Två LO och två kort

Det har varit en helg fylld med skapande. Jag var på en scrap-träff här i stan, samma träff som jag var på i september förra året. I går scrappade jag från kl. 10.00 till kl. 21.30, och i dag från kl 10.00 till kl. 17.00. Det är sååå roligt med scrap-träffar; att sitta och scrappa en hel dag i trevligt sällskap med många andra samtidigt som man prata och umgås.  :)
Jag är ju inte så snabb, men jag hann i alla fall att göra två Lay-outer och två kort, varav ett är ett födelsedagskort till min kusin som fyller år snart.
Jag längtar redan till nästa träff.  :o)

Väntat ett år

Jag har väntat ett år, men nu är det äntligen dags igen. Scrap-träff hela helgen! Whohoo!  :D

Vän från förr

Huset är inte färdigmålat men jag har målat färdigt för den här veckan. Nu ska det regna några dagar och jag har annat planerat i helgen.  :)
 
I kväll när jag kom hem från Eleonor var jag på stan och fikade med en vän från förr. Vi jobbade ihop för många år sedan och har inte setts på länge. Jag skickade ett meddelande till henne för några veckor sedan och vi bestämde att vi skulle ses och prata lite. I kväll blev det av och vi hade en hel del att uppdatera oss om. Vi kom inte ihåg exakt hur många år det är sedan vi sågs senast, men förmodligen mellan 15 och 18 år(!).  :O  Vi hade mycket att prata om och det var väldigt trevligt. Förhoppningsvis dröjer det inte lika många år tills nästa gång.  :o)

Mat och spel

I går eftermiddag åkte jag hem till syster och hennes familj för att fira systers födelsedag en dag i förväg. Först bjöds det på gott fika och på kvällen blev det mat, vin och snacks. Lite sällskapsspel hann vi också med.  :)
 
I morgon ska jag nog måla lite igen.

Varierande målarväder

Det har varit ännu en vecka med frisk luft, målande och kattgosande. Vädret har varit väldigt varierande. I tisdags var det t.ex. mulet, blåsigt, regnigt och bara +6 grader. Då blev det inte så mycket målat. I dag var det däremot ganska skönt ute; inte mycket blåst, soligt och drygt +15 grader.
I helgen ska det också vara fint väder och runt +20 grader. Najs! Jag ska hem till syster på lite trevligheter, så det är ju kanon att det blir bra väder då.  :)

Jourcentralen

Jag åkte inte till akuten i söndags. Min hand var bättre även om det fortfarande gjorde ont; såren såg fina ut, svullnaden hade gått ner nästan helt och jag kunde röra fingret mer. Så jag bestämde mig för att vänta till måndag morgon i stället och då ringa till vårdcentralen.
Så i går morse ringde jag till vårdcentralen och pratade med en sköterska som tyckte att jag ändå skulle träffa en läkare med tanke på att en av tänderna hade gått in nära en led. Sköterskan bokade en tid åt mig på jourcentralen ett par timmar senare så jag gick dit och träffade en läkare. Besöket tog ungefär sex minuter. Läkaren tittade på min hand och tyckte att den såg bra ut och att såren var fina. Han skrev ändå ut ett recept, men jag ska inte hämta ut det om det inte är så att det blir någon försämring på något sätt, och det borde jag i så fall märka inom ett par dagar.
Nu har det gått så pass lång tid och det har bara blivit annu bättre, så jag tror inte att jag behöver hämta ut receptet. Skönt att slippa antibiotikan och skönt att det inte blev värre!  :)
Det är dessutom anmält till mitt försäkringsbolag om det blir så att jag får problem med den leden i framtiden.

