Hej då 2020

Det blev inget vanligt nyårspass i år. Inga event är tillåtna på grund av Covid-19, men jag tränade två timmar ändå. De hade nämligen fyra stycken 30-minuterspass med paus mellan i stället för det vanliga nyårspasset; BodyPump, BodyCombat, BodyStep och Booty Move. Så med tanke på situationen så var det en bra lösning.  :)
 
Äntligen är det här tråkiga året snart slut! Det har verkligen varit ett annorlunda och tråkigt år med inställda och uppskjutna konserter, festivaler, idrottstävlingar och andra evenemang. Social distans, undvik att träffa människor, arbeta hemifrån om man kan, gå inte till affärer, gym, bibliotek och andra ställen om man inte behöver, åk inte buss eller tåg om man inte måste, nedstängning, konkurser och arbetslöshet. I hela världen. Sista dagen det här året är det just nu över 83 miljoner bekräftat smittade och fler än 1,8 miljoner döda i Covid-19. Det är inte slut än och det är långt ifrån över, men precis nu i dagarna har vaccinering påbörjats i många länder så förhoppningsvis ser vi snart början på slutet av den här pandemin.
 
De positiva och roliga sakerna har inte varit många i år. Men jag fick ett nytt jobb som även blev en fast anställning.
Jag är glad över att vi hann se konserten med Eclipse den 14/2, precis innan alla restriktioner började att införas.
Det är väldigt positivt att den nya maten som Raven äter nu fortfarande fungerar så att hon slipper ha diarré. Jag pratade med hennes veterinär precis innan jul och vi bestämde att från årsskiftet, alltså i morgon, ska vi också sänka dosen på hennes kortisonbehandling. Om hon inte mår bra på det så höjer vi igen, men om det fungerar så är planen att vi ska trappa ut det ännu mer längre fram.
Förutom Raven har jag ju även min fina Fanta och jag har dessutom de senaste månaderna haft nöjet att vara jourhem åt pojkarna Arvid och Vidar och kunnat ge dem vård och ett lite bättre liv i väntan på sina föralltidhem.
Jag är tacksam för att ingen i min närmsta familj och släkt har blivit sjuk i Covid-19, trots att jag känner många andra som har blivit smittade.
Jag önskar och hoppas att 2021 blir ett bättre år, på många sätt. Hej då 2020! Jag kommer inte att sakna dig!  :/

Snart långledig igen

Fem lediga dagar försvann i expressfart, jag vet inte riktigt vart de tog vägen... Nu är det tre dagars jobb och sedan är jag ledig fyra dagar igen. Egentligen är det bara två dagars jobb, men på onsdag när jag vanligtvis är ledig ska jag jobba extra. Sista arbetsdagarna för i år.  :)

En annorlunda vanlig jul

Det blev en ganska vanlig julafton detta annorlunda år. Ingen av oss som brukar fira ihop var sjuk så vi träffades som planerat hos min kusin och hennes familj. Vi var dock väldigt många färre än vad vi brukar vara. Vi var bara sju stycken och eftersom man enligt restriktionerna inte får vara fler än max åtta personer så passade det ju bra att vi var så få i år.
Innan jag åkte till min kusin åkte jag på en liten "turné" för att önska en God Jul och lämna av en julklapp till bland annat pappa och mormor som både på grund av ork och att de är i riskgrupper inte skulle vara med hos min kusin.
Sedan blev det nästan som vanligt; en massa julmat och godis, Kalle Anka och hans vänner, och julklappsutdelning. Tomten saknades dock. Han uteblev på grund av att han är gammal och därmed i en riskgrupp för att bli smittad.  :/
Trots att han inte kom på besök fick jag några julklappar, bland annat ett par jättefina rockiga lurar till min mobiltelefon.  :D
 

Har väntat på denna dag

Den här dagen har jag väntat på i flera veckor. I dag var vintersolståndet så nu äntligen vänder det! Nu går vi mot ljusare tider igen och det känns så skönt. Det kommer inte att märkas så mycket förrän om ett par månader, men rent mentalt så känns det lättare att veta att det blir ljusare och ljusare.  :)
Dessutom är det kort arbetsvecka för mig den här veckan. Bara två dagar, för på torsdag är det julafton.  :o)

Farväl på distans

I dag begravdes en farbror till mig. Jag har inte träffat honom på många år, men när jag var liten var han ofta hos oss. Under normala omständigheter skulle jag ha varit med på begravningen i dag, men på grund av Covid-19 får endast ett begränsat antal, max 20 personer, delta på begravningar nu. Med hans närmaste familj, syskon och några få utvalda vänner fylldes maxantalet snabbt så alla vi andra som hade velat närvara fick avstå. Men vi skickade en blomma till begravningen i stället.

Sent ute med klapparna

10 dagar kvar till julafton. Jag har fortfarande ingen julkänsla och jag är långtifrån färdig med julklapparna. Så här sen med allt var det många år sedan jag var. Men jag har en plan. Jag tänkte att jag ska försöka bli klar med julklapparna på onsdag när jag är ledig. Blir jag inte det då så har jag helgen på mig och, i värsta fall, nästa onsdag när jag också är ledig. Men då är det verkligen sista chansen, för det är dagen före julafton.  :/

Veckorna rusar förbi

Det är skrämmande vad fort tiden går; det är redan fredag igen! Även denna helg kommer att bli lugn. I morgon förmiddag ska jag som vanligt träna. Det är ny release på BodyCombaten, det ska bli roligt med lite nytt igen.
Jag har tänkt att jag kanske ska scrappa några julkort också. Just nu har jag inga idéer om hur de ska se ut, men något juligt ska jag väl lyckas att göra.  :)

Saknades bara en

Jag vaknade till någon gång i natt och upptäckte att jag var helt omringad av katter. Jourkatten Vidar låg tryckt mot mina ben på ena sidan, Fanta låg vid mina ben på andra sidan och Raven låg på kudden vid mitt huvud. Sååå mysigt!!!  :o)  Det var bara jourkatten Arvid som saknades i sängen, men förhoppningsvis kanske han också vågar att ligga där tillsammans med de andra snart.

Tungt träningspass

Ingen huvudvärk sedan i måndags och ingen förkylning än. Men när jag körde ett BodyCombat-pass i kväll var det väldigt jobbigt. Det var länge sedan det var så tungt att träna.  :/
Om jag inte blir sjuk så ska jag som vanligt träna lite i helgen också. Några andra planer har jag inte, jag ska fortsätta att hålla mig till restriktionerna som gäller så det blir ännu en lugn helg tillsammans med kissarna. Men först är det en arbetsdag kvar den här veckan.

RSS 2.0