Slut på mörka november

Jag började den här veckan med huvudvärk. Det var inte riktigt vad jag hade planerat. I stället för att träna efter jobbet så åkte jag hem och lade mig en stund. Jag hoppas verkligen att jag inte har en förkylning på gång, eller ännu värre; Covid-19. Nej, förhoppningsvis var det bara något tillfälligt med huvudvärk i dag.
Nu avslutar vi mörka november och i morgon går vi in i december. Utan huvudvärk.

Noll julkänsla

I dag är det en månad kvar till julafton. Om jag tycker att jag har haft väldigt lite julkänsla de senaste åren så är julkänslan nere på minus i år.  :/  Vi är i slutet av november och det har inte ens varit lite kallt än; i dag låg temperaturen runt +10 grader och inte en snöflinga i sikte. Men det är inte vädret som ensamt är orsak till avsaknaden av julkänsla. Den största anledningen är Covid-19 som gör att julen inte kommer att vara som vanligt i år. Med alla restriktioner, råd och rekommendationer som man ska följa så borde vi nog inte fira jul alls. Nu vet ingen hur läget är om en månad, men vår plan just nu är att vi som vanligt ska vara hos min kusin och co. Däremot kommer vi inte att vara lika många som vi brukar och vi ska göra det "lite mindre". Det är sorgligt att många fler än vanligt kommer att sitta ensamma hemma i julhelgen på grund av smittorisken. Men om läget förvärras så kanske ALLA får sitta ensamma hemma och bara träffa dem som de eventuellt bor ihop med.
Så jag är inte så besviken över att jag inte har någon julkänsla, för i år blir ändå inte julen som vanligt.  :/

Umgås bara med katterna och tv-n

Det har återigen varie en lugn helg. Nu har åtminstone vintersportsäsongen börjat, så i brist på något annat tillåtet att göra så kan jag i alla fall titta på skidor på tv-n. I går och i dag har jag tittat på utförsåkning. Tävlingarna är ju inte som de brukar vara, bland annat är de helt utan publik, men det är ändå sport att titta på. Helgerna är väldigt tråkiga nu när man enligt restriktionerna inte ska umgås med några andra än de man bor ihop med. Så det blir mycket gos med kissarna.  :)

Tung tid nu

Jag tycker att det är väldigt tungt just nu. Jag blir ju alltid lite låg under vinterhalvåret, från typ oktober fram till mars-april när det börjar bli ljust och varmt igen. Jag känner mig trött, hängig och lite halvsjuk hela tiden, och jag tycker att det är så jobbigt när det bara är mörkt, kallt, blött och ännu mera mörkt. För mig är det inget konstigt att jag blir så låg; jag blir det varje år. Men i år det tyngre än vanligt. Jag tror att det beror på att på grund av Covid-19 har jag inte har gjort så mycket roligt i år och på grund av Covid-19 återigen så har jag inget roligt att se fram emot. Restriktionerna är hårdare än förut, läget är värre än någonsin och hela världen väntar på ett fungerande vaccin så att man kan återfå sitt vanliga liv igen.  :/
Det gör ju inte saken bättre att jag i går fick veta att en vän´s katt har förolyckats vilket är ledsamt då jag har känt lilla kissen sedan hon var bebis. I dag hade vi en sorglig situation med en kattunge på jobbet där det inte heller slutade lyckligt och strax efter den händelsen fick jag vetskap om att en djurägare som har varit kund både på mitt gamla jobb på Djurdoktorn och på mitt nuvarande jobb gick bort plötsligt och oväntat i förrgår. Jag kände inte kunden personligen men har så klart med tanke på mitt jobb pratat med den trevliga kunden många gånger. Eftersom det hände så plötsligt var det ingen som kunde ta hand om kundens hund, så hunden fick också somna in i går.  :(
Det är för mycket som är tråkigt och det är för mycket som är ledsamt. Det är väldigt tungt nu.

Scrap utan träff

Den här helgen skulle jag egentligen ha varit på scrapträff från fredag till söndag. Träffen skulle ha varit i september som den brukar vara, men flyttades till den här helgen på grund av Covid-19. Nu är situationen med Covid-19 ännu värre, så träffen blev inställd igen.  :(  I stället scrappar jag lite här hemma i helgen. Jag hade planerat att göra två kort och det går lika bra att göra dem hemma, men tyvärr är det ju då utan det trevliga sällskapet som jag har vid träffarna. Förhoppningsvis är situationen bättre i vår så att det kan bli en scrapträff då.  :/

Pojkarna hos veterinären igen

I dag spenderade jag en del av min lediga dag på jobbet. Det var dags för pojkarna att få sin andra vaccination och Arvid skulle även få en tand utdragen. Det visade sig att det är flera tänder som är dåliga och som kommer att behöva dras ut, men i dag tog vi bara ut den som han troligtvis har mest ont i. Veterinären upptäckte också att han har en ordentlig öroninflammation i vänster öra. Så nu ska han få örondroppar två gånger om dagen i 10 dagar och han ska även få smärtstillande och antiinflammatioriskt, och efter det ska han påbörja en kortisonbehandling som förhoppningsvis ska hjälpa mot klådan som han har. Det blir mycket för honom ett tag framöver. Stackars Arvid, och stackars mig som ska försöka att ge honom alla mediciner.  :/  Nu har han en krage på sig och han är inte helt nöjd med det...

Väckarkatt

Jag hade tänkt att ta sovmorgon till klockan åtta i morse, men en av jourkatterna tyckte annorlunda och väckte mig före klockan sju. Det är inte så lätt att fortsätta att sova när någon leker på ens ben.  ;)
På förmiddagen blev det ett BodyCombat-pass och sedan åt jag lunch hemma hos en ganska ny bekanskap som jag har lärt känna på gymmet. Trevligt!  :)
I morgon ska jag fixa lite här hemma och gosa med kissarna innan jag avslutar helgen med ännu ett BodyCombat-pass. Får se om jag kan få lite sovmorgon i morgon i stället.

Känslor i berg- och dalbana

Jag har haft blandade känslor i dag. På förmiddagen släpptes nästan alla band till nästa års Sweden Rock Festival. Efter att festivalen ställdes in i juni i år på grund av Covid-19 har arrangören planerat och jobbat för nästa års festival. Bandsläppet i dag var över förväntan, jag är så nöjd! I stort sett alla band som skulle ha spelat i år är bokade till nästa år, så enligt dagens bandsläpp får jag äntligen äntligen se Nightwish!
Med Nightwish och alla andra bra band i nästa års line-up blev ju så klart glädjen stor, men samtidigt som jag jublade lite för mig själv började jag gråta en skvätt av besvikelse. För med tanke på hur situationen med Covid-19 utvecklar sig här i Sverige och resten av världen nu är det väldigt tveksamt om Sweden Rock blir av nästa år. Eller om något alls blir av nästa år. Risken är stor att nästa år blir lika innehållslöst och fattigt som det här året har varit.
Så jag blev glad för alla bra band och jag blev ledsen för att det nog bara är en dröm som inte kommer att hända. Skitvirus!  :´(

RSS 2.0