Ledsam dag på jobbet

Jag brukar säga att jag nog är lite för blödig för att jobba med djur eftersom det gör så ont i mig när djur far illa och för att jag ofta blir berörd när det handlar om t.ex. avlivningar. Men i dag började jag faktiskt nästan att gråta på riktigt på jobbet.  :/
Vi fick in en patient som enligt bokningen bara var ett halvår gammal, växte inte lika bra som sitt kullsyskon, åt lite sämre och verkade lite hängig. Enligt den beskrivningen kunde vi inte ana hur illa det faktiskt var. Patienten var så gott som död när den kom in. Den hade nog varit sjuk under en längre tid, men den hade inte ätit alls den senaste veckan, den orkade inte hålla upp sitt huvud, sköterskan kunde inte ta tempen för att den var så kall och hon kunde inte sätta en kanyl för att patienten var så mager att det inte fanns något att sätta en kanyl i. Herregud! Hur är det ens möjligt att en djurägare inte FÖRSTÅR att djuret är väldigt sjukt om det inte har ätit något alls på en hel vecka, om det bara ligger och om djurägaren måste hålla upp huvudet på djuret för att det inte orkar det själv?!? HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT VISSA MÄNNISKOR ÄR SÅ JÄVLA DUMMA?!? Sköterskan som var inne med patienten var gråtfärdig och veterinären sa att det var det värsta hon hade sett på länge.  :(
Det blev så klart en akutavlivning av den stackars patienten för det fanns inte något att göra i det här läget och den hade inte överlevt i så många timmar till. Jag är glad att patienten fick hjälp att slippa lida mer och jag hoppas att djurägaren gick hem och förstod allvaret i det hela. Men det är bara så sorgligt att ett djur ska behöva lida så mycket och så länge för att ägaren är för dum för att förstå att djuret behöver hjälp. Jag blev väldigt illa berörd av detta och jag kände mig ganska nere resten av dagen.  :(

Jammiga höfter

Det var en ny release på Body Jam-passet i kväll och nu efteråt känner jag mig ganska trött i kroppen. Det var ganska mycket höfter, kanske lite mer i den här releasen än vad det har varit i de senaste, men det var en rolig release. Jag gillar den.  :)
 
I dag börjar konståknings-vm. Tyvärr är det i USA den här gången, så det sänds på tv på nätterna fram till klockan 05.00 på morgonen. Helt fel tid för mig alltså.  :(

PW

Jag hade planerat att köra ett pass Body Combat i dag, men jag bytte ut det passet mot en timma power walk i stället. Årets första. Det blåste lite kallt, men det var skönt ändå. Jag ser redan fram emot nästa.  :)

Karate Kid

I dag har jag varit hos min vän Eleonor och hennes familj. Som vanligt när jag hälsar på henne så har vi ätit en massa gott. När jag kom dit började vi med förmiddagsfika. Sedan höll jag Eleonor sällskap när hon jobbade lite i trädgården en stund innan det var dags att äta mat. Jättegod mat som självklart följdes av dessert också.  :)  Efter maten ockuperade Eleonor och jag soffan tillsammans med en av hennes söner som är 10 år gammal. Vi såg filmen "Karate Kid" som kom när vi var i hennes sons ålder. Vad tyckte han om filmen? Ja, vi kan väl säga så här; han var inte lika imponerad av den som barnen var på "vår tid" när den var aktuell. Han tyckte att den var långtråkig i början och musiken var "gammal".  ;D  Men för Eleonor och mig var det lite nostalgi.  :)
När filmen var slut tyckte jag att det var dags att börja tänka på hemfärd, men då ville Eleonor prompt bjuda på en räksmörgås först, och det tackar man ju inte nej till. Så när jag väl åkte därifrån i kväll var jag lika mätt som jag alltid är när jag har varit där och hälsat på.  :o)

Påsk med vårväder

I dag åkte jag "hem" för fira påsk. Det var jättefint vårväder så först tillbringade jag en ganska lång stund med mina syster- och kusinbarn på den traditionella påskmarknaden innan vi som vanligt åt påsklunch hos min kusin med familj.
 
Raven har i dag fått börja att äta torrfoder igen. Det går hur bra som helst; det märks inte att hon är helt tandlös. Hon fick den sista dosen med smärtstillande i går, men från och med i dag får hon fodertillskott i pillerform som ska vara bra för hennes urinblåsa och urinvägar. De pillren ska hon äta en lång tid framöver, men det går bra att ge henne dem också. Hon är så duktig!  :)
 
Nu ska jag snart lägga mig och läsa ett kapitel eller två innan jag somnar. Jag ska försöka att vakna ganska tidigt i morgon och hinna med att göra några måsten innan jag åker iväg på ytterligare ett påsk-firande.  :)

Påsklunch och påskägg

I dag åt vi påsklunch på jobbet. Vi hade ordnat ett knytkalas och jag tog med mig ägghalvor.  :)  Efter lunchen fick vi gå på påskäggs-jakt. Chefen hade som en överraskning ordnat påskägg med godis till alla anställda och äggen var gömda på olika ställen på kliniken. Jag hittade ett vid ultraljudet inne på röntgenrummet.  :D
 
