Ultraljud och blodprov

Jag hade ju som sagt en extra ledig dag i dag. Jag körde ett BodyPump-pass på 45 minuter vid lunchtid och på eftermiddagen åkte jag med Raven till mitt gamla jobb på Djurdoktorn.
Veterinären gjorde ett nytt ultraljud och det visade sig till vår glädje att förändringarna på levern såg nästan likadana ut som för ett år sedan. Det betyder att det förmodligen inte är något att oroa sig för när det gäller den.
Däremot så såg inte njurarna riktigt likadana ut som för ett år sedan. Redan då var en av dem lite mindre än den andra, men i dag såg veterinären att den andra inte såg ut som för ett år sedan. Eftersom Raven har börjat att kräkas lite mer igen tyckte veterinären att det vore bra med ett nytt blodprov för att kolla statusen på njurarna. Provet visade tyvärr en liten förhöjning av njurvärdet, vilket betyder att hon är på väg att få problem med njurarna. Det finns ju tyvärr inget botemedel mot njurproblem, det enda man kan göra är att ge specialfoder för njurproblem för att hjälpa njurarna att göra sitt jobb och för att katten ska kunna må ok den sista tiden som den har kvar.
Eftersom Raven behöver äta sitt specialfoder för att slippa diarrén så är foder för njurarna inte ett alternativ nu. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera, och eftersom njurvärdet inte är farligt högt än så fortsätter vi med fodret för magen. Vi ska justera doseringen på kortisonet och magkatarrsmedicinen lite för att se om det hjälper mot kräkningarna och sedan är planen att vi ska ta ett nytt blodprov om 3-4 månader för att se hur njuvärdet förändrar sig. Fina Raven var som vanligt jätteduktig och en exemplarisk patient.  :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0