Däck och jobb

Nu har bilen fått på sig vinterskorna. Jag gick upp tidigt i dag för att byta däck så att det ska vara klart nu när kylan kommer.
Jag hann också med att dammsuga och fixa lite här hemma innan jag jobbade ett par timmar på eftermiddagen. Nu är det snart dags att sova; i morgon bitti är det jobb i Jönköping igen.  :)

Andra jobbet

I dag gjorde jag mitt första arbetspass på mitt andra nya jobb. Det är inte ett nygammalt jobb utan ett helt nytt, men ändå på ett sätt välbekant. Jag ska jobba lite extra på timmar i receptionen på gymmet där jag tränar. Det finns två anläggningar här i stan och jag ska vara på båda vid behov, men mestadels på den mindre anläggningen. Nu ska jag jobba i morgon förmiddag och söndag eftermiddag också, och jag har flera arbetspass inbokade framöver.  :)
 
Jag hann med en fika på Djurdoktorn på förmiddagen i dag också. Jag och chefen diskuterade jobb där i mellandagarna. Alla tre jobben vill ha mig de dagarna, så nu får vi se hur jag ska fördela mig och när jag ska jobba var under jul- och nyårsveckorna.  :o)

Nygammalt jobb

I dag gjorde jag mitt första arbetspass på ett nygammalt jobb; jag är tillbaka på AniCura Djursjukhuset i Jönköping. Jag ska jobba deltid där till att börja med, 3-4 dagar varje vecka. Men de har tydligen behov av att ha mig där ännu mer, så vi får se hur det blir framöver.
Det känns ganska bra att vara tillbaka; jag blev varmt välkomnad av både gamla bekanta ansikten och nya som har börjat där efter att jag slutade. I morse gick jag upp olidligt tidigt men i morgon jobbar jag kväll så då får jag lite sovmorgon först.  :)

Tre jobb

Nu är det slut på lata dagar för den här gången; två anställningsavtal är påskrivna. På det ena jobbet börjar jag i morgon och på det andra jobbet börjar jag på fredag. Dessutom har min chef på Djurdoktorn hört av sig; de undrar om jag kan jobba där i mellandagarna och veckan efter nyår. Vi får se hur det blir med det.

Ingen taktkänsla

För 3-4 månader sedan började det en ny instruktör på gymmet och hon ska ha en del Body Combat-pass. I början teamade hon med de andra instuktörerna men nu har hon egna pass. Hon är glad och positiv, och hon är duktig pedagogiskt. Men...
Hon kan inte räkna, hon har ingen som helst taktkänsla och hon verkar inte höra musiken för hon är fel i den nästan hela tiden. Det är ganska viktigt att man som instruktör kan räkna och har taktkänsla, speciellt på sådana pass. Jag lär mig en release efter bara en eller två gånger så jag märker direkt när en instruktör gör fel. Alla instuktörer kommer av sig någon gång ibland och det stör inte för de är snabbt tillbaka rätt igen. Men inte hon. Hon verkar totalt omedveten om att hon är i fel takt hela tiden. Jag som kan releasen har otroligt svårt att hålla mig rätt när hon är fel och inte räknar rätt antal slag eller sparkar. Det är så irriterande och frustrerande och jag kommer av mig ganska ofta.  ;(
Det är inte bara jag som tycker det; många andra deltagare är också irriterade på det och har svårt att följa henne. Speciellt de som inte har lika lätt för det som jag; för dem är det ännu svårare att hänga med och göra rätt. Det har pratats ganska mycket om det bland deltagarna de senaste veckorna och även de andra instruktörerna vet om detta och försöker hjälpa henne.
Jag körde Body Combat på förmiddagen i dag och det var hon som hade passet. När det var slut var det andra deltagare som oberoende av varandra sa till mig att de inte kan följa henne när hon bara gör fel så de tittar på mig och följer mig i stället.  :O  Det tar jag ju så klart som en komplimang, men jag tycker att det är tråkigt för instruktörens skull. Jag hoppas att hon kan träna på det och bli bättre, men det är nog svårt om man inte har musiköra.  :/