Tre hål i handen

I dag skulle jag göra en god gärning, men det gick inte lika enkelt och smärtfritt som det var tänkt. När jag skulle åka hem från Eleonor skulle jag ta med mig några av kattungarna som skulle få nya för-evigt-hem. Men när vi samlade ihop de som jag skulle ta med mig var det en av kattungarna som blev väldigt rädd och panikslagen av att bli instängd, så hon lyckades ta sig ut och samtidigt bita mig i handen.  :/
Resultatet blev att hon fick stanna kvar medan jag tog med mig bara två stycken i stället för tre och i min hand blev det tre blödande sår. Jag har ju varit med om detta förr, så jag vet ju vad som ska göras. Först tvättade jag av såren med vatten och sedan hällde jag på lite vanlig handsprit för det var den enda som var tillgängligt just då. Det gjorde så klart ont och det blev nästan genast lite svullet runt de tre bitsåren, men inte värre än att jag kunde köra bilen hem.
Nästa steg var ju att få antibiotika så när jag kom hem ringde jag till 1177. Stelkrampspruta behöver jag ju inte; det fick jag ju en när jag pluggade för fyra år sedan och blev biten av en råtta.  :/  Men antibiotika behövs nästan alltid efter ett kattbett eftersom ett sådant har hög infektionsrisk.
Jag ringde till 1177 mest bara för att höra om jag var tvungen att åka till akuten i dag eller om jag kan vänta med det tills i morgon. Sköterskan som jag pratade med tyckte efter min beskrivning av vad som hänt, var såren sitter och hur det ser ut och känns, att jag skulle åka in redan i dag. Hon föreslog att jag skulle boka en tid på jourcentralen för att slippa att sitta på akuten. Jag kollade upp det, men det fanns ju tyvärr så klart inte några sådana tider kvar i dag. Jag var inte så sugen på att tillbringa en lördagkväll (natt) på akuten när det förmodligen blir långa väntetider och ett kattbett nedprioriteras hela tiden för mer akuta fall, så jag jag tog ett eget beslut att avvakta tills i morgon förmiddag och söka vård då i stället när det förhoppningsvis inte blir lika långa väntetider.
Nu är det inte lika svullet längre, men jag har svårt att böja och räta på pekfingret och det gör fortfarande ont. Dessutom märkte jag när svullnaden gick ner att en av tänderna träffade precis vid en led och sådant måste (bör) alltid kollas upp av läkare, så alltså behöver jag nog åka in i morgon inte bara för att få antibiotika utan även för att få allt kollat. Det ska ju även anmälas till försäkringsbolaget, för det kan bli problem i leden många år efter att en skada har hänt. (Det fick jag lära mig av råttbettet, för det tog ju också i en led.  :/ )
Nu ska jag ta min stackars hand och lägga mig. Lite mys med mina egna katter också innan jag somnar.
 
Vad hände med kattungarna som jag hade med mig då? Jo de lämnade jag vidare för att de ska få komma till sina nya människor snart. Jag hoppas att de får det bra!   :)

Sol och blåst

Oj vad jag målar och oj vad mycket frisk luft jag får! I dag blåste det nästan halv storm så jag både fick mycket luft och blev samtidigt ordentligt avdammad.  ;)
I går var det sommarväder trots att vi nästan är i mitten av september; sol och drygt +20 grader varmt. Det var riktigt härligt att stå ute och måla då, och jag hade bara kortärmat och kortbent på mig. Jätteskönt! Ofta när jag står och målar har jag en eller flera kattungar lekandes runt mig. Underbart!   :o)

Trött hela tiden

Jag är fortfarande väldigt trött och min kropp känns så orkeslös. Jag är ju normalt sett alltid mer eller mindre trött, men nu tycker jag att det är lite extremt mycket. Så pass att jag faktiskt börjar att känna mig lite orolig. I dag tänkte jag till och med tanken att jag kanske borde boka en läkartid och ta lite prover för att se om det finns någon medicinsk orsak till att jag är så trött.  :/
Jag har haft några lugna dagar hemma igen, och jag har trots min trötthet tränat både i går och i dag. Ett jobbigt BodyCombat-pass i går och ett tungt P.E One-pass i dag.
I morgon ska jag åka ut på landet och andas frisk luft och måla hus igen.  :)

Måla måla måla

I förrgår åkte jag ut på landet till min vän Eleonor och hennes familj och jag stannade där tills i dag. Jag har varit ute i friska (lant)luften, målat hus och gosat med kissebebisar. Det är perfekt för återhämtning och även om jag inte känner mig helt utvilad än så är det i alla fall på väg åt rätt håll. Trött och sliten är jag fortfarande, men det är så skönt att ha lugn och ro, och att för tillfället slippa ha fasta tider att passa.
Eleonors familj målar om sitt hus nu och jag har som sagt hjälpt dem lite med det. Det är väldigt avkopplande att måla, även om man blir trött i kroppen och framför allt i ena armen, men det är inte så ansträngande mentalt och det passar mig bra nu. Jag ska faktiskt åka tillbaka dit och fortsätta att måla några dagar till. Stort hus = mycket att måla.  :)

Tre trötta dagar

Tre dagar har gått sedan min sista dag på jobbet och jag har sovit väldigt mycket de här dagarna. Jag visste att jag var trött och sliten, men jag trodde inte att jag var så utmattad som jag tydligen är.
Det har i alla fall varit skönt att vara hemma hos kissarna och ta det lugnt.
I går tog jag mig iväg och körde ett pass BodyCombat och i dag körde jag ett jobbigt pass P.E One som jag förmodligen kommer att få träningsvärk i rumpan av.  :)
Med eller utan träningsvärk i rumpan i morgon ska jag åka ut på landet till min vän Eleonor och hennes famlj. Det ska bli najs med lite lantluft.  :)

RSS 2.0