Tillbaka till det vanliga livet

Ledig-mitt-i-veckan-dag igen. Det har varit ett riktigt stanna-inne-och-läsa-bok-väder och det är precis vad jag har gjort. Sedan blev det ett BodyCombat-pass också.  :)
 
I dag öppnar Sverige upp. Från och med i dag finns det alltså inga restriktioner kvar och vi kan leva som vanligt igen. Vi som är vaccinerade. De som inte har vaccinerat sig av olika anledningar rekommenderas att fortsätta att hålla avstånd och avstå från aktiviteter med stora folksamlingar som t.ex. idrottsevenemang, nattklubbar, konserter och liknande. Jag är väldigt tveksam till att det kommer att fungera. Förhoppningsvis kommer det att gå bra men risken är ganska stor att det blir nya restriktioner och nedstängningar start igen. Smittan sprids ju tyvärr fortfarande i hela världen, men nu är det mest spridning bland de som är ovaccinerade. Samtidigt är vaccinet inte lika motståndskraftigt mot vissa av de nya varianter och mutationer av Covid-19 som dyker upp. Både i Sverige och på andra håll i världen har människor börjat att få sin tredje dos av vaccinet. Det är de äldre och de som är i riskgrupper som får den tredje dosen först, så det dröjer nog ett tag innan det blir aktuellt för min del.
I dagsläget är det i Sverige 1 152 027 bekräftat smittade och 14 856 döda. I världen är det drygt 230 000 000 smittade och runt 5 000 000 döda. Och det är långt ifrån över. Men från och med i dag kan vi i Sverige alltså återgå till ett mer normalt liv igen.  :/

Fint höstväder

Det har varit en dag med jättefint septemberväder; klarblå himmel, strålande sol och +16 grader ute enligt min termometer. Enligt väderprognosen ska det vara lika fint både i morgon och på måndag också.  :)  Jag körde som vanligt ett BodyCombat-pass på förmiddagen och sedan ägnade jag några timmar åt att rensa ut, sortera och organisera lite bland mina saker. Jag fick nästan vårstädar-känslor av det fina vädret.  :o)  Kissarna har spenderat en hel del tid på balkongen. Det är bäst att passa på innan höstrusket och vintern kommer.  :)

Räddar katter

Förra tisdagen räddade jag fyra kattungar från avlivning. I dag räddade jag två vuxna katter från avlivning. Sex räddade liv på en vecka. Det är jag ganska nöjd med.  :)

Jobbaktiviteter och träning med förkylning

I går hade vi lite aktiviteter med jobbet. Efter halva arbetsdagen träffades vi på kliniken i Söderköping där vi först åt gemensam lunch och sedan hade personalmöte. Efter ett par timmars allvar blev det lite lättsammare stämning med snittar, snacks, dricka och quiz. Vi tävlade parvis och mitt lag vann inte. Dagen avslutades med buffé och dessert på kvällen. På grund av restriktionerna som har varit så var det här bara den andra gången som jag träffade mina kollegor på ett sådant här sätt sedan jag började arbeta hos Distriktsveterinärerna för 18 månader sedan. Det var trevligt!  :)
 
Jag har varit förkyld den senaste veckan och har inte tränat sedan innan scrapträffen förra helgen. Jag är fortfarande lite snorig och rosslig i halsen, men i dag körde jag ett BodyCombat-pass. Kroppen kändes ok och det var inte mer jobbigt än vanligt, men risken finns ju att det var för tidigt att träna. Jag hoppas att jag inte blir sämre igen.  :/

Scrappa, äta, scrappa, äta...

Tre dagars scrappande är redan över. Det har varit så trevligt, roligt och framförallt välbehövligt! En hel del restriktioner finns fortfarande kvar, men trots att vi har varit så många deltagare (runt 100 personer) så har det varit bra ordnat med avstånd, handsprit och sunt förnuft.
Träffen började i fredags kl. 14.00 och slutade i dag kl. 16.00. Då har vi tillgång till lokalen 14.00 - 23.00 på fredagen, 07.00 - 23.00 på lördagen och 07.00 - 16.00 på söndagen, och många sitter och scrappar hela den tiden. Själv åkte jag hem 22.30 i fredags och 22.00 i går, och jag kom dit 08.30 både i går morse och i morse. Så trots att jag inte var där alla tillgängliga timmar så blev det ändå många timmars scrappande för mig. Jag hann göra fem Layouter och ett födelsedagskort.  :)
Vi hinner äta en hel del också. Så här ser det ut; fika, middag, vickning, frukost, fika, lunch, fika, middag, vickning, frukost, fika, lunch och fika. Det är alltså tre dagar med en massa scrappande, en massa ätande och självklart en massa trevligt sällskap.  :o)
 

Efterlängtad helg

Det är bara torsdag men min arbetsvecka är redan slut. Jag har nämligen semester i morgon och på måndag, för jag ska ÄNTLIGEN ÅKA PÅ SCRAPTRÄFF!!!  :D

Helg med fint väder och pysslande

Det har varit en lugn helg med två träningspass och lite pyssel här hemma. Vädret har varit fint, så kissarna har mest varit på balkongen medan jag har tvättat, städat, organiserat i en garderob, läst böcker och lagt pussel.
Arbetsveckan som kommer är en kortare vecka; nästa helg ska jag vara långledig.  :)

RSS 2.0