Glad överraskning

Dagens glada överraskning fick jag på Body Combat-passet i kväll. Den favoritinstruktör som jag körde mitt sista pass för förra måndagen och som alltså skulle sluta, ska inte längre sluta utan stannar på mitt gym! Tjohoo!  :D
Jag vet inte vad det är som har hänt eftersom det blev ändrade planer i allra sista minuten, men det spelar egentligen mindre roll; det som räknas är att hon stannar och att jag får fortsätta att njuta av hennes grymma, jobbiga och roliga pass. Jippie jippie jippie!  :o)

Kort visit i Danmark

I onsdags eftermiddag tog jag och en kollega tillsammans med några kollegor från ett par andra AniCura-kliniker tåget till Danmark. Vi kom fram till Köpenhamn strax efter kl. 21.30 på kvällen och gick till hotellet där vi hade bokat rum. De andra var lite hungriga så vi gav oss ut i staden för att hitta något ätbart. Vi hamnade till slut på "Cafe Phenix" där det blev en sen middag med lite vin/öl.
I går morse tog vi taxi till AniCura Centrum Dyrehospital där vi skulle delta i en butiksutbildning. Den gick ut på att vi skulle få lära oss hur man ska tänka och göra för att för att öka omsättningen på foder och djurvårdsartiklar i butiken på sjukhus och kliniker. Det handlade mycket om skyltning, placering och kampanjer, m.m. Mycket av det som de sa tycker jag är en självklarhet och att jag redan har bra koll på, men det var ändå bra att få lyssna på en person som arbetar med det proffessionellt. På förmiddagen satt vi mest och lyssnade men efter lunch blev vi indelade i fem grupper. Varje grupp blev tilldelad en avdelning och skulle göra om den i butiken på kliniken som vi var på. Vi arbetade med våra olika områden i 2-2,5 timma och därefter var det en gemensam genomgång. Varje grupp fick redovisa för alla andra vad de hade gjort och hur de hade tänkt, och fick sedan feedback av proffsen.
Efter det var det slut och vi tog tåget tillbaka till Sverige. Jag var hemma strax före kl. 22.30 i går kväll och efter lite gos med Raven var det dags att sova för att orka gå upp och jobba i dag.  :)
 

Sista passet

I kväll körde jag det sista Body Combat-passet med en av favoritinstruktörerna. Det känns lite ledsamt att det inte blir fler pass nu, hon är verkligen en av de bästa.  :(  Men hon har slutat och kommit tillbaka en gång tidigare; jag hoppas på att det kan bli så igen.

Förkylningsfunderingar

Det har varit en lugn helg med ett Body Combat-pass och en massa tv-tittande på alpin-VM och skidskytte-VM.
 
Jag har tagit det ganska lugnt för jag kan inte riktigt avgöra om jag är förkyld eller inte. Precis som tidigare vintersäsonger har jag nu gått i flera månader och väntat på en förkylning; jag känner mig väldigt hängig och har känningar på början till typiska förkylningssymptom. Det går lite upp och ner hela tiden, men det verkar oftast bara vara falskt alarm. Skillnaden nu är att jag har varit lite snorig och täppt i näsan hela helgen, jag har haft huvudvärk och känt mig lite frusen och febrig. Frågan är; är det början till en förkylning nu? Eller är det bara en "lätt" förkylning som gör att jag fortfarande anser mig vara frisk? Eller är det återigen bara ett falskt alarm fast med starkare symptom? Jag är så trött på att vara så här "mittemellan" hela tiden; det är bättre att bli ordentligt sjuk så att man blir av med det.  :/
Men veckan som kommer har jag inte tid eller lust att vara sjuk; då ska jag ut och åka lite.  :)
 
En fundering: Det kanske inte är en förkylning som jag har i kroppen. Eftersom jag blir så låg och känner mig så här under hela vinterhalvåret kanske det är en slags allergi? Jag kanske är allergisk mot mörker och kyla?

Det kliar

Mitt sår på handleden läker fint. Just nu kliar det ganska mycket och jag försöker att låta bli att peta på det; jag vill inte riva sönder sårskorpan så att det börjar blöda och blir ett fult ärr. Men det är svårt, för det kliar och kliar.  :/
 
Bara en arbetsdag kvar den här veckan. Jösses, vad veckorna går fort! Nu är det fortfarande ljust när jag går hem från jobbet om dagarna. Härligt!  :)

Tv istället för öl

I fredags kväll var några kollegor ute på en After Work och jag valde faktiskt att inte följa med.  :O  Det är väldigt ovanligt att jag avstår något roligt, men jag kände mig ganska orkeslös hela dagen så det blev en lugn kväll framför tv-n i stället för en öl.
I går kväll var jag hemma hos Linda och hängde i hennes soffa. Vi åt god mat och fruktsallad med glass till dessert. Det var ett tag sedan vi träffades så det var trevligt att umgås och uppdatera oss lite.  :)
Jag har tittat på skidor i helgen också; både alpin-VM och skidskytte-VM pågår nu. Roligt!  :o)

Nytt sår

"Det ska synas att man jobbar med djur" brukar jag ibland på ett lite skämtsamt sätt säga. Det stämmer (tyvärr) ganska ofta på mig, och i dag var det dags igen. Jag skulle hålla en katt som en sköterska skulle ta blodprov på. Katten ville inte och tog sig loss genom att använda både sin styrka och alla sina "vapen" på kroppen, och med en klo på ena baktassen gjorde han ett drygt 10 cm långt blödande sår på insidan av min högra handled.  :/
 
 

Favoriter försvinner

I kväll när jag skulle köra ett pass Body Attack fick jag höra att två av mina favoritinstruktörer ska sluta snart. Attans! Jag vet inte när, men det verkar vara inom en snar framtid. Den ena ska tydligen flytta utomlands och varför den andra ska sluta vet jag inte än. Kanske flytta till en annan ort? I vilket fall som helst så blev jag väldigt besviken när jag fick veta det. Jag är ganska kräsen när det gäller instruktörer, så det är riktigt trist att det försvinner två bra snart.  :(

Tråkigt väder

Den här helgen har det varit fruktansvärt tråkigt väder. Grått, mulet och mörkt hela tiden, och i går började det att snöa som sedan övergick i snöblandat regn. Jag hade planerat in en timma power walk i dag, men vädret var så deprimerande att jag stannade inomhus och läste ut en bok i stället. En lat men skön sysselsättning!  :)

Mera ljus men trött ändå

Det är så skönt att dagarna sakta men säkert blir längre. Nu har det precis blivit ljust ute när jag går till jobbet och snart kommer det även att vara ljust när jag går hem från jobbet.  :)
Trots mera ljus har jag varit ganska trött den här veckan. Det kan nog delvis bero på att det har varit mycket på jobbet; vi har fortfarande frånvarande veterinärer så vi har fått kämpa på så gott vi har kunnat i två veckor nu. Det är skönt att det är fredag i morgon och en helg utan några planer.

RSS 2.0