Hemma igen

I dag kom min fina Raven hem igen.  :´(
 

Blandade aktiviteter

En ledig-mitt-i-veckan-dag med blandade aktiviteter. Först var min vän Jenny här och klippte topparna på mitt hår och sedan åt vi lunch. På eftermiddagen var jag på mitt gamla jobb med Fanta. Det var dags för hennes årliga vaccination. Jag avslutade dagen med ett jobbigt men roligt Step-pass.
Jag har även hunnit med att printa ut foton som jag ska ha med mig på scrapträffen nästa helg. Som jag längtar! Det ska bli så roligt!  :D

Söndagsfika

Det har varit en lugn helg med ett BodyCombat-pass, pussel, bokläsning och friidrotts-VM på tv-n. I dag var jag hos min vän Annika och söndags-fikade. Trevligt!  :)
Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det är dags att sova. Ny arbetsvecka i morgon med möte i Valdemarsvik på tisdag. Jag ska försöka att klämma in fyra träningspass kommande vecka också och komma tillbaka till en för mig lite mer normal träningsnivå. Det har blivit färre pass i veckorna under sommaren och det är för lite för mig; jag mår bättre mentalt med fler pass i veckan eftersom jag tycker att det är roligt att träna.  :)

Sista varannan-onsdagen

I dag har jag jobbat min sista varannan-onsdag. Nu går jag tillbaka till 80% och kommer att vara ledig varje onsdag igen, precis som det var förut.

Tomhet och träningsvärk

I morgon är det en vecka sedan Raven gick över regnbågsbron. Veckan som har gått sedan dess har varit ganska lugn för min del. Jag började att jobba igen efter semestern, min första jobbdag var ju i måndags när Raven fick följa med mig till jobbet. De första dagarna kände jag mig ganska tom och avslagen, vilket inte är så konstigt.
I onsdags var min lediga dag och då åkte jag "hem" för att gratulera min mormor på hennes 97-årsdag. I torsdags körde jag ett pass P.E Performance efter jobbet. Det var ny release och det kändes ordentligt i rumpan i fredags. Även i går när jag körde BodyCombat hade jag ont i rumpan, så jag hade lite svårt att få till bra kickar.
Helgen har varit väldigt lugn förutom träningspasset i går. Jag har lagt pussel, scannat foton, läst ut en bok, gosat med kissarna och tittat på sport på tv-n. I går spelade våra svenska tjejer bronsmatch i fotbolls-VM och de vann bronset. Grattis! I går började även friidrotts-VM så det blir mer sport på tv-n för mig en vecka till.  :)

Raven

Min älskade Raven!
Du kom till mig i februari 2012. En misshandlad katt som trots det tyckte om alla människor som du träffade. Så otroligt snäll och tålmodig som har funnit dig i allt som du och jag har varit med om. Som accepterade alla förändringar som du själv och vi båda tillsammans var med om. Som lät oss göra alla undersökningar, blodprov, urinprov, och ultraljud som jag utsatte dig för. Som svalde alla mediciner som jag gav dig varje dag. Som dessutom tog hand om alla andra katter som vi har haft hos oss.
Min fina Raven!
Jag är så glad att jag har fått lära känna dig. Att jag har fått ta hand om dig och i gengäld har fått din tillit och din kärlek. Jag är så tacksam att just jag har fått vara din människa i drygt elva människoår.
Min fina älskade Raven!
Nu slipper du din dåliga mage. Nu slipper du att kräkas varje dag. Nu slipper du att svälja alla mediciner. Nu slipper du att må dåligt. Nu slipper du att ha ont. Nu är du en ängla-katt.
 

