Solig skön söndag

Solig skön söndag. Jag passade på att ligga ute i solen ett tag i det fina sommarvädret. Skönt!  :)  De kommande dagarna ska det bli kanonväder med drygt +25 grader varmt. Äntligen! Hoppas att det håller i sig ett tag; det vore najs om det kan vara fint väder nästa helg för då ska jag vara ledig tre dagar och har kanske några roligheter planerade.

Grillfredag

Jag är nyss hemkommen från en trevlig kväll hos min vän Anna. Jag åkte till henne efter jobbet för att grilla, äta, umgås och prata. Jag är fortfarande proppmätt.  :)
Nu ska det bli skönt med helg. Planen är ett BodyCombat-pass i morgon förmiddag som vanligt och sedan får vi se hur resten av helgen blir.

Lugn men produktiv helg

Ännu en lugn helg med kissarna är avverkad. Jag har tränat (både i går och i dag), städat, tvättat, organiserat några av mina väskor, läst ut två böcker och gosat med kissarna. Så även en lugn helg kan vara ganska produktiv.  :)

Många dagar kvar

Om allt hade varit som vanligt så hade jag i dag kanske skrivit något i stil med "Bara två veckor kvar till SRF! Tjohoo!  :D".  Men det är ju inte som vanligt och det blir ju ingen festival i år. Många miljoner människor är smittade och flera hundratusen människor har hittills dött på grund av viruset. Världen är fortfarande nedstängd även om vissa länder nu börjar att öppna upp igen lite försiktigt för att få igång ekonomin. Så i stället får jag i dag skriva "Bara 385 dagar kvar till SRF!"

Ny vecka och ny release

Ny arbetsvecka är inledd. Det är en kort vecka, för på torsdag är det en röd dag igen. Den började med en ok arbetsdag i dag; ingen patient dog plus att jag fick gosa med några kattungar som var på besök.  :)
I kväll blev det ett pass P.E One 45 minuter. Det var ny release och det känns i kroppen.  :)  Nu blir det ett par kapitel i en bok innan det är dags att sova och så hoppas jag på en död-fri arbetsdag i morgon också.

Många gardiner

Jag tycker ju om att rensa ut och göra mig av med saker lite då och då, så härom dagen gick jag igenom alla mina gardiner och plockade ut dem som jag inte kommer att använda mer och alltså inte vill ha kvar. Det blev ganska många; jag fyllde en STOR kasse med gardiner. I stället för att kasta dem så lämnade jag i dag in hela kassen till en secondhand-butik där jag ibland lämnar in böcker och annat. Då kanske någon annan får glädje av dem samtidigt som det går en peng till behövande.  :)

Minikalas för Fanta

I dag har vi haft ett litet minikalas här. I dag är det nämligen tre år sedan Fanta och hennes två syskon hittades i en skokartong på en soptipp och sedan lyckligtvis hamnade hos mig för att få växa upp med adoptivmamman Mona och hennes fyra ungar. Vi firade med två sorters godis och en massa gos.  :)
 
Hon är lite större nu.  ;)
 
 

Brottas lite med Raven

Här kämpar vi på med alla olika mediciner som Raven ska ha varje dag. Men det går ganska bra. Pillren är inga problem, men antibiotikan är i flytande form och den gillar hon inte. Det är en liten kamp varje morgon och kväll när hon ska få den, men eftersom det går så bra med pillren så ska jag inte klaga. Dessutom ska hon bara ha antibiotikan i fyra dagar till, sedan är det bara piller så då slipper vi brottningsmatchen två gånger om dagen.
Fanta är väldigt nyfiken på vad jag gör med Raven, speciellt när jag försöker att ge henne antibiotikan. Då sitter hon bredvid och tittar på, och när vi är färdiga tvättar hon Raven i ansiktet och slickar bort antibiotikan som har runnit överallt för att Raven har vägrat att svälja den. Så Fanta får nog i sig lite antibiotika också.  :O

Pyssel med mediciner

För ett par dagar sedan började vi med Raven´s medicinering. Hon får kortison en gång per dag, antibiotika två gånger per dag och medicin mot magkatarr två gånger per dag. Det är inte så svårt att ge henne medicin, framför allt piller går jättebra, för hon är så snäll och duktig. Men det är ändå lite pyssel med det, för både antibiotikan och medicinen mot magkatarr ska ges morgon och kväll. Det lilla problemet med detta är att medicinen mot magkatarr måste ges minst en timma innan mat och minst två timmar innan annan eventuell medicin. Så det är alltså inte bara att ge henne medicinen, utan det måste planeras tidsmässigt när hon ska få alla olika så att det inte blir fel. Så nu måste jag vakna lite tidigare än vanligt de dagar som jag ska till jobbet så att det blir rätt med tidsavståndet i medicineringen. Som tur är ska hon bara få antibiotikan i tio dagar och medicinen mot magkatarr i 14 dagar, sedan är det bara kortison fram till återbesöket med ultraljud i början av juni.

Valborgsgrillning

1:a maj välkommen, tra la la. Jag brukar inte fira Valborgsämässoafton och det gjorde jag inte i går heller. Men jag slutade tidigt på jobbet och åkte sedan till mina vänner Jeanette och Claes. Först bjöds det på fika, sedan tog jag och Jeanette en promenad och när vi kom tillbaka bjöds det på mat. Vädret var inte så bra, men trots det så åt vi grillat. Gott!  :)
Det finns inte mycket som är bra med Covid-19, men en positiv sak med denna viruspandemi är att årets valborgsfirande var inställt och att majbrasorna förblev otända. Det betyder att många igelkottar inte behövde sätta livet till och brinna upp. Tjohoo!!!  :D

RSS 2.0