Första sprutan

Efter jobbet i dag var det dags för mig att få den första vaccinationen mot Covid-19. Det var den första sprutan av två; den andra ska jag få om sju veckor. Jag är egentligen inte så förtjust i att få ett vaccin som har tagits fram på så kort tid eftersom ingen vet så mycket än om följder och biverkningar av det. Jag är ju inte förtjust i att ta mediciner över huvud taget; jag tar ju inte ens smärtstillande om jag inte verkligen behöver det. Men det här vaccinet tar jag av respekt för de som är äldre och de som är i riskgrupper, och jag tar det helt enkelt för att vi ska kunna återgå till en någorlunda normal tillvaro och för att jag vill kunna umgås med vänner, gå på konserter, åka på Sweden Rock Festival och kunna göra roliga saker igen.

Midsommar med skyfall

I går var det Midsommarafton och väderprognosen med skyfall stämde. Regnet vräkte ner.
Jag åkte "hem" och tittade först in hos mormor och sedan hos pappa innan jag åkte till Jeanette och Claes för lite midsommarfirande. Vi var nio människor, två hundar och två hamstrar.  ;)
Det blev traditionsenligt firande med sill, grill, jordgubbar med glass och även lite vin i glaset. Regnet slutade att vräka ner någon gång efter lunch och på eftermiddagen var det uppehåll så pass länge att vi hann med lite femkamp i trädgården. På kvällen började regnet att ösa ner igen och vi satt på uteplatsen och pratade och åt snacks samtidigt som vi lyssnade på skyfallet mot taket. Trots regnet så var det en väldigt trevlig Midsommarafton.  :)
 

Lite svalare igen

I söndags låg jag på beachen några timmar. Det var skönt men väldigt varmt, drygt +30 grader. Värmen höll i sig i början av veckan också och bjöd även på lite åska, men nu är det lite svalare väder igen med regnskurar. I morgon är det Midsommarafton och det varnas faktiskt för eventuella skyfall med risk för översvämningar då.  :O
Jag hoppas ändå på att vi får fint väder till sillen och grillen.  :/

Karneval

Det har varit lika varmt ute i dag som i går. BodyCombat-passet på förmiddagen var väldigt varmt och svettigt. Efter en välbehövlig dusch åkte jag och min vän Agnes till Söderköping och åt glass på Smultronstället. Den här gången åt jag en Karneval. Jag behövde inte äta mer i dag efter den.  ;)
 

Värmebölja och trädgårdshäng

Det var varmt och svettigt på jobbet i dag med årets hittills varmaste temperatur, runt +35 grader ute.
 
I går åkte jag hem till min vän Catrine efter jobbet för lite trädgårdshäng med tilltugg. På grund av Covid-19 har vi inte umgåtts på ungefär två år. Det var väldigt roligt och trevligt att sitta och prata några timmar.  :)
På tal om Covid-19; jag har en tid bokad för min första vaccination. Måndagen den 28/6 är det dags.

Äntligen mästerskap på riktigt igen

Just nu sitter jag och tittar på Sverige´s första match i fotbolls-EM som började i fredags. Det här mästerskapet skulle egentligen ha genomförts förra sommaren men blev framflyttat till i år på grund av Covid-19. Det är så underbart att det äntligen händer lite roliga saker "på riktigt" igen efter 1,5 år av nedstängningar, restriktioner och inställda/framflyttade evenemang. Det är extra roligt att det får vara publik på matcherna igen. Det är visserligen långt ifrån fullsatt; de får bara släppa in ett litet begränsat antal på läktarna, men det ger ändå en positiv känsla av att vi långsamt är på väg mot en lite mer normal tillvaro.  :)
Heja Sverige!

