Ett bättre nytt år?

Årets sista arbetsdag. I morgon är det nyårsafton och då avslutar vi ännu ett år med Covid-19, restriktioner och nästan inga nöjen. På förmiddagen ska jag köra det traditionella nyårspasset som är två timmar intensiv, grymt jobbig och väldigt rolig träning. På kvällen kommer ett par vänner hit för att äta nyårsmiddag.  :)
Med förhoppning om ett nytt och bättre år med mindre smitta och färre restriktioner och i stället mer umgänge, fler nöjen och efterlängtade festivaler och konserter. Hej då 2021 och välkommen 2022!

Julhelg med godis och träning

Resten av julhelgen har varit lugn. Jag har fixat lite här hemma, ätit godis och klappat en massa på kissarna. I dag körde jag ett välbehövligt HIIT-pass efter allt latande och godisätande.  :)
 
Jag har också tittat lite på mina fina julklappar som jag fick i förrgår. Bland annat en skön morgonrock, ett rockigt pussel och söta örhängen.  :o)
 
 
 

En vanlig jul

I morse vaknade vi upp till snö och -11 grader kallt ute. Perfekt julaftonsväder.  :)
Jag åkte "hem" som planerat. Först blev det ett besök hos pappa, sedan ett besök hos mormor och efter det julmat, Kalle Anka och klappar hos min kusin och hennes familj. Det blev en vanlig jul för oss trots situationen med Covid-19. Trevligt!  :)
När jag kom hem var det dags för kissarna att få fira jul. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag fick inte några fina juliga foton på dem, bara en av fyra ville äta den smaskiga maten och ingen ville äta godiset. Men leksaken som de fick i julklapp var rolig.  ;o)

Mot ljuset

Äntligen! I dag vänder det, så nu går vi mot ljusare tider igen!  :)

Blir det en vanlig jul?

Det är en vecka kvar till julafton. Planen är att vi ska fira den som vanligt hos min kusin och hennes familj. Men saker kan ändra sig fort. Situationen med pandemin såg lite bättre ut i slutet av sommaren när många både i Sverige och andra länder hade fått två vaccinationer och man kunde släppa lite på restriktionerna och lite smått börja att återgå till en mer normal tillvaro.
Efter att några olika mutationer av coronaviruset har dykt upp under de här två åren som vi nu har levt med pandemin, har det alldeles nyligen kommit ytterligare en mutation som sveper över världen och smittar mycket fortare än de andra varianterna. Äldre och personer i riskgrupper vaccineras för tredje gången och vi andra kommer också förhoppningsvis att få en tredje dos snart. Men land efter land stänger ner igen och återinför strängare restriktioner ännu en gång. Även i Sverige återinfördes några restriktioner förra veckan, men med tanke på hur smittan ökar har Folkhälsomyndigheten förvarnat om att det kan komma fler och strängare restriktioner nästa vecka lagom till julhelgen.  :/
Två år efter de första smittade med Covid-19 är det nu nästan 273 000 000 bekräftat smittade och nästan 5 400 000 döda.  :(

Träning, skidskytte och pepparkakor

Det har varit en helg med lite blandade aktiviteter. I fredags hade jag en lugn kväll i soffan med "På spåret" på tv-n. I går tränade jag lite tidigare en vanligt; det var ny release på BodyCombaten och de hade schemalagt det passet en och en halv timma tidigare. Då blev det lite mer kvar av lördagen efter träningen och jag roade mig bland annat med att titta på skidskytte på tv-n.
I dag blev det mera tittande på skidskytte, men jag hann även med lite papparkaksbak innan jag avslutade helgen med ännu ett BodyCombat-pass.  :)
 

Efterkontroll

För ungefär två år och två månader sedan var jag färdig med tandregleringen och min tandställning togs ut. Då var tanken att jag skulle komma på en efterkontroll ett år senare, alltså i oktober förra året. Det blev tyvärr inte av då på grund av Covid-19. Men för snart tre månader sedan damp det ner en kallelse i brevlådan och i dag var det dags för efterkontroll på ortodontin.
Allt såg bra ut, specialisttandläkaren var nöjd och nu är jag officiellt färdig hos dem.  :)

Många minus ute

Det har varit nästan -15 grader ute i dag. Burr!
Jag körde ett BootyStep-pass i kväll. Det är nog 2-3 månader sedan jag körde det senast, så det finns en risk att jag har lite träningsvärk i morgon.  :)  Men det är ju bara bra att variera träningen lite och jag ska försöka att få in lite mer styrka i min träning framöver. Det finns styrka i min träning nu också, men det är mest kondition och jag behöver verkligen blir lite mer stark, framför allt i överkroppen. Problemet är att jag tycker att konditionspassen är mycket roligare och att det är ganska tråkigt med styrka. Det roligaste passet jag kör just nu är Step, som jag har längtat efter. Jag körde det mycket förr och nu finns det äntligen på en av anläggningarna som jag tränar på. I Step är det inte så mycket styrka, det är högintensiv konditionsträning på bräda med svåra stegkombinationer. Men det är sååå roligt!  :D

Kallt och snö

För en vecka sedan sjönk temperaturen till minusgrader och den har hållit sig där sedan dess. Flera dagar i rad har det varit runt -10 grader ute. I natt eller tidigt i morse kom det även lite snö här, så nu är det vinter på riktigt. Jag är ju ingen vintermänniska så jag är inte överförtjust i mörkret och kylan. Men, om 19 dagar vänder det!  :o)

RSS 2.0