Fullt upp idag

Idag tog jag en tur "hem" för att hälsa på familjen. Åt hemlagat hos mormor och morfar, lämnade saker hos kusin och gratulerade pappa i efterskott till hans födelsedag. När jag inte är där så ofta längre får jag ju passa på att försöka att besöka så många som möjligt vid varje tillfälle.

En stor del av kvällen har spenderats på att plocka bort resterande saker från den gamla butikslokalen. Som tur var hade jag hjälp av mina snälla vänner Henrik och Roger. Det är skönt att det är gjort nu.

Mindre kul är att det är bara en dryg vecka sedan min förkylning gick över och i morse hade jag jätteont i halsen när jag vaknade.  :(


Fördomsfull? Jag?!?

Är det konstigt att man har fördomar? Jag försöker att inte vara så fördomsfull, men ibland är det svårt. Speciellt när de man har fördomar om verkligen lever upp till dem.
Idag kom det in två romer i butiken. Varor för över 1.000:- försvann ner i kjolen. Behöver jag säga mer?  *Sur*

Brittiska mord på tv-n

En av sommarens höjdpunkter är äntligen här! När det handlar om TV alltså. Säsongens första avsnitt av Morden i Midsomer sändes i kväll, och självklart satt jag som klistrad vid tv-n.  *Älskar brittiska kriminalserier*


Blixtar och dunder

Jisses, vad det åskade i natt! Jag var fortfarande vaken när det satte i gång vid ett-tiden. Jag var inte så trött utan låg och läste och skulle precis släcka för att sova när jag hörde det första mullret. Trodde först att jag hörde fel men strax därefter satte det i gång på allvar. Det blixtrade och mullrade i ett, och regnet öste ner. Det höll på i nästan två timmar!

Jag fick ett telefonsamtal från Pia tidigare i kväll. Hon hade tydligen bestämt på egen hand att hon och jag ska åka på Rockweekend i Kilafors. Ok. Ska bara kolla upp om jag har möjlighet att följa med. Skulle kunna vara kul. Jag vill ju åka på Metaltown i Göteborg i helgen som kommer, men tyvärr kan jag inte det. Så varför inte försöka åka på Rockweekend?  *Funderar*  Hmm... vi får se.
Pia sa att det ska bli en övning för oss. Hon ska öva på "lagom" och jag ska öva på allt annat.  ;D  Ha ha ha!

Inte mycket gjort

Midsommarhelgen är över och tre dagars ledighet passerade i turbofart. Som vanligt har jag inte gjort en bråkdel av vad jag hade tänkt att göra. Nåja, jag får väl göra det i nästa liv i stället...

Positivt är att tandvärken i alla fall har gått över, så förhoppningsvis hängde den ihop med förkylningen. Som förresten även den har gått över nästan helt.

Ny jobbvecka i morgon...  *Suck*


Tandvärk

Min förkylning har envist hållit i sig i över en vecka, men nu börjar den äntligen ge med sig. Det är mest bara hostan kvar. Däremot har jag sedan några dagar en dov, lite molande värk i en tand. Jag hoppas att det bara har med förkylningen att göra, så att det inte är något som kräver tandläkarbesök. Har inte lust att lägga ner varken tid eller pengar på något sådant nu.  :/

Lite mer om SRF 2008

Kan någon sakta ner tiden lite, snälla? Den går alldeles för fort! Det har redan gått en vecka sedan jag kom hem från SRF!

Som vanligt så finns det mycket roligt att minnas även från årets festival. Några saker har jag ju redan nämnt i tidigare bloggar, men det finns ju så otroligt mycket mer. Som t.ex. det traditionella iskalla vattnet i duschen när varmvattnet inte räcker till när fler än 50 personer ska duscha i huset, eller duschslangen som går sönder varje år. Hasse. Framför allt hans nya outfit; damhandväska och hög hatt.  :P  Alla de människor från olika delar av landet som återkommer till huset år efter år. Det finns så mycket jag skulle kunna berätta om...
Årets överraskning var nog att de hade uppgraderat bajamajorna på festivalområdet till riktiga vattentoaletter, med handfat och speglar utanför!  *lyx*
En romantisk händelse i år var när våra roomisar i hemlighet förlovade sig inne på festivalområdet på nationaldagen. Det var en del (skämtsamt?) prat från M1´s håll att han och M2 också skulle vara lite "romantiska" med varandra och med lite margarin inblandat...  ;P
Precis som från tidigare år så finns det en hel del småsaker och interna grejer som kommer att finnas kvar i minnet länge; ett bra exempel på det är alla våra roliga och framför allt konstiga samtal som förs i vårt rum om nätterna.  (Fråga M1 om han behöver en paddel!)  :P  Eller vissa uttryck som sätter sig. Och vissa låtar; speciellt Westman´s favoriter...  ;)
Jag kommer även att minnas en del roliga och märkliga människor som jag har träffat (det gör man alltid där!), att vi gav Jimmy ett par riktigt minimala stringkalsonger i present för att han är så snäll och söt, den enormt goda maten vi alltid äter på SRF, och mycket mycket mer.
Jag kommer så klart även att minnas en viss Robert från Göteborg...  *Suck*  :(

