Sista jobbdagen för i år

Årets sista arbetsdag är gjord i dag. Den avverkades i Jönköping efter att ha jobbat onsdag, torsdag och fredag på Djurdoktorn. Det är ganska skönt att variera arbetsplatserna, "ombyte förnöjer".  :o)
I morgon är det nyårsafton och en ledig dag för mig.  :)  Jag har inga planer, det blir en väldigt lugn kväll för mig och kissarna. Jag ska försöka att somna tidigt för jag ska vakna halv sex på nyårsdagen och åka till jobbet. Men det kanske inte går att sova förbi 12-slaget...  :/

Jobba jobba jobba...

Jag är helt slut efter att ha jobbat i går och i dag. Det har varit två intensiva dagar; i går fick vi in 29 patienter på akuten och det kom in nästan lika många i dag. Nu laddar jag om för att jobba på Djurdoktorn de kommande tre dagarna.  :o)

Rockiga julklappar

I dag åkte jag som vanligt "hem" för att fira jul på sedvanligt sätt med mat, Kalle Anka och hans vänner, Tomte och julklappar. Jag hade köpt en armbandsklocka till min systerdotter i julklapp. Den blev mer uppskattad än vad jag hade förväntat mig, så det känns roligt att jag lyckades med att ge en så bra julklapp till henne.  :o)
Själv fick jag bland annat ett hårdrockigt stearinljus av syrran och stickade vantar och en virkad sjal, båda med dödskalle-tema, av min kusin. Lite annat fick jag också, så jag har tydligen varit snäll i år också.  ;)
Nu är det dags att avrunda den här julaftonen; jag ska ju vakna tidigt i morgon för att åka och jobba.

Julkort med lott

Fredagkväll och arbetsveckan är inte slut än; jag jobbar ett kvällspass i morgon också innan jag har en dag julledigt.
På jobbet fick vi jullunch i dag med både glögg och godis efteråt. Jag är fortfarande mätt.  :O
När jag kom hem i kväll väntade en överraskning på hallgolvet. Ett julkort med en trisslott i. Från Tomten!  :D
 

Fullt schema

Det har inte blivit lika mycket träning som vanligt för mig de senaste veckorna på grund av jobbet, men i kväll kunde jag vara med när det var ny release på Body Combaten.  :)
Jag har haft en tredagarshelg och det är den sista på länge. Nu kommer det att dröja innan jag är ledig tre dagar i rad igen. Det kommer faktiskt att dröja länge innan jag är ledig TVÅ dagar i rad.  :O  Från och med i morgon kommer jag nämligen att jobba väldigt mycket; jag ska bara vara ledig på julafton och nyårsafton. Därefter kommer en period då jag ska jobba 7-8 dagar, vara ledig 1 dag, jobba 7-8 dagar, ledig 1 dag, jobba 7-8 dagar, ledig 1 dag, osv.
I februari blir det kanske till och med så att jag kommer att jobba tre eller fyra veckor i sträck utan att ha någon ledig dag. Men det är inte bestämt än, det beror lite på hur mycket jag behövs. Med tre arbetsgivare som vill ha mig blir mitt schema fullt fort.  ;D

Fredagstrött

En lång arbetsvecka är slut och nu har jag fredagsmys med kissarna. Jag är ganska trött så det blir nog inte att sitta uppe så sent i kväll. Jag ska försöka att ta mig iväg och träna i morgon förmiddag; det är ju Body Combat då.  :)

Vinter

Jag fick sopa bort ganska mycket snö från bilen när jag skulle åka hem från jobbet i kväll. Nu är det vinter på riktigt.  :)

Jobbhelg

En jobbhelg på gymmet är avklarad. Det var korta arbetspass fredag, lördag och söndag så jag har haft gott om tid att rå om lilla Fanta den här helgen.
Hon mår ganska bra efter att hon blev kastrerad i torsdags, men kragen är inte så rolig att ha på sig. När hon har den på sig ligger hon mest stilla och om hon överhuvud taget rör på sig går det nästan som i slow motion med nedböjt huvud och ibland gåendes baklänges som för att backa ut från kragen. Stackars liten!
Men när jag tar av kragen för att hon ska kunna äta så blir hon sitt vanliga jag igen. Såret ser fint ut och det verkar läka som det ska. Skönt!  :)

Min bebis har blivit stor

Inget jobb i dag, men däremot var jag på besök på Djurdoktorn. Jag lämnade in lilla Fanta där i morse för det var dags för henne att bli kastrerad. Trots att jag själv numera jobbar med djursjukvård och trots att jag litar på mina före detta kollegor så var det en lite nervös väntan i dag. Det är ju lite speciellt när det är ens eget djur det handlar om.  :)  På eftermiddagen fick jag äntligen hämta hem henne. Hon var nyvaken och fortfarande väldigt trött, så jag bäddade ner henne i en kattbädd på sängen och så låg vi där en lång stund.
Nu har hon piggnat till lite så hon har både ätit och försökt att ta av sig kragen. Den är inte populär!  ;)
 

Blöta katter

Det var ju tänkt att jag skulle bada katterna i dag. Jag gjorde en lite förenklad variant av det. Jag stängde in mig i duschen med dem en i taget, först Raven och sedan Fanta. I stället för att blöta ner hela katterna tvättade jag dem med klorhexidinschampo utblandat i vatten med en trasa på de ställen som en veterinär tipsade mig om är de mest utsatta av parasiterna som vi vill få bort. Så jag skrubbade dem i rumpan, på svansen, bakbenen och tassarna. Det var inte populärt men det gick bättre än jag trodde. Så pass bra att jag till och med funderar på att göra om det en gång till för säkerhets skull på tisdag eller onsdag när vi är färdiga med avmaskningen.  :o)

Tabletter och bad

Här kämpar vi med en andra omgång av avmaskningsproceduren. Den här gången kör vi tablettform i stället för den flytande varianten som var så svår att få i katterna. Tabletter fungerar mycket bättre med Raven, så det går ganska lätt att ge henne dem. Med Fanta går det inte riktigt lika bra; hon springer så fort hon anar vad som är på gång och när jag får tag på henne brottas vi lite innan tabletten hamnar där den ska.  ;)
I morgon ska katterna bada för att vi ska få bort parasiterna som eventuellt sitter kvar på dem efter att de har varit på lådan. Jag ser inte fram emot det...  :/

RSS 2.0