Dålig start på veckan

Hittills har inte den här veckan varit så jättebra. I måndags gick kylaren på bilen sönder, så nu måste den lagas.  :(
I morse när jag vaknade hade jag ont i min högra arm och det har bara blivit värre och värre under dagen så nu kan jag inte lyfta den alls. Jag misstänker att det är en muskelinflammation i överarmen, det har jag haft tidigare, men jag har nog aldrig haft så här ont någon av gångerna förut. Jag har tänkt att köra Body Combat i morgon, men risken är stor att jag inte kan göra det.  :/
Får se vad resten av veckan bjuder på; jag hoppas på att den slutar lite bättre.

Vackert höstväder

I dag var jag hos syster på lite födelsedagsfirande. Det bjöds på både mat och fika, och till det hade vi ett underbart höstväder; sol, klarblå himmel och ganska varmt i luften. Jag var ute i trädgården en liten stund och "sparkade" boll med min systerdotter. Hon tyckte att det var roligt i ungefär två minuter, sedan fick bollen agera häst och vagn för hon skulle ut och "åka" på den.  ;D
 
 
Kvällen har spenderats framför datorn. Jag pluggar till ett prov samtidigt som jag samlar fakta till en muntlig redovisning och letar information till ett grupparbete.  *Multitaskar*

Dubbelt

Ett release-pass blev två.  :)  Jag körde den nya releasen på Body Combat, och det var ett ganska tufft pass. När det var slut stannade jag kvar och körde direkt efter det den nya releasen på Body Jam. Men det var faktiskt ganska slitigt att köra två pass i dag och jag var skönt trött i kroppen efteråt. Det var kanske inte den allra bästa uppladdningen att dricka öl kvällen innan man ska träna i två timmar.  ;)

Äntligen fredag

Äntligen fredag och nu blir det (en) öl med Pia. Efter den här veckan tycker jag själv att jag förtjänar det.  ;)  Men det får inte bli för många, för i morgon är det release-dag på gymmet och jag ska så klart vara med på den nya Body Combaten.  :D

Träning som avkoppling

Halva veckan har gått och jag är helt slut.  :O  Det är verkligen inte något slappt studerande den här terminen; vi har fullt upp och prov, inlämningsuppgifter och redovisningar avlöser varandra så jag hinner knappt hämta andan emellan. Som om inte det vore nog så var jag på Djurdoktorn och jobbade en stund på förmiddagen i dag också.  :)
Jag körde ett pass Body Jam i kväll som en liten stunds avkoppling, men nu måste jag läsa igenom lite material innan jag somnar.  *Ingen ro, ingen vila*

Lite blandat

Det har varit en ganska lugn helg med lite blandade aktiviteter. I går förmiddag körde jag ett Body Combat-pass och på eftermiddagen blev det lite fika med Jeanette och hennes dotter.
I dag har jag gjort lite som behövde göras och nu ska jag plugga en liten stund innan det är dags att sova.

Två nya

Första veckan är inte ens gjord och vi har redan två prov inplanerade. Nej, det blir inte något slappande den här terminen heller.  ;)  Vi fortsätter med Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård och Hundkunskap, men i stället för Sällskapsdjur och Biologi har vi två nya ämnen; Djur - Specialisering (Djur i människans tjänst) och Entreprenörskap.  :)

Jobba och plugga

Så där ja, nu är utbildningen igång på riktigt igen. Men i dag började vi inte förrän vid lunch, så på förmiddagen var jag på Djurdoktorn och jobbade ett par timmar.  :)
 
Jag körde ett pass Body Combat i kväll och jösses, vad jobbigt det var! Jag fick verkligen kämpa mig igenom det, kroppen var helt slut. Jag har tänkt att köra Body Attack i morgon, får se om jag orkar det.  :/

Shopping

I går morse åkte jag tillsammans med tre andra köpsugna till Ullared. Vi skulle shoppa, dricka lite vin och stanna över natt för att shoppa lite mer i dag innan vi åkte hem. Jag hade bestämt innan vi åkte att jag inte skulle handla så mycket, delvis på grund av att Ravens besök hos veterinären i tisdags blev en dyr historia. Men lite köpte jag, bland annat några julklappar.  *Ute i god tid*  :)
 
Det är så skönt att det är en dag kvar av den här helgen, i morgon ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig lite inför veckan som kommer. Nu avslutar jag den här dagen med ett par kapitel i en bok innan jag somnar.  :)