Här kommer ytterligare några bilder från Sverige´s bästa festival:

         

1 Morgan
2 Johanna, Maria, M1 och M2
3 Tre kusiner

För de som inte redan har läst syrrans blogg så finns det en del att läsa om SRF där också!

Missade två

Sedan jag kom hem från SRF är det många som har frågat vad jag såg för konserter i år. Jag kan berätta vilka som jag innan festivalen hade tänkt att se men som jag inte såg. Först var det Sebastian Bach som jag ville se eftersom jag missade honom förra gången han var där. Men den här gången var det inte mitt fel; han hade av någon anledning ställt in.
Den andra som jag missade, men som jag till och med hade skrivit här på bloggen att jag "definitivt" skulle se på SRF var Team Cans. Här kan jag enbart skylla på en bra förfest i Hasse´s trädgård, vilket gjorde att vi kom iväg lite sent. Hasse släppte av oss vid festivalområdet precis när kören började sjunga. Nu är det så att från avsläppningsstället till entrén på andra sidan festivalområdet är det en bra bit att gå, och eftersom vi visste att de bara skulle uppträda med fyra låtar så förstod vi nog att det var rätt kört. Men vi kämpade tappert på lite halvjäktat på utsidan av festivalstaketet samtidigt som vi hörde dem framföra den första, andra och den tredje låten. När vi kom till den sidan där entrén är hörde vi att de började på den fjärde och sista låten, och de hann ju självklart även avsluta den innan vi hunnit fram till entrén.  *Surt* Fast egentligen hade det inte spelat någon roll om vi hunnit in, för väl där inne skulle vi ju ha tagit oss fram till rätt scen också...
Men det ger en uppfattning om hur stort området är; enligt spelschemat skulle de uppträda ca. 15 minuter, och trots att vi skyndade oss så hann vi på den tiden inte från ena sidan av området till den andra.

Här är i alla fall några urval av de konserter som jag såg:

                   

1 Sonic Syndicate
2 The Poodles
3 Apocalyptica
4 Avantasia
5 Poison


Nere för räkning

Japp, nu är jag riktigt dunderförkyld. Det kom i natt, precis som jag anade. Men om det blir som det brukar så har jag en jobbig natt framför mig och sedan vänder det. Det är bara att härda ut!

Förutom att jag är sjuk så är jag också jäkligt less på mig själv!  :(


Tiden går så fort

Det är redan en vecka sedan vi anlände till huset i Pukavik, redo att festivalfesta i dagarna tre! Shit, vad tiden går fort! Jag kom på något tidigare i kväll... Om det blir "som vanligt" på Sweden Rock nästa år så är det garanterat upplagt för 50-årsfest x 2!!!  :D  Party, party!!!Partytältet i Hasse´s trädgård. Kan tala om att det var skönt att sitta i skuggan när det var så soligt och varmt!

Mitt halsont har nu gått över i snörvel. Jag är än så länge inte riktigt så dunderförkyld som jag brukar bli, får se om det kommer. Jag tycker att det är bättre att bli ordentligt sjuk och sedan bli av med det, än att gå och må halvdåligt en längre tid.

Inte i toppform

Jag har varit supertrött sedan jag kom hem från SRF. Inte bara "sova-trött", utan helt slut i kroppen också; i morse orkade jag knappt ta mig ur sängen. Jag började misstänka redan då att en förkylning är på väg, och nu har jag även ont i halsen. Får se om jag blir sjuk eller om det bara är falskt alarm.

Det är ju tydligen inte bara jag som har känningar av det nu efter SRF; både Jönköpingsfolket och Åtvidabergsfolket har drabbats.
Men det är nästan som att det hör till att bli sjuk efter en festival. Jag har nog blivit det alla år utom ett, tror jag. Värst var det första året på SRF; då blev jag sjuk där. Uj uj uj, så dålig jag var den gången! Jag höll på att inte ta mig hem; jag hade närmare 40 graders feber när jag körde hela vägen hem från Pukavik.  *livsfarligt*  Det är ingen höjdare att vara sjuk på festival, så om jag nu ska bli det så blir jag det mycket hellre när jag har kommit hem igen.

