Felkonstruerad?

Nu är jag lite förbryllad. Efter jobbet i dag gick jag till gymmet och tränade magen. Nu har jag ont i muskelfästet längst upp på höger arm. Eh...?! Hur lyckas man med det?

Dunka-dunka från grannen

Jaha. Lördag kväll. Inget att göra.  *Suck*  Min nyinflyttade granne en trappa ner har inflyttningsfest. Det är ett jäkla liv. Inte superstörande, men nu är klockan efter elva så jag hoppas att de lugnar ner sig lite snart.

I morgon ska jag göra en del måsten; tvätta, diska, dammsuga...  "Söndagsnöje" på hög nivå.  :/

Nä, usch vad tråkigt jag har nu. Ska zappa lite på tv-n innan jag ska umgås med sängen.

Stressande besök

I dag kom det in två romer (kvinnor) i butiken. Med sig hade de också en liten flicka på kanske 4 - 5 år. Så fort de klev in genom dörren drog mitt adrenalin igång och jag blev alldeles skakig. Jag hatar sådana situationer för jag blir så stressad. Jag kollar dem som en hök samtidigt som jag dels är orolig för att de ska ta något och dels är livrädd för att anklaga någon oskyldig för att ha tagit något.
Med tanke på hur det gick för några månader sedan när jag hade besök av ett par andra romer och det då försvann saker för nästan 1000:- så blev jag inte direkt överlycklig när dagens besökare kom. I samma stund som de kom in så greppade jag min mobiltelefon och höll den beredd i ena handen hela tiden som de var kvar i butiken. Inte för att jag skulle ringa polisen utan för att jag snabbt som attan skulle kunna ta bilder på personerna om jag anade att något hade råkat slinka ner i någon av kjolarna. För om jag blir bestulen igen så ska jag minsann kunna visa bilder på de misstänkta för polisen och inte behöva försöka minnas detaljer när de allihopa ändå ser ungefär likadana ut. Det är faktiskt svårt att beskriva dem i efterhand; "svart uppsatt hår, stora smycken, blus med krås och stor kjol"... Det passar in på typ alla kvinnliga finska romer.
Som tur var så blev jag inte av med något den här gången så vitt jag vet.  *Puh*

Ser inget

Jag har sådan tur med allt.  *Ironisk*  I dag gick mina glasögon sönder.  :(  Vanligtvis har jag ju oftast linser, men glasögonen har jag ibland när jag t.ex. är sjuk eller har en "lat" dag som i dag. Jag skulle ta på mig dem och då ramlade ena glaset bort från bågen. Skit också, det är ju inte riktigt läge att investera i ett par nya just nu. Dessutom har jag bara ett par månadslinser kvar, så om en dryg månad har jag alltså varken linser eller glasögon. Då får jag väl treva mig fram...  *halvblind*

Death Magnetic

Äntligen! Nu är den min!  :D


Nummer sex

I dag kom äntligen ett nytt nummer av Sweden Rock Magazine. Aningen försenat. Ganska mycket försenat faktiskt, det skulle ha kommit för över en vecka sedan. I går ringde jag till redaktionen och frågade varför jag inte hade fått tidningen den här gången. Som förklaring fick jag veta att ett gäng tidningar hade gått iväg utan adresslappar, och förmodligen var då jag en av dem vars tidning inte visste vart den skulle. Men killen som jag pratade med postade en till mig i går, och i dag låg den alltså på dörrmattan och väntade när jag kom hem. Så om en stund blir det sängen och SRM!  :)

Telia = Felia

Jag skulle ringa till Pia förut, men då var min telefon stendöd. Det kom ingen kopplingston i den och när jag ringde till mitt nummer från min mobil så hörde jag i mobilen att det gick fram signaler men i telefonen ringde det inte. Jag provade även med en gammal hederlig telefon med sladd, men den var död den också.
Så jag gick in på Telia´s hemsida och gjorde en felanmälan. Då fick jag följande meddelande:
"Vi har mottagit din felanmälan. Felet beräknas vara åtgärdat 2008-09-18 kl. 00.03."! Va? Ska det behöva ta fyra dagar att fixa felet? Tänk om inte jag hade haft en mobiltelefon, skulle jag då verkligen behöva vara helt utan telefon så länge? I dagens moderna samhälle är det riktigt uselt! Jag gillar inte Telia, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det. Det här är ju bara ytterligare ett bevis på att Telia borde byta namn till Felia!  :(  *missnöjd*

Trodde att väntan var slut...

