vill jobba "bakom kulisserna" och inte ha så mycket patientkontakt med tanke på smittorisken; jag vill inte riskera att bli smittad och behöva vara hemma från mitt "riktiga" jobb. Men om det finns något där för mig att göra så ställer jag gärna upp. Så vi får se om jag behövs och någon hör av sig.  :/

Provsvar nr 2

I dag ringde veterinären på mitt gamla-gamla jobb och lämnade resultatet på det andra blodprovet som vi tog på Raven för drygt två veckor sedan.
B12, folsyra, njurar och lever; alla värden var bra. Det är ju både positivt och skönt att veta att hon är frisk och att alla värden är bra, för hon är ju trots allt i den åldern när typiska åldersjukdomar på katter börjar komma, som t.ex. problem med njurar, sköldkörteln och bukspottkörteln. Samtidigt som det är ett glädjande besked så hade det ju varit skönt att hitta en orsak till diarrén. Hur kan Raven vara så frisk när hon har haft diarré i fyra år?!?
Nästa steg är att göra ett ultraljud på buken och vi har bokat en tid för det. Vi ska även skicka iväg ett nytt avföringsprov för det är ungefär ett år sedan vi gjorde det senast. Så utredningen fortsätter...  :/

Lunch och 70 dagar

I dag åt jag lunch med Pia på "Taste of Thai". Eftersom situationen är som den är i hela världen var vi nästan ensamma på restaurangen; jag räknade till sju andra lunchgäster när vi var där. Förutom att det var trevligt att luncha med Pia så kändes det bra att stödja restaurangen med en liten lunchinkomst. Det är ju så många företag som har det riktigt svårt och tufft just nu, så man får försöka att hjälpa till med det lilla man kan.  :/
 
Det är 70 dagar kvar till SRF. Om allt hade varit som vanligt hade jag nog nu skrivit något i stil med "Whohoo!". Men eftersom ingen vet om det blir någon SRF i år så är det inte läge att jubla.
Alla andra evenemang, tillställningar och turnéer fram till sommaren är inställda eller uppskjutna, och i går kom beskedet att även sommar-OS som skulle starta den 24/7 är uppskjutet till eventuellt nästa sommar i stället. Ledningen för SRF jobbar fortfarande på som vanligt för att det ska bli en festival i år också, men med tanke på hur det är i hela världen nu så är risken väldigt stor att det snart kommer ett meddelande från SRF att festivalen är inställd i år. Jag hoppas verkligen att den blir av, men eftersom allt annat världen över ställs in och skjuts upp så är jag realist nog att förstå att jag förmodligen kan förvänta mig ett negativt besked angående årets höjdpunkt.  :/

Förrådsrensning

I går rensade jag lite i förrådet. Jag sorterade ut lite som ska till återvinningen och så hittade jag saker som jag inte ens visste att jag hade.  ;o)  Jag är inte färdig än; jag ska fortsätta att rensa ut lite mer där. Det är så skönt att göra sig av med sådant som man inte använder eller behöver.  :)
 
För övrigt har helgen varit väldigt lugn. De flesta verkar hålla sig för sig själva i dessa tider, precis som det rekommenderas att man ska göra. Jag körde ett BodyCombat-pass i går och ett i dag. Vi är fortfarande ganska många som tränar, men det är långt ifrån så många som det brukar vara. Jag kör på så länge som jag kan och får.
Dags att vika ner kroppen i sängen och läsa ett kapitel eller två, ny arbetsvecka i morgon.

Jobbar och tränar fortfarande

Hela världen står stilla. Eller nästan i alla fall. De flesta länder har stängt in sig och sin befolkning för att få stopp på spridningen av viruset. Gränser är stängda, det är reseförbud och vissa länder har även infört utegångsförbud för sina invånare. Skolor och arbetsplatser står tomma, hotell-, restaurang- och resebranchen går omkull, hundratusentals människor världen över blir arbetslösa, ekonomin störtdyker och får katastrofala följder för miljontals människor. Det här är inte klokt.  :/
 
Jag jobbar fortfarande. Inom (djur)sjukvården behövs alla resurser som är friska och symptomfria nu. Jag tränar också fortfarande. Vissa gymkedjor har stängt, men Nordic Wellness där jag är medlem har öppet. Däremot har de dragit ner på antalet platser på passen för att på så sätt minska risken för smittspridning. Egentligen behöver de nog inte det, för det är betydligt färre personer som tränar nu än vad det är vanligtvis. Men det är ändå bra att N.W. gör vad de kan för att minska risken för smitta samtidigt som de håller öppet för alla som vill och kan träna.

