Sport som inte märks så mycket

Nu pågår ytterligare ett "stort" sportevenemang, men det får inte lika mycket utrymme i tv-sändningar eller lika mycket uppmärksamhet i media som andra sporthändelser. Jag syftar så klart på Paralympics som invigdes i går. Min personliga åsikt angående det (jag har tjatat om det förr och jag säger det igen) är att det absolut borde lyftas fram lite mer, för det är imponerande vilka prestationer de idrottsutövarna gör!  *Applåderar*  :)

Ett pass till

Strax före lunch i dag blev jag inringd att jobba kl. 15.00 - 22.00. Jag hade inget annat planerat så det var ju inga problem. Som tur var så var det inte på samma ställe som jag har varit på de tidigare gångerna.  *Puh*   :)

...

Nähä, om jag kanske skulle ta och läsa en bok?  :P

Bärhjälp

Sitter i soffan och försöker att återfå lite krafter i kroppen. Jag har hjälpt Annette att flytta i dag och min kropp är ganska trött just nu. Trappor upp och trappor ner, ett stort antal gånger. Jag misstänker att jag lär känna av det i morgon i form av träningsvärk både här och där.  :)

Eftermiddagsmys

Jag låg på sängen och läste i eftermiddags och råkade somna. När jag vaknade låg det tre katter och sov bredvid mig.  :o)  Till och med lilla Knappen hade kommit upp i sängen och gjorde Otis och Raven sällskap. Så mysigt att vakna med dem där!  :)

Ingen går säker

I nästan hela mitt liv har jag ansett mig vara ganska förskonad från att ha den djävulskt elaka och skoningslösa sjukdomen cancer nära inpå mig. Tills ganska nyligen. För på senare tid har ordet cancer nämnts alldeles för ofta i samband med människor i min närhet. När jag stannade upp och började tänka efter så insåg jag att jag faktiskt har många släktingar och bekanta som är drabbade.  :O  Fyra stycken har redan gått bort; tre av dem bara det senaste året. Ytterligare två stycken kämpar just nu för sina liv. Fy fasen! Jag hatar cancer!  :(

Bokberget växer

Jag hjälpte Annette att packa hennes vardagsrum i dag och då passade vi på att köra hem ytterligare några böcker till mig som jag ska låna. Men det var inte så många den här gången; bara drygt 100 stycken.  :)  Så nu är det uppe i nästan 1100 böcker som jag ska läsa. Enligt Annette finns det ännu fler som jag ska få låna. Najs!  :P

Hösten är på väg

Ganska varmt ute i dag. Sista sucken innan hösten knackar på dörren. Sommaren har ju tyvärr inte varit så mycket att hurra för vädermässigt. Mestadels regnigt, kallt och tråkigt väder, och med några få undantag med soliga och varma dagar så känns det som att det var vår och sedan blev det höst.  :/

Proffshjälp?

I dag hade jag ett första möte med min jobbcoach. Jag ska träffa henne ungefär en gång i veckan i tre månaders tid. Om jag ska vara ärlig så har jag väl inte för stora förväntningar, men hon var väldigt positiv och optimistisk, så jag får se hur det går. Det kanske ger något i alla fall.  :)

I går och i dag

Jag var "hemma" på en kort visit i dag och födelsedagsfikade lite hos mormor och morfar. Tränade sedan bort fikat på ett skönt Body Combat-pass.  :)
 
I går kom katten Knappen till oss. En busig liten kille som ska bo i jourhem här ett tag. Kolla gärna in honom på djurhemsbloggen.  :)

Glass i stora lass

I dag gjorde jag och Linda en somrig utflykt till Söderköping där vi åt glass på Smultronstället. Jag åt en Vivaldi.  *Gott*  :)
 

Ännu fler

Jag har ännu inte på långa vägar läst alla böcker som jag lånade av Annette, men i dag körde hon hit drygt 200 böcker till som jag ska låna.  :)  I kväll kan jag dock inte ligga och läsa så länge; jag ska jobba i morgon igen och måste vakna tidigt. Men sedan blir det inte mer jobb den här veckan så då har jag tid att läsa.