Dåligt slut på semestern

I morgon är det dags att jobba igen efter fyra veckors semester. Jag har gjort en del roliga och trevliga saker. Men vädret har tyvärr inte varit så bra, jag har bara legat på stranden en(!) dag på fyra veckor. Kan man reklamera semestern för att vädret inte var så bra som man hoppades?!?
Som om det inte räckte med vädret så slutade semestern ganska dåligt också. I fredags fick jag ju spendera sista semesterdagen på jobbet med Arvid. Han hostar fortfarande lite, men får smärtstillande och verkar må bättre. Förhoppningsvis har grässtrået försvunnit eller håller på att göra det.
Men den här helgen är en av de värsta helger som jag har haft. Raven mår nämligen väldigt dåligt. Jag vet ju att det börjar att närma sig dagen då det är dags för henne att vandra över regnbågsbron, så i början av min semester så bokade jag en tid för henne på mitt gamla jobb eftersom jag gärna vill att hennes egen veterinär hjälper henne när den dagen kommer. Eftersom hon trots allt äter väldigt bra och verkar lite för "pigg" så bokade jag ett datum i slutet av september. Då skulle vi få lite mera tid på oss och om hon då fortfarande verkade må ganska bra så skulle jag kunna boka om tiden till längre fram.
Men i torsdags morse åt hon inte upp hela sin frukost, vilket hon alltid gör i vanliga fall. I fredags morse var det likadant och efter att jag kom hem med Arvid från jobbet i fredags har Raven varit väldigt trött. Hon vill inte äta och hon rör sig inte så mycket utan ligger mest och sover hela tiden. Jag förstod direkt att hon inte kommer att orka att vara med oss i en och en halv månad till, så i fredags kväll bokade jag en tid för henne i morgon bitti. Hon får följa med mig till jobbet och bli en änglakatt.
Jag har varit hemma hela helgen för att vara med Raven så mycket som möjligt hennes sista dagar. Jag har pratat med henne och klappat mycket på henne. I dag bar jag ut henne på balkongen en liten stund. Hon tyckte ju om att vara där ute och jag ville att hon skulle få känna solen och få lite frisk luft en sista gång.
Det är så klart väldigt jobbigt och väldigt ledsamt att ta det här beslutet, men hon mår inte bra och det är min skyldighet att hjälpa henne nu.
Älskade Raven, om några timmar blir allt bra.

Sista semesterdagen

Jaha... Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Min sista semesterdag skulle jag ta sovmorgon och sedan titta på kvartsfinalen hemma i soffan. Min sista semesterdag spenderades i stället på jobbet.  :/
I går började Arvid att harkla och hosta och kräkas. Jag misstänkte att han hade något som satt fast i halsen på honom. Efter att ha rådgjort lite med en av veterinärerna på jobbet via telefon i går kväll så bestämde vi att jag skulle avvakta tills i dag för att se om det blev bättre. Tyvärr höll stackars Arvid på hela natten och tidigt i morse lät han fortfarande som i går, så jag åkte med Arvid till jobbet och var där strax efter kl. 08.30.
Arvid fick lite lugnande för att veterinären skulle kunna titta i halsen på honom. Mycket riktigt; veterinären såg något som liknade ett grässtrå och försökte att få upp det. Men trots många försök så lyckades han inte och till slut så fick vi avsluta utan positivt resultat. Grässtrån brukar ofta lösa upp sig själva efter en tid, så det är vad vi hoppas på nu i stället. Arvid fick lite smärtstillande och jag ska hålla lite koll på honom de närmsta dagarna. Förhoppningsvis försvinner både grässtrået och hans besvär ganska snart. Lilla älsklingen!  :)
Nu kanske man undrar hur ett grässtrå kan fastna i halsen på en innekatt? Svaret är att jag i år precis som förra sommaren har odlat lite popcorngräs till kissarna på balkongen för att de ska kunna tugga lite på det där. Men när Arvid och jag kom hem i dag tog jag bort det; nu ska vi inte riskera att något grässtrå fastnar i någons hals igen.  :/
 
Kvartsfinalen då? Ja, första halvlek såg jag på jobbet medan Arvid sov och andra halvlek streamade jag i bilen hem. Svenska tjejerna vann matchen och får spela semifinal på tisdag.  :)

Regniga dagar

Det har varit extremt tråkigt väder med mycket regn de senaste dagarna. Så jag har mest hållit mig hemma och bland annat lagt pussel, läst böcker och scannat foton. Men i dag gick jag ner på stan och åt lunch med Pia.
Planen för i morgon är att titta på de svenska tjejerna som spelar kvartsfinal i fotbolls-VM på förmiddagen. Sedan får jag se vad jag hittar på. I morgon är det tyvärr den sista semesterdagen och sedan är det bara helgen kvar innan det är dags att börja att jobba igen.  :/  

Sociala semesterdagar

Efter ett par lugna dagar med lite städning har jag nu haft ett par sociala dagar.
I går kväll var Jeanette och Jessica hos mig. Vi åt mat, drack vin och pratade till sent på kvällen. Trevligt!  :)
I dag hade jag en semesterdag i Västervik tillsammans med Agnes och Annika. Vi åt lunch på restaurang "Guldkant", strosade lite längs vattnet och avslutade med en glass innan vi åkte hem igen. En trevlig dagsutflykt!  :o)
 
 
I morgon ska jag också vara social, då ska jag följa med en annan vän och shoppa lite.

Putsa och feja

Något som jag passar på att göra på min semester är att städa. Då menar jag storstäda, alltså verkligen städa hela hemmet supernoga så att varenda litet dammkorn städas bort. Tyvärr får jag göra det helt själv; kissarna hjälper inte till så mycket. Men rent och fint blir det!  :o)

RSS 2.0