Nu ska jag lägga mig; får se hur jag mår i morgon.  :/

Det sämsta och det bästa

Det sämsta med att komma hem från SRF är att det redan är slut och att det är nästan ett år kvar till nästa gång. Det är också en känsla av tomhet; kanske beroende på att man i fyra dagar ständigt har haft människor runt sig, både i huset där vi bor och på festivalområdet. Det är folk precis överallt; det är knappt att man är ensam ens på toan/bajamajan. Jag vet inte om det stämmer, men jag läste någonstans efter att jag kommit hem att det i år var nytt rekord med 33.200 besökare på festivalen. 

Det bästa med att komma hem är att få bli ren. Jodå, jag duschar varje dag på SRF! Men när vädret är så otroligt bra som det har varit alla gånger jag har varit där, så dammar det något fruktansvärt på festivalområdet av alla fötter som trampar omkring i gruset. Svett och damm är ingen bra kombination.På bilden syns lite av dammet i luften. Längst till höger går Johanna, Micke 1 och Maria med ryggarna mot kameran.

Hemma igen

Nu är det över för den här gången.  :(  362 dagar kvar till nästa gång...

Det har varit lite annorlunda mot hur det brukar vara; som t.ex. att vissa färgstarka personer inte har varit med i år. Det har även hänt en hel del konstiga saker. Eller vad sägs om två trasiga sängar, krossade revben, ett brutet nyckelben, och en kladdkaka med "speciella" ingredienser? Men roligt har det varit, precis som vanligt.  :P
Just nu är jag lite för trött för att berätta mer än så om årets festival (ska lägga mig snart), men jag återkommer med en mer utförlig rapport; både i skrift och bild.  *Gäsp*

En cider som uppvärmning

I morgon bär det av till Norje! Jag har sååå mycket att göra innan, framför allt nu i kväll innan jag lägger mig!  *Stressad*  Men det känns kul att veta att så här dags i morgon kväll är det förmodligen full fest i Pukavik.  :P
Jag värmde upp med en cider förut i kväll när vi hade återträff med mitt förr-förra jobb. Men det blev bara en! Det är ju många kvällar kvar den här veckan...  :)

Mera arg!

Idag vandrade jag iväg till saftbutiken för att inhandla något drickbart till SRF. Visste redan innan vad jag skulle ha så det var snabbt in - snabbt ut. Men gissa vem som fick visa leg?!?  ;)  Igen! Det fick jag förra gången jag handlade också!  *Känns bra!*

Med anledning av det jag skrev i går om den jävla idioten som lämnade sin stackars hund i en kokhet bil så att den dog, så såg jag att Östgöta Correspondenten skrev om en annan händelse som jag mår lika dåligt av. Det var några ungjävlar som hade gått in i en trädgård och DRÄNKT FAMILJENS KANIN i plaskpoolen! Fy fan! Tur för de jävla idioterna att inte jag var i närheten, då hade de åkt i plaskpoolen de också!!! Och det är bara en försmak på vad jag skulle göra med dem....
Jag tycker att det är skrämmande att vissa människor inte har förståelse och respekt för djur. Det finns ju studier som visar att barn som är elaka mot djur blir (ofta tungt) kriminella som vuxna, och det är inte ovanligt att de åker in för misshandel eller t.o.m. mord. Var finns föräldrarna? Var finns respekten?

Blir så arg!

Idag har jag varit kyrklig i nästan en hel timma.  ;o)  Jag var på dop i Djursdala kyrka och fick en dos av både predikan och psalmer. Efter dopet vankades det mycket god mat och fika hos Eleonor och Anders. Lilla Alma var så snäll hela tiden, både i kyrkan och hemma.

Läste lite på Aftonbladet´s hemsida förut och såg en rubrik som gjorde mig förbannad! Jag läste inte något av artikeln för jag klarar inte av att läsa sådant eftersom det gör så ont i mig. Men att bara råka se rubriken räckte gott och väl för att det skulle hugga till i mig och göra mig riktigt upprörd! Återigen har en jävla idiot stängt in sin hund i en solvarm bil! Den stackars hunden KOKADES TILL DÖDS!!! Jag blir så förbannat jävla arg!!! Alla jävla idioter som lämnar sina djur i en kokhet bil borde själva bli instängda många många timmar i en bil som är som en bastu!!!  *AAAGGGHHH!!!*

RSS 2.0