Grillat i stället för SRF

Om allt hade varit som vanligt så skulle jag ha varit på Sweden Rock Festival nu. Vi skulle ha åkt i förrgår, druckit en massa öl, sett många bra konserter, umgåtts med trevliga människor och vi skulle ha morgondagen kvar innan det var slut för den här gången. Dessutom är det perfekt festivalväder, så vi skulle nog ha haft en superbra SRF om vi hade varit där. Men vi får trösta oss med att det är mindre än ett år kvar tills vi förhoppningsvis är där igen; om allt går som planerat är det bara 362 dagar kvar.  :/
 
I stället för att sitta i gräset med en öl i handen och se ett bra band, så var jag inbjuden på fika hos vänner efter jobbet i dag. Jag fick inte bara fika där, det blev även grillat på kvällen så jag åkte inte hem förrän kl. 22.00. Det var inte som SRF, men det var också trevligt.  :)

Högsommarväder och födelsedagsfirande

Vilket sommarväder det har varit i helgen! Soligt och varmt, runt +25 grader, så härligt!  :o)
I går startade jag lördagen som vanligt med ett BodyCombat-pass och efter en dusch och ombyte blev jag upphämtad av syster med familj för att åka "hem". Först firade vi pappa som fyllde år i går, och sedan hälsade vi på mormor. Vi umgicks corona-säkert genom att sitta utomhus i det fina vädret trots att de äldre har fått båda sina vaccinationer. Det är nästan ett år sedan vi träffades så senast och bara andra gången på drygt ett och ett halvt år. Jäkla skitvirus! Men nu finns det ju i alla fall hopp om att vi ganska snart kan återgå till en mer normal tillvaro.  :/
I dag har jag haft balkonghäng med kissarna nästan hela dagen fram till BodyCombat-passet på eftermiddagen. Katterna stortrivs där ute.  :D

Ultraljud och blodprov

Jag hade ju som sagt en extra ledig dag i dag. Jag körde ett BodyPump-pass på 45 minuter vid lunchtid och på eftermiddagen åkte jag med Raven till mitt gamla jobb på Djurdoktorn.
Veterinären gjorde ett nytt ultraljud och det visade sig till vår glädje att förändringarna på levern såg nästan likadana ut som för ett år sedan. Det betyder att det förmodligen inte är något att oroa sig för när det gäller den.
Däremot så såg inte njurarna riktigt likadana ut som för ett år sedan. Redan då var en av dem lite mindre än den andra, men i dag såg veterinären att den andra inte såg ut som för ett år sedan. Eftersom Raven har börjat att kräkas lite mer igen tyckte veterinären att det vore bra med ett nytt blodprov för att kolla statusen på njurarna. Provet visade tyvärr en liten förhöjning av njurvärdet, vilket betyder att hon är på väg att få problem med njurarna. Det finns ju tyvärr inget botemedel mot njurproblem, det enda man kan göra är att ge specialfoder för njurproblem för att hjälpa njurarna att göra sitt jobb och för att katten ska kunna må ok den sista tiden som den har kvar.
Eftersom Raven behöver äta sitt specialfoder för att slippa diarrén så är foder för njurarna inte ett alternativ nu. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera, och eftersom njurvärdet inte är farligt högt än så fortsätter vi med fodret för magen. Vi ska justera doseringen på kortisonet och magkatarrsmedicinen lite för att se om det hjälper mot kräkningarna och sedan är planen att vi ska ta ett nytt blodprov om 3-4 månader för att se hur njuvärdet förändrar sig. Fina Raven var som vanligt jätteduktig och en exemplarisk patient.  :)

Lång lunch och extra ledig dag

Ledig-mitt-i-veckan-dag i dag. Fint väder. Jag och Pia åt lunch på "Mörner´s" uteservering. Det blev en lååång lunch. Vi träffades strax före kl. 13.30 och när jag gick hem flera öl senare var klockan nästan 20.00. Men det var en god och trevlig lunch.  :o)
I morgon behöver jag inte gå upp tidigt, för jag har en extra ledig dag. Den ersätter nationaldagen som är på söndag. Efter öldrickandet i dag ska jag ta sovmorgon, träna BodyPump vid lunchtid och på eftermiddagen ska jag till mitt gamla jobb med Raven. Vi ska göra ett uppföljande ultraljud på hennes lever som vi hittade förändringar på vid veterinärbesöket för ett år sedan.

RSS 2.0