Träning och bilfix

Jag startade veckan med ett riktigt skönt Body Combat-pass i går och fortsatte den med ett Body Pump-pass i dag.
I morgon ska det inte tränas, då ska det i stället fixas med bilen. Det börjar bli dags för besiktning.  :/

Kämpar fortfarande

Jag kickade igång lördagen med ett skönt pass Body Combat på förmiddagen.  :o)  Sedan brottades jag med katterna igen. Jo, de har fått avmaskningsmedlet fem gånger; sista gången var egentligen i går, men de fick en gång extra i dag för säkerhets skull. Jag funderar på att ge dem i morgon också. Men jösses vilken kamp det har varit varje gång! Raven som är en så snäll katt och som jag har gett så många mediciner utan några större problem i flera år kämpar verkligen som en galning när hon ska få det här, så det det måste vara enormt äckligt.
Lilla Fanta som man skulle kunna tro är en lätt match för att hon fortfarande är liten är också en utmaning. Så jag hoppas att den här kuren gör vad den ska, för jag vill inte göra om det igen.  :/
 
I kväll blev det en fika på stan med trevligt sällskap och nu blir det snart sängen med en bok.  :)

Dubbelt så många tassar

Det är fullt slagsmål här om dagarna nu. Nej, det är inte Raven och Fanta som slåss med varandra, det är JAG som slåss med dem!  :O
De måste ta ett avmaskningsmedel en gång per dag i fem dagar och det är tydligen jätteäckligt för de kämpar verkligen för livet när jag försöker spruta in det i munnen på dem. De ska ha mängd efter kroppsvikt, så Fanta ska "bara" ha en enmillilitersspruta (vilket är illa nog) medan Raven måste få två stycken. Det betyder att när jag väl har fått i henne en så måste jag ladda om den och göra om proceduren.  :/
Det är som en kamp på liv och död; i stället för fyra tassar med vassa klor är det som att de har åtta tassar med supervassa klor, och jag ligger bokstavligen på golvet och brottas med dem. Mina händer och armar är fulla med rivsår och det är fläckar av avmaskningsmedel på golvet i köket, hallen, vardagsrummet och sovrummet.
Två gånger avklarade, tre kvar...  :/

Bara vi här

Vi har en lugn fredagkväll här. Det är jag, Raven och Fanta. Nu är det bara vi tre här; Mona flyttade i dag. Hon har flyttat till ett annat fosterhem som förhoppningsvis också kommer att bli hennes för-evigt-hem. För ett par månader sedan var det full fart här med två vuxna katter och sju kattungar, och nu är det väldigt ...tomt.  :/

Seg förkylning

Det är en seg förkylning som jag har råkat ut för; nu har jag varit sjuk i en vecka.  :(  Jag mår bättre, men jag är fortfarande snorig och hostig. Det har dock inte hindrat mig från att träna. I förrgår blev det lite Zumba och lite Body Combat och i går blev det Body Pump. Men jag har hållit mig lugn i dag för att orka vara med på den nya Body Combat-releasen i morgon.  :)

God mat och prat

Den här helgen har varit både social och lugn. I fredags kväll träffade jag några före detta kollegor från mitt senaste jobb. Vi åt först mat på "Pinchos" och sedan drack vi drinkar på "Yellow Fellow".  :o)
I går åkte jag och Claes till Jeanette och hälsade på henne. Hon bjöd på god lunch och lite senare även på gott fika. Vi satt och pratade i drygt sex timmar, det var så trevligt!  :)
Jag kom inte hem så sent i går kväll, men när jag hade lagt mig och läste några kapitel i en bok så fortsatte jag att läsa ända tills jag hade läst ut boken. Jag somnade inte förrän vid 4-tiden i morse!  :O  Skönt att jag kunde sova länge i dag och bara ta det lugnt efter det.  :)

RSS 2.0