Samma resultat

Veterinären och jag pratade lite i går när hon hade tittat på analyserna av urinprovet. Odlingen som vi gjorde visar på att Raven har bakterier i urinen och det tyder på en inflammation i urinblåsan och urinvägarna. Vi har dock inte hittat något som orsakar inflammationen. Så kort sagt; vi fick samma resultat som för två år sedan när jag då försökte ta reda på varför Raven läcker urin. Frågan är varför Raven har återkommande inflammationer hela tiden?  :/
Veterinären skrev ut ett recept på ett antiinflammatoriskt preparat som Raven ska få två gånger om dagen i tio dagar, och vi bestämde att vi ska ta ett nytt urinprov och eventuellt göra ett ultraljud i samband med att hon ska tillbaka till veterinären för att åtgärda resten av tänderna.
 
I dag var det min sista dag på praktiken. Jag är nämligen kompledig i morgon för att jag hade praktik kväll/natt förra veckan. Det ska bli jätteskönt med en långhelg innan studierna drar igång på riktigt igen på måndag.  :)

En heldag med Raven

I dag var Raven med mig på praktiken/jobbet. Hon har haft en del tandsten och jag har länge tänkt att hon måste få en munsanering. Dessutom läcker hon fortfarande lite och det är ju drygt 2 1/2 år sedan alla urinprov och blodprovet och ultraljudet gjordes, så jag kände att jag ville göra ett nytt försök att hitta orsaken till läckaget.
Det blev en heldag. Vi började med att veterinären gjorde en allmän undersökning med att kolla hennes allmäntillstånd, lyssna på hjärta och lungor, titta på slemhinnor, osv.
Veterinären tittade också på hennes ena öga som hon har haft problem med. Nu är det inte lika rinnigt som tidigare, men beroende på hur ljuset faller på ögonen så ser man att det inte ser likadant ut som det andra. Jag vet inte om hon har problem med synen på det ögat, men något knas är det. Veterinären gjorde ett fluoresceintest på ögat och enligt det så är det i alla fall inget sår på hornhinnan.
Sedan fick jag sätta en kanyl på henne och ta ett blodprov som jag körde i analysapparaten. Blodprovet visade att alla värden är bra, och det är inga problem med njurar och lever. Skönt! När blodprovet var taget kopplade jag på henne ett dropp.
 
 
Strax före lunch röntgade vi hennes buk och urinvägar för att se om det eventuellt finns några urinstenar som orsakar läckaget, men på röntgenbilderna hittade vi inga synliga urinstenar.
Efter lunch var det dags för Raven att bli sövd inför munsaneringen. Sövningen gick bra, men munsaneringen var inte så rolig. Sedan tidigare har hon saknat nästan alla framtänder (på grunda av naturliga orsaker eller på grund av misshandeln?), och när vi började med tänderna visade det sig att hon skulle bli av med ännu fler. Hon hade inte bara tandsten utan även FORL (en tandsjukdom som drabbar katter och som yttrar sig i att tändernas emalj skadas och tänderna bryts av nära tandköttet och när pulpan blottas så innebär det en grym smärta), och tandsköterskan drog ut ganska många av hennes kvarvarande tänder. Nu har hon bara tre (!) tänder kvar, och även de har börjat angripas av FORL så de behöver också dras ut snart. Stackars lilla Raven!  :(
 
 
Medan hon var sövd passade vi på att ta ett urinprov för några olika analyser och en odling för att se om det finns något i urinen som kan ge svar på vad som är orsaken till läckaget. Beroende på vad det visar och eftersom det inte syntes några urinstenar på röntgenbilderna så kanske Raven får komma tillbaka för ett nytt ultraljud, men jag får veta i morgon vad veterinären har kommit fram till.
Raven har varit så duktig i dag! Hon tyckte inte att röntgen var så rolig och inte heller kanylen och droppet som satt fast på benet, men förutom det så har hon varit väldigt tapper hela dagen. Nu blir det antiinflammatoriskt och smärtstillande några dagar och enbart mjukmat i en vecka. Hon verkar må ganska bra i kväll, trots allt som hon har varit med om i dag. Nu ska hon få lite mera klappar och gos innan det är dags att sova.  :)

På G igen

Det blev ett pass Body Combat efter jobbet i dag. Skönt! Förra veckan blev det ingen träning alls; först för