Klagomål i förväg

Slappar i soffan och tittar på OS (så klart). I morgon är sista dagen med OS för den här gången. Då är det också sista dagen med bra sändningar från OS på lång tid framöver. SVT har nämligen inte rättigheterna till vinter-OS 2014 och sommar-OS 2016. Så då blir det tyvärr OS med reklamavbrott och dåliga kommentatorer i stället.  ;(  Jag vet ju redan nu hur irriterad och förbannad jag kommer att vara på de förstörda sändningarna, så därför kommer ett klagomål två år i förväg här.  *Säger fula ord*

Tomt

Bamse åkte hem till sina människor i dag. Nu kommer det att kännas tomt några dagar; det gör det varje gång han lämnar oss. Han är en kisse som både tar plats och tar för sig, så nog märks det när han inte är kvar. Till och med lilla Raven gick runt här förut och tittade efter honom.  :)  Det här besöket var lite av ett rekord också; så länge som han var här den här gången har han inte varit tidigare; hela sju veckor och två dagar.  :O

Trött

Jag har jobbat i dag igen. Ett långpass på 11,5 timme. När jag kom hem ramlade jag ner i soffan och där sitter jag nu och funderar på om jag ska släpa mig in till sängen i stället. Jag är sååå trött!  :/
Som om det inte var tillräckligt tidigt att vakna till larmet kl. 05.45 i morse, så var katterna snälla och väckte mig redan 05.10 i stället. Tackar!  :(  Yrvaken som jag var då fattade jag så klart ingenting, men det verkade som att de busade med varandra. Alla tre samtidigt!  :O  Enligt vad jag kan minnas har det inte hänt tidigare, och är det inte konstigt att de då väljer att göra det just när jag behöver sova för att jag ska gå upp tidigt? Ja ja, de små liven. Man kan ju inte bli sur på dem; de är ju så söta!  :)

Måndag

OS, tvätta, OS, träna, OS... Veckans första dag är avverkad.

Sh´Bam

Sitter och varvar ner lite i soffan med OS på tv-n. Det har gått i ett de tre senaste dagarna. Jag var ju som sagt iväg och jobbade ett långpass i torsdags och så jobbade jag hela dagen i går. När jag hade slutat stressade jag hem och tog en snabbdusch och kastade på mig lite kläder för att sedan stressa vidare och möta upp tjejerna på stan. Det blev inte bara trevligt; det blev riktigt roligt. Mycket öl och mycket prat och skratt. Hoppas att vi kan göra om det snart igen.  :)
Tog ingen sovmorgon i dag heller, utan gick upp ganska tidigt för att gå och träna. Det var nämligen premiär för ett nytt pass, Sh´Bam, och jag ville ju så klart vara med då. Färdigtränad stressade jag hem för att återigen ta en snabbdusch och kasta på mig lite kläder. Klockan 14.00 var det nämligen dags för 4-årskalas. Det bjöds på mycket fika och tårta och lite senare framåt kvällen bjöds det på mycket god mat.
I morgon ska jag göra ingenting, bara slappa och titta på OS hela dagen.  :)

Grill, chill och upp tidigt

Jädrar, vad trött jag är i kväll! Jag ska stupa i säng alldeles strax. Det blev inte så många timmars sömn natten till i dag. I går kväll blev det lite grill och lite chill med Anna och Jeanette. Jag kom hem lite lagom sent, men jag somnade tyvärr inte förrän långt efter midnatt.
Kl. 05.30 i morse drog väckarklockan i gång larmet och då var det ju bara att gå upp. Varför så tidigt? Jo, jag har nämligen jobbat i dag.  :)  Inte så lite heller; jag jobbade mellan kl. 08.00 och 19.30. Jag ska jobba i morgon också, dock bara 8,5 timmar då. Efter det blir det utgång med "gamla" tjejgänget i morgon kväll. Det var riktigt länge sedan senast, så det ska bli trevligt.  :)

RSS 2.0