Nu har jag fyra dagar ledigt. Så skönt!!!  :)

Ny BC

Ny release på Body Combat-passet i kväll. Skönt med lite ny koreografi av slag och sparkar så att kroppen blir ordentligt trött.  :)

Mycket mat i helgen

I fredags kväll var jag ute med några kollegor från jobbet. Vi åt skaldjursbuffé på "von Dufva" och jösses, vad mätta vi blev! Det var vanliga räkor, rökta räkor, havskräfta, hummer, krabba, musslor och lax. Till det fanns det massor med tillbehör som vitlöksbröd, aioli, röror, såser, grönsaker, sallader och mycket annat. Så gott!  :)
 
På förmiddagen i går körde jag ett Body Combat-pass där instruktören teamade med en gästinstruktör. Kul!  :o)
 
I går kväll var jag ute och åt igen. Då var det med ett par tjejer som jag gick utbildningen ihop med. Vi åt mat på "Sangria" och uppdaterade oss lite om vad som har hänt sedan vi slutade utbildningen. Det var mycket trevligt.  :)
 
Nu är det dags att sova, det är ny arbetsvecka i morgon.

Bjudlunch

Det händer lite då och då att vi har lunchföresläsning på jobbet. Det vill säga att det kommer en representant från ett företag och pratar om t.ex. foder, vaccin, medicinska preparat eller andra produkter, och då bjuder det besökande företaget oss som lyssnar på lunch. Nu har det slumpat sig så att vi har haft lunchföreläsning fredag, måndag, tisdag och i dag. Med andra ord alltså bjudlunch fyra arbetsdagar i rad! Lyx!!!  :D

Bamse-memory

I går var jag på besök hos min syster och gratulerade min systerdotter i efterskott. Hon fyllde tre år i början av januari men jag hade inte möjlighet att fira henne då, så jag gjorde det i går i stället. Det blev en heldag där med mat och fika. Jag och min systerdotter lade pussel och spelade Bamse-memory.  :)
 
I dag har jag bara ägnat mig åt böcker och skidskytte-vm på tv. Ungefär som förra söndagen, lugnt och skönt.  :)

Tandlös

I dag tog jag med mig Raven till jobbet. Det var dags för hennes inbokade veterinärbesök med operationstid. Hennes sista tre tänder drogs ut, så nu är hon helt tandlös. Lilla gumman!  :(  Det togs också ett urinprov direkt från urinblåsan som skickades iväg på analys. Provsvaret på det kommer i början på nästa vecka. Tårkanalen i hennes rinnande öga spolades och så gjordes det ett nytt ultraljud på hennes urinblåsa.
Hon var så duktig hela dagen trots att hon inte var helt nöjd med situationen. Att ligga på rygg med något kallt och blött på magen var definitivt inte så roligt och det protesterades lite, men hon var duktig även då.
Nu blir det smärtstillande och enbart mjukmat i två veckor framöver. I kväll har jag belönat henne med lite extra god mjukmat.  :)
 

Vår?

Jag längtar efter sol och värme. Enligt väderprognosen ska det kanske bli tvåsiffriga plusgrader i helgen.  *Hoppas*  :)

Bok och tv

Jag startade helgen som jag ofta gör; med ett pass Body Combat på lördagförmiddagen. I går kväll var jag ute med Pia igen. Först åt vi mat på "Yellow Fellow" och sedan gick vi till "Mörner´s" för att dricka ett par öl.
I dag har jag spenderat det mesta av dagen på soffan med en bok och skidskytte-vm på tv-n. Så skönt!  :)

Synundersökning

I dag var jag hos optikern på synundersökning för nya linser. Jag brukar gå till optikern en gång om året för att kolla synen och köpa nya linser, men den här gången är det nästan två år sedan jag gjorde det senast!  :O  Fy mig! Egentligen ska jag göra det var sjätte månad...  :/  Ju äldre jag blir, desto mer orolig blir jag för varje gång jag går dit. Jag är så nervös för att synen ska ha försämras mycket från gång till gång. Som tur är så har inte min syn försämrats alls mycket genom åren, och till min stora lättnad så var det inte så illa den här gången heller. Jag får till och med fortsätta med samma styrka på linserna som jag fick när jag senast gjorde synundersökningen.  :o)  Jag passade också på att kolla styrkan i mina glasögon. Den var inte som den borde, även om jag fortfarande ser väldigt bra i dem. Men jag köpte dem 2008 så det börjar bli dags att byta ut dem mot ett par starkare (och snyggare?)  ;).
Jag fick också vara med om något som jag inte har varit med om förut. Optikern kollade trycket i mina ögon eftersom jag har passerat en "viss ålder". Lite läskigt, men jag tror att trycket var bra; optikern sa i alla fall inget om att det inte var det. Skönt att det är gjort för den här gången, nu kan jag slappna av i ett år till.  :)

RSS 2.0