Från träck till tårta

Det finns en liten skillnad mellan att jobba på en veterinärklinik eller ett djursjukhus och att jobba hos Distriktsveterinärerna. Den lilla skillnaden är stora djur.  ;)  På veterinärkliniker och djursjukhus är patienterna mestadels hundar, katter och andra smådjur. Men hos Distriktsveterinärerna är en stor del av patienterna kor, hästar, grisar och andra lantgårdsdjur. Nu kommer inte jag att ha så mycket direktkontakt med de djuren, däremot så ska jag kunna boka in veterinären på fältbesök när djurägarna och bönderna ringer. Jag ska alltså kunna avgöra om det är något akut med kon/hästen/grisen/hönan/etc eller om ett besök kan bokas lite senare. Det är mycket nytt att lära sig!  :/
Jag fick lära mig något annat nytt i dag; att leta efter ägg från blodmask i hästbajs. Det var inte så äckligt som det låter.  :)
 
Efter jobbet var jag hos min kusin och firade mitt ena kusinbarn som fyller år i dag. Det bjöds på fika och tårta. Bra start på helgen.  :)

Trångt i hjärnan

En ny jobbvecka är igång och det börjar nu att bli lite trångt i min hjärna med allt nytt som ska få plats där. Men jag börjar att få lite koll på det. Tur det, för efter den här veckan ska jag vara helt självgående.  :O
 
Efter att ha kört ett pass P.E One 45 minuter i kväll tittar jag nu på några andra personer som också gillar att träna; alla våra duktiga idrottare som uppmärksammas på Idrottsgalan.  :)

Första jobbveckan

Första jobbveckan är avklarad. Det ska bli skönt med helg och att få vila hjärnan lite. Även om mycket är likadant så är det också mycket som är nytt att lära sig och komma in i. Som till exempel ett för mig helt nytt journalsystem och nya rutiner.
Planer för helgen är träning, skidor och konståknings-EM på tv-n och gos med kissarna. Efter det bör jag vara redo för en ny introduktionsvecka på måndag morgon.  ;)

Besiktningsångest

Många människor har tandläkar-skräck. Jag har besikta-bilen-skräck. På riktigt. Jag tycker verkligen inte om att besikta bilen. Det spelar ingen roll om bilen går igenom utan anmärkning eller inte, jag tycker att det är så jobbigt att åka dit och sedan vänta på resultatet.
I dag var det dags igen för denna ångest. Jag satt där och våndades medan bilen kollades. Det var inte dagens roligaste kvart. Jag går hellre till tandläkaren än besiktar bilen.  :/

Nytt jobb på DV

Nu är det slut med lata dagar ett tag framöver. I dag gjorde jag min första arbetsdag hos Distriktsveterinärerna. Jag ska vara mestadels i Åtvidaberg men kommer även att vara i Norrköping och Söderköping ibland. Det känns faktiskt ganska skönt att vara tillbaka i "vanlig" vardag igen efter att ha haft lite tid att vila upp mig.  :)

Tjock bok

Jag läser ju mycket och det blir ett antal böcker varje månad. För ett par dagar sedan hade jag läst ut en bok och började på en ny. Det var en ganska tjock bok. Inget konstigt med det, många böcker som jag läser är tjocka. Men jag observerade att sidorna var ganska tunna. Så jag kollade hur många sidor det var i boken och det är 1.236 stycken!  :O  Det lär nog ta några extra dagar att läsa ut den...

Lunch på DD

I dag gick jag till mitt gamla jobb på Djurdoktorn för att boka en till tid Raven. Det är egentligen ett snabbt ärende, men jag blev kvar en lång stund och pratade med mina trevliga före detta kollegor. När jag hade stått där och pratat och pratat så föreslog en av kollegorna att jag skulle gå och köpa något att äta och komma tillbaka och göra dem sällskap på lunchen. Det gjorde jag.  :o)
I kväll körde jag ett ganska jobbigt HIIT-pass igen. Skönt!  :)

Varma mackor och annat

Den här helgen har jag ätit varma mackor hos min vän Hanna, tränat x2, tvättat, gjort måsten på min att-göra-lista, läst bok och tittat en massa på skidor på tv-n. Men nu är helgen snart slut och det är dags att läsa lite till innan sömnen tar över.

Pussel på landet

Gårdagen spenderades ute på landet hos min vän Eleonor och hennes familj. Vi fikade, pratade, lade pussel, tittade på film och åt mat. Jag hann med lite kattgos också innan jag åkte hem.  :)
 
I kväll blev det två träningspass x 30 minuter; CX WORX och Booty Move. Det kommer kanske att kännas lite i magen och benen i morgon. Vilket kan bli lite jobbigt, för jag har bokat in mig på dubbla pass i morgon; BodyCombat 45 minuter och HIIT 45 minuter.  :O

Sista gången som 27?

I går blev jag ett år äldre igen. Nu har jag fyllt 27 så många gånger att jag kanske får ändra det till 28 nästa år.  ;o)
Jag började min födelsedag med ett jobbigt och skönt BodyCombat-pass. Sedan tog jag det lugnt en stund med skidor och juniorhockey-VM på tv-n innan jag fixade till mig lite. På kvällen var jag och Pia på "Mörner´s". Vi åt mat och drack några öl, och Pia bjöd mig på en Rosa Panter i födelsedagspresent. Lite senare kom tre andra bekanta dit och gjorde oss sällskap. Trevligt!  :)

Årets första pass

Årets första träningspass blev P.E One 45 minuter i kväll. Oj vad trött min stackars kropp var! Jag har inte direkt haft någon träningsvärk efter nyårspasset i förrgår, och kroppen har inte känts så sliten. Men så fort jag började att jobba med den på passet i kväll kände jag att den var riktigt seg, så nyårspasset tog nog bra.  :o)
I morgon ska jag åka "hem" och äta lunch hos mormor. Om jag har tur kanske det blir lite fika också.  ;)

RSS 2.0