Jag brukar inte köpa skivor särskilt ofta, och de få gånger som jag gör det så är det när det är en skiva som jag verkligen vill ha. I går släpptes Metallica´s nya skiva, och den vill jag ABSOLUT ha. Jag har väntat på det släppet ganska länge och nu när den äntligen har kommit så ska jag självklart köpa skivan.
Det finns en skivaffär här i sta´n där de säljer en del skivor ganska billigt, även nysläppta. Så i går gick jag dit för att kanske köpa skivan, beroende på vad den kostar där. Tyvärr stänger den affären samma tid som jag stänger min affär, vilket jag inte visste för jag trodde att de stängde en timma senare. Mörkt och låst var det, och lite snopet så klart eftersom jag hade ställt in mig på att kanske ha en efterlängtad skiva med mig hem. Kollade lite i skyltfönstret och där fanns reklam för Metallica´s skiva och priset är bara 99:-!!!  :P  Det tycker jag är billigt för en helt nysläppt skiva! Det tycker tydligen många andra också, för i dag när jag gick dit för att köpa den så visade det sig att den hade sålt slut redan i går! Så nu får jag hålla mig till tåls till nästa vecka när de får hem nya.  *aaa*

Dags för lite uppfräshning; ska på 30-årsfest i kväll.

Behålla eller inte?

Jag har inte blivit sjuk än, men jag känner mig inte i toppform heller. Jag är väldigt hängig och frusen. Det märktes också när jag tränade förut i kväll. Körde en timma kondition och det kändes väldigt segt.

Min prövotid på mitt mobila bredband går snart ut och jag måste bestämma om jag vill ha kvar det eller inte. Förutom de två första veckorna när det strulade massor så har det fungerat bra och jag har varit ganska nöjd. Men så i går kväll höll det bara på och jäklades hela tiden. Det var otroligt segt och det bara hängde sig. Jag hade massor att göra så jag var måttligt road! När jag var som mest irriterad så tänkte jag att jag minsann skulle lämna tillbaka det här förbannade bredbandet. Men nu vet jag inte...  *velig*

Paralympics

Undrar om jag håller på att sjuk? Jag fryser och har huvudvärk.  :(

I kväll åt jag tacopaj. (Lotta´s recept) Det är så jäkla gott! Det är så matigt också så nu har jag mat till flera dagar. Skönt att slippa fundera ut olika maträtter på ett tag, för jag har haft så dålig fantasi den senaste tiden när det gäller mat.

Nu måste jag gnälla lite igen. Paralymics har börjat och precis som varje gång det är så stör jag mig väldigt mycket på hur lite uppmärksamhet de idrottarna får i media. Till skillnad mot OS som SVT sände någonting på 700 timmar så får Paralympics endast ett sammandrag på 30 minuter varje kväll! Uselt! Anses inte handikappades prestationer vara mer intressanta än så? Jag tycker att de funktionshindrade gör ett otroligt bra jobb med tanke på deras förutsättningar, och jag tycker också att de är värda mer än bara 30 minuter! 

Tre onda ting

I dag har det bara hänt bra saker.  *Ironisk*  Som de flesta vet så kommer en olycka sällan ensam. Samma sak är det med dåliga saker; de kommer i flock.
Det började när jag cyklade till jobbet. Då fastnade mina (ljusa, typiskt nog) byxor i cykelkedjan, så jag fick MASSOR med olja på högra byxbenet. Jättesnyggt! NOT!
Ett par timmar senare gick mitt skärp sönder. Det ENDA av mina skärp som jag använder för tillfället, och som dessutom är ett av favoriterna.  :(
Sedan gick jag hela eftermiddagen och väntade på nästa dåliga sak eftersom de oftast (för mig) brukar vara tre stycken i taget. När inget mer hände på jobbet så tänkte jag att det säkert händer när jag kommer hem.
Mycket riktigt! När jag kom hem så låg min ENDA riktiga ugnsform av glas i tusen bitar på köksgolvet! Den stod på spisen innan och någon av katterna (förmodligen Otis) hade nog råkat ha ner den på golvet. Det var glas överallt, och det var små små små bitar. Det är ett UNDER att inte katterna hade skurit sönder trampdynorna för de hade ju säkert gått omkring i glaset innan jag kom hem.
Som om jag inte har nog med elände ändå!  :(  *Suck*

Lite uppmuntrande var dock något som kom med posten i dag. Ett litet bevis på att en vän bryr sig. Tack Eleonor! Jag blev rörd!  :)
  


Ingen Jay på nätterna

Jag brukar, inte alltid, men ganska ofta titta på "Tonight Show" med Jay Leno. I går kväll tänkte jag kolla början på programmet innan jag hoppade i säng. Då fick jag se att Kanal5 har flyttat programmet till Kanal 9! VA?!? Fasen vad dåligt! Eftersom jag bara har ettan till femman så blev jag måttligt glad.  *Irriterad och besviken*
Ett litet plåster på såren är dock att reprisen fortfarande går på Kanal5 nästkommande vardagsförmiddag, så jag kan ju trots allt se det. Men mina få nattliga nöjen är numera ett mindre.  :( 


Måndag igen

Måndag. Ny vecka. Ny månad.

Det är lite trist att det blir mörkt redan vid åtta-tiden på kvällarna nu. Snabbt kommer mörkret också. Brukar det bli mörkt så fort så tidigt på hösten?  *Försöker minnas*

RSS 2.0