Inte helt frisk

Jag har varit ordentligt förkyld ett par dagar med allt vad det innebär; halsont, huvudvärk, snor och feber. Jag är inte frisk än men jag mår lite bättre i dag. Nu har jag försökt att piffa till mig lite för snart ska jag gå ut och äta mat med några före detta kollegor.  :)

Sjuk

Jaha, där kom en oinbjuden förkylning.  ;(  Jag fick ont i halsen när jag skulle sova i går kväll och i dag bröt den ut. Nu sitter jag här och snörvlar. Så typiskt, det är väldigt dålig tajming för jag har en massa roligt planerat i helgen. Jag hoppas att jag mår bättre tills dess så att jag inte behöver ställa in något.
Klockan bryr sig inte om att jag är sjuk; den tjatar "Rör dig!".  ;)

"Rör dig!"

Efter lite god mat, vin och trevligt sällskap hos syrran i lördags kväll blev det en ganska lugn söndag. Jag åkte hem ganska tidigt så jag var hemma redan före lunch i går, och sedan spenderade jag och katterna resten av dagen med att slappa.
 
Syrran hade fått en ny träningsklocka av sin sambo i födelsedagspresent så jag fick överta hennes gamla. Den visar bland annat antal steg man går, hur många steg man bör gå, hur långt man har gått och antal kalorier man har förbrukat per dygn. I dag har jag (hittills) gått 11338 steg, jag skulle gå 9036 steg, har gått 8,53 km och har förbrukat 2060 kalorier. I de siffrorna är inte Body Combat-passet inräknat för jag tog faktiskt av mig klockan när jag tränade.
Så det är ju inte en jättedålig dag. Men klockan och jag är tydligen inte riktigt överens om det. Den tjatar ganska ofta om att jag borde röra på mig mer. Om man t.ex. sitter stilla en stund, då står det "Rör dig!" i displayen.  ;D  Men jag tycker att den överdriver lite grann; det stod till och med "Rör dig" när jag dammsög förut i dag!  :O

Fyra blev fem

Fyra planerade träningspass den här veckan blev fem pass. Jag är mer än nöjd med det, speciellt med tanke på att det känns som att jag har en förkylning på gång.  :)
 
Nu ska jag till syrran på lite födelsedagsfirande.  :o)

Bra start

Jag hade planerat att träna fyra gånger den här veckan. Jag har redan tränat tre gånger på två dagar.  :D

Testlöpning

När jag var och hejade på syrran när hon sprang sin första halvmara för några veckor sedan blev jag ju lite sugen på att börja att springa själv. I dag tog jag en power walk i det fina höstvädret och när jag närmade mig slutet på sträckan fick jag för mig att jag skulle prova att springa lite. Jösses, vilken dålig kondition jag har när det handlar om löpning!  :O  Jag orkar köra högintensiva konditionspass som till exempel ett Body Combat-maraton på två timmar men jag orkar inte springa särskilt långt. Jag sprang kanske runt 100 meter och sedan var jag tvungen att stanna och fortsätta att gå i stället. Helt slut! Efteråt var jag trött i hela kroppen och jag har faktiskt känningar i både benen och i rumpan nu.  :/
En ursäkt är att jag inte har några bra löparskor och en annan ursäkt är att jag är helt otränad när det gäller löpning. Men det är ju som sagt bara ursäkter. Jag ska nog göra ett nytt försök och förhoppningsvis orka någon meter längre.  ;)

Golvflyttare

I kväll har jag flyttat ett golv. Det var inte så avancerat som det kanske låter. Min vän Linda bad mig om hjälp att hämta ett golv som hon har köpt. Det var ju så klart packat i delar så vi kunde bära en förpackning i taget. Men det blev ändå lite som styrketräning när vi först skulle lyfta in alla i bilen och sedan från bilen och flera trappor upp till hennes lägenhet. Jag känner inte av det nu, men det kanske kommer att kännas lite i morgon. Det gör inget i så fall; jag hjälper gärna till och lite träningsvärk är ju bara skönt.  ;)

Lagom helg

Jag har haft en ganska lagom helg. I fredags hälsade jag på min vän Eleonor och hennes familj. Hon skickade med mig lite gott från trädgården hem; lök, purjolök och persilja. Vilken lyx att få egenodlat!  :o)
I går ringde Hanna och frågade om jag ville komma och fika hos henne. Så klart! Lite fika och en massa prat tackar man ju inte Nej till.  ;)
I dag har jag bara varit social med katterna och pysslat lite här hemma. Jag ska snart avrunda den här helgen med några kapitel i en bok innan jag somnar.

Katters beteende

I dag var jag på min förrförra arbetsplats, AniCura Jägarvallens Djursjukhus, för att lyssna på en föreläsning om katters beteende. Jag fick vara med trots att jag har slutat på Djurdoktorn och eftersom jag är intresserad av allt som rör katter så tog jag chansen att åka dit. Föreläsningen var väldigt intressant. Den skulle egentligen vara 3 timmar lång, men vi höll på en timma till. Mycket kunde jag sedan tidigare, men jag lärde mig också några nya saker. Nu kommer jag att se på ett annat sätt hur mina katter interagerar med varandra.  :)

Inte bara lat

Vad har jag gjort sedan jag slutade jobba i torsdags? Jag har inte enbart latat mig. I fredags var jag på en anställningsintervju och på kvällen var jag hos en kollega som bjöd på vin och tilltugg. Trevligt!  :)
I lördags körde jag iväg den trasiga tv-n och annat skräp till återvinningen. I söndags var jag på IKEA och utnyttjade en del av mitt presentkort som jag fick av mina snälla kollegor.  :o)
I går hämtade jag ett lass saker från förrådet och på kvällen körde jag ett pass Body Combat, och i dag har jag varit hos tandläkaren. Jag har även hunnit ta tag i saker här hemma så jag har klarat av några måsten varje dag. Jag har så klart också gjort det viktigaste av allt; gosat mycket med kissarna.  :D

RSS 2.0