Äntligen ljust

Nu är det äntligen ljust ute på morgonen när jag åker till jobbet, och det är fortfarande lite ljust ute när jag kommer hem från jobbet.  :D

Två år i dag

I dag är det två år sedan Ryssland invaderade Ukraina. Två år med fullskaligt krig som hittills har krävt hundratusentals dödsoffer, miljoner människor som fortfarande är på flykt, hela städer som har jämnats med marken och hundratusentals, kanske miljoner, skadade, dödade och övergivna djur.
Vid sidan av detta krig pågår ju sedan snart fem månader också kriget mellan Israel och Hamas i Gaza. Även där är det tiotusentals dödsoffer, många människor på flykt och självklart mängder med oskyldiga djur som drabbas.
Lägg till alla andra konflikter som pågår runtom i världen och alla naturkatastrofer och allt annat elände som händer. Jag tänker väldigt ofta på att jag borde vara på så många ställen och rädda djur. Men jag sitter fortfarande här i min trygga tillvaro och önskar att jag kunde göra mer för alla stackars djur som behöver hjälp.  :/

Provsvar och mätning

I måndags fick jag svar på det andra urinprovet som jag lämnade in förra veckan. Det visade inga spår av blod i detta prov, så det finns inget att oroa sig för. Skönt!  :o)  I tisdags lämnade jag tillbaka blodtrycksmätaren så nu ska jag bara invänta ett utlåtande från läkaren angående det, men de flesta mätningar som jag gjorde visade att mitt blodtryck ligger inom helt normala värden. Skönt det också!  :o)  De två remisserna som är skickade väntar jag på tid för; ett nytt hörseltest och en sömnutredning.
 
I morgon är det redan fredag och på kvällen ska jag gå ut och äta med två före detta kollegor. Det verkar som att vi ska åka till grannstaden och äta på någon restaurang där. Trevligt!  :)

HIIT

Jag körde ett HIIT-pass (HögIntensivIntervallTräning) 45 minuter i går. Det ligger numera ett sådant pass på söndagarna och jag försöker att köra det när jag har tid, ork och lust, vilket jag faktiskt har nästan alla söndagar.  :)  Så i går körde jag det igen, och i dag har jag lite träningsvärk både här och där i kroppen. Skönt!  :o)

Blodtrycksmätning

Ännu en kort arbetsvecka är slut. Jag var ju ledig i måndags eftersom jag var i väg på scrapträffen i helgen. I måndags morse var jag på vårdcentralen igen. Jag lämnade ett nytt urinprov, jag gjorde ett hörseltest och jag lånade hem en blodtrycksmätare. Jag ska ta blodtrycket två gånger på morgonen och två gånger på kvällen i sju dagar. Än så länge ser det ganska bra ut; det är inte alls lika högt som det var när jag var hos läkaren. Jag ska lämna in det nästa vecka och sedan får jag vänta på att läkaren hör av sig igen med svar på det och på det nya urinprovet. Hörseltestet resulterade i att jag ska få en remiss till en riktig utredning för det också. Så, fortsättning följer igen...  :/
 
I helgen har jag inga planer utom att träna och titta på Skidskytte-VM och Sim-VM. Så skönt!  :)

Scrapträff och poliskontroll

Jag har haft tre härliga dagar på scrapträffen. Som vanligt var det god mat, trevligt sällskap, mycket prat och många skratt, och självklart en hel del scrappande. Den här gången lyckades jag få ihop fyra Lay-Outer och ett födelsedagskort.  :o)
Tidigt i går morse när jag var på väg till scrapträffen igen blev jag invinkad av polisen för en nykterhetskontroll. Jag blåste negativt och fick köra vidare.  :)  Det var andra gången i mitt liv som jag fick blåsa i en kontroll, den första gången var för många år sedan när jag var på väg till min vän Eleonor´s äldsta son´s dop tidigt en söndagmorgon. Jag blåste negativt den gången också och jag hann i tid till kyrkan.  ;)

Ledig långhelg

Ledig i dag och på måndag. Jag ska strax packa in i bilen och åka iväg, för nu är det äntligen dags för scrap-träff igen!  :D  Tre dagar då jag ska äta, umgås och självklart scrappa!  :o)

Omkastade dagar och provsvar

Det har vräkt ner snö ute i några timmar. Det blir ju roligt att åka till jobbet i morgon. Not!  :/
 
Jo, jag ska faktiskt åka till jobbet i morgon trots att det är onsdag. Det blev lite ändrat den här veckan på grund av sjukdom på jobbet. Så i stället för min lediga dag i morgon så fick jag vara ledig i dag i stället. Det gör inte så mycket, för både den här veckan och nästa vecka är korta arbetsveckor för mig. Jag är ledig på fredag och måndag eftersom jag ska iväg på trevligheter i helgen.  :o)
 
I dag ringde läkaren enligt avtalat och meddelade mina provsvar. Blodproverna såg bra ut; det var inget som visade på några direkta avvikelser. Enligt dem mår jag bra, så där kan man inte få något svar på varför jag är trött. Men det fanns tydligen spår av blod i urinen så läkaren vill att jag ska lämna ett nytt urinprov. Jag ska ju också mäta mitt blodtryck några gånger och jag ska även få komma på remiss till neurofysiologiska kliniken för att utreda hur jag sover. Fortsättning följer...  :/

Maraton i neon

I går förmiddag var det dags för ett BodyCombat-maraton igen. Det var 90 minuter jobbig och roligt träning, den här gången med neon-tema.  :o)
I går kväll var jag på födelsedagsfirande hos en vän från skoltiden. Det bjöds på mat, dryck och några kända ansikten från förr. Det var väldigt trevligt och jag hade riktigt roligt.  :D
Eftersom jag stannade "hemma" över natten så passade jag på att hälsa på de äldre på förmiddagen i dag. Jag tittade även in hos min vän Anna en liten stund innan jag åkte hem.

Huvudvärk

Jag har haft huvudvärk i går och i dag, och det känns som att det är en förkylning på väg. Jag försöker att ignorera det för jag har inte tid eller lust att vara sjuk.
I morgon ska jag köra ett BodyCombat-maraton på förmiddagen och på kvällen ska jag iväg på ännu ett födelsedagsfirande. Nästa helg är det scrap-träff igen. Så Nej tack, ingen förkylning här!  :/

RSS 2.0