Kallt

Nu är det vinter. De senaste dagarna har det snöat och kvicksilvret i termometern har krupit nedåt. I dag har det varit -12 grader kallt ute. Brrr!!! Mörker och kyla är ju verkligen inte min cup of tea, men hellre några minusgrader än snöblask.
Jag trotsade kylan i kväll och åkte iväg och körde ett jobbigt men roligt Step-pass. Nu är jag skönt trött i kroppen och den är redo att lägga sig ner och sova.  :)

"Släkten dödar värst"

Arbetsveckan avslutades med en aktivitet tillsammans med arbetskollegorna i går kväll. Vi var på Söderköpings Brunn och åt tre-rätters middag samtidigt som vi löste en mordgåta, "Släkten dödar värst". Det började med en fördrink och efter att vi hade satt oss till bords spelades den första delen av skådespelet upp innan vi fick förrätten. Del två spelades upp innan varmrätten och del tre innan desserten. Sedan var det dags för utfrågning av de misstänkta och avslutningsvis fick vi skriva ner vem som vi trodde var mördaren och vad motivet till mordet var. Redan vid fördrinken så gissade jag rätt på mördaren, men när jag skulle skriva mördare och motiv så skrev jag en av de andra misstänkta. Synd när jag hade gissat rätt från början. Men jag hade inte rätt på motivet så jag hade ändå ingen chans att vinna även om jag hade skrivit rätt mördare.  :/
 
I dag körde jag ett BodyCombat-pass på förmiddagen och när det hade blivit mörkt på eftermiddagen gick jag tillsammans med en vän plus barn årets Vinterljus-promenad. Det var några minusgrader ute så det var skönt att komma in i värmen efteråt.
I morgon är min plan att lägga lite pussel, scanna foton och träna.  :)

Gammal dopklänning

Nu är det färdigvalt bland mormors saker. Resultatet blev en väggklocka i form av ett fickur som jag sade redan när jag var ung (liten?) att jag ville ha, en del hushållsredskap, glas, vaser, dukar, ljus, några gamla foton, m.m. Jag tog också hand om mormors gamla bak- och kokböcker, flera av dem från 1940-talet, och en duk som mormor hade sytt och broderat till den första julen som hon och morfar var gifta (1942).  :)
Men jag fick nästan en tår i ögat när jag hittade min dopklänning. Den sydde min mormors mormor till sina barn 1899. Alla som har blivit döpta i den har fått sitt namn och årtal broderat längst ner på klänningen. Pojkarna med blått och flickorna med rosa. Med min närvarande familjs tillåtelse tog jag hem den.  :o)
 

Tillbaka "hem" igen

Jag har bestämt mig för att åka "hem" i morgon igen för en ny genomgång av saker. Får se hur mycket som jag väljer ut och tar med mig hem.  :/

Många saker

Ny arbetsvecka påbörjad efter en ganska aktiv helg. I lördags var jag "hemma" för att hälsa på de gamla och välja ut saker i mormor´s lägenhet. Min mor, en av mina morbröder och en av mina kusiner hade redan tagit vad de ville ha, så i lördags var det jag och min syster som var där. Vi hade inga problem med vad vi valde, för vi valde ganska olika. Men det var svårare att välja än vad jag hade föreställt mig. Jag visste ju ett par saker innan, men när jag väl var där och skulle välja så var det ganska tankekrävande. Några saker valde jag ganska lätt och fort, men efter en liten stund blev det väldigt svårt att fokusera. Det blev liksom för mycket. Samtidigt känns det inte riktigt rätt att gå igenom mormors saker. Dels för att hon fortfarande finns med oss, och dels så känns det som att man rotar i någon annans hela liv. Undrar hur det känns för henne när hon vet att vi är där och plockar bland hennes tillhörigheter?  :/
Jag blev inte färdig i lördags, så jag ska ta en vända till. Kanske i helgen som kommer.
 
I går scrappade jag lite. I onsdags påbörjade jag nämligen några kort som jag gjorde färdigt i går och som jag postade i dag.  :)

Välja ut minnen från de äldre

Ännu en regnig arbetsvecka är över. I morgon blir det inte det vanliga BodyCombat-passet på förmiddagen. I stället ska jag åka "hem" och gå igenom både mormors och pappas saker. Mormor flyttade ju till ett äldreboende för ungefär en månad sedan. Efter att pappa var på akuten och sedan ytterligare en sjukhusvistelse strax efter det så bor numera även han på ett korttidsboende. Så båda deras lägenheter ska tömmas på saker och då ska jag åka dit i morgon och titta igenom allt tillsammans med några av de andra i familjen. Jag har tydligen en kartong med saker som har stått i mormors förråd i många år. Jag har inte en aning om vad som är i den kartongen, så det blir lite spännande att titta i den. Sedan finns det några saker som jag skulle vilja behålla som minne, bland annat en väggklocka som ser ut som ett fickur. Det finns säkert några andra saker som jag också kan tänka mig att ta, men det beror ju lite på vad alla andra vill ha.
Trots att varken mormor eller pappa har gått bort än så känns det ju lite sorgligt och vemodigt att gå igenom deras saker.  :/

Var är solen?

Detta mörker... I dag visade sig solen en kort stund. Det är nog två veckor, eller kanske mer, sedan vi såg den på riktigt senast. Det har regnat i stort sett varje dag i två veckor. Så. Jäkla. Tråkigt.
Jag är så trött på mörker och regn. Solen, var är du?  :/

Ändrade planer

I morgon skulle jag egentligen ha åkt iväg på en lite mindre scrap-träff från lördag till söndag, men det blev ändrade planer så jag stannar hemma i helgen. Jag ska träna, städa lite och så ska jag scrappa lite ensam i stället. Det gör faktiskt inte så mycket att det inte blir en scrap-träff för mig, jag känner att jag behöver vara hemma med kissarna och ta det lugnt.  :)

RSS 2.0