Pandemi Covid-19

Det pågår något oroande och skrämmande i världen just nu. För ungefär tre månader sedan började ett nytt virus att spridas bland människor i Kina. Det är ett virus som sätter sig i luftvägarna och är dödligt för människor i vissa riskgrupper som t.ex. äldre människor och/eller människor med andra sjukdomar. Nu, tre månader senare, har viruset spridits över hela världen, hundratusentals människor har smittats och flera tusen människor har dött. Även här i Sverige har vi många smittade och några dödsfall. WHO klassar detta som en pandemi.
De senaste dagarna har drastiska åtgärder tagits och tas fortfarande världen över. Hela länder har satts i karantän, ett antal länder har utlyst nationellt nödläge och många länder stänger gränserna så att inga andra än deras egna medborgare kan ta sig in, UD avråder från utlandsresor, flygbolagen ställer in alla sina flygningar en tid framöver, kryssningar ställs in, turistattraktioner och muséer och liknande stängs, alla evenemang som t.ex. konserter, föreställningar och idrottshändelser som hockey- och fotsbollsmatcher och alla tävlingar inom sport ställs in eller skjuts fram i tiden, skolor stängs och folk uppmanas att arbeta hemifrån om det går, gym och andra verksamheter där många människor rör sig stängs eller drar ner på tillgången, restauranger och krogar stängs eller begränsar antalet besökare, folk uppmanas att inte åka buss och tåg om det inte är absolut nödvändigt, osv... Över hela världen. Även här i Sverige. Det är helt galet. Och overkligt. Som en skräckfilm.  :/

Samma mat hela tiden

Jag har så dålig fantasi när det gäller mat. Oftast så är det samma maträtter som görs om och om igen här hemma. Det är några standardrätter som lagas ganska regelbundet och så är det några andra enstaka som jag varierar lite med. Det blir ganska långtråkigt i längden.
Det händer lite då och då att jag äter något gott hos någon eller får ett tips från någon som jag tänker att "Det måste jag laga någon gång!", men när jag sedan ska tänka ut vad jag ska äta så har jag självklart glömt bort allt gott som jag har tänkt att jag någon gång ska göra.
 
Jag provade en matkasse under en period just för att jag skulle få lite variation och tips på nya maträtter. Av fyra rätter i varje leverans så var det kanske tre som var ok och bara en som var riktigt bra. Några få enstaka rätter föll mig inte alls i smaken, men några andra kan jag absolut tänka mig att laga igen. Nu har jag pausat den tjänsten sedan ett tag tillbaka, så jag står och stampar i brist-på-fantasi-när-det-gäller-mat-rutan igen.
Därför ska jag prova ett nytt sätt; jag ska skriva ner alla maträtter som jag brukar göra. Då kanske jag kommer på några som jag inte har gjort på länge och då har jag några "nygamla" att variera med. Jag ska också bli bättre på att skriva ner allt gott som jag äter hos någon annan och alla tips jag får, så att jag inte glömmer bort det.
Så, mot roligare mat!  :o)

Positivt provsvar

Tidigare i veckan ringde veterinären och meddelade svaret på blodprovet som vi tog på Raven förra onsdagen. Både sköldkörteln och bukspottkörteln mår bra, proverna visade alltså inga avvikande värden där. Skönt!  :)  Nu ska vi gå vidare med andra prover, så på onsdag nästa vecka ska Raven tillbaka till Djurdoktorn och ta blodprov igen. Då ska vi kolla B-12 och folsyra.
I går insåg jag en sak angående Raven´s magproblem som hon har haft ända sedan vi drog ut hennes sista kvarvarande tänder. När jag pratar med andra om det så brukar jag säga att hon har haft diarré i snart tre år. Men jag har sagt fel till alla; när jag tänkte på det ordentligt i går och tittade i hennes journal så drogs tänderna ut den 11 mars 2016. På onsdag har hon alltså haft diarré i FYRA år! Stackars Raven!  :(

Dubbla pass

Det blev dubbla träningspass i kväll. Först BodyCombat 45 minuter och direkt efter det HIIT 45 minuter. Skönt!  :)

Babyshower

I dag har jag varit i Jönköping och träffat några av mina före detta kollegor på mitt gamla jobb. Jag var ditbjuden för att vi skulle överraska en kollega med en babyshower. Hon trodde att en annan kollega skulle komma och titta på hennes barnrum som hon håller på att göra i ordning till den kommande bebisen och hade alltså ingen aning om detta. Hon blev ordentligt överraskad när hon öppnade dörren och det stod inte bara en, utan 10 kollegor, utanför med fika, presenter, ballonger och pynt.  :)
Det var trevligt och väldigt roligt att träffa några av dem igen. Jag kände likadant i onsdags när jag var med Raven på mitt gamla-gamla jobb. Jag saknar kollegorna på båda arbetsplatserna.  :/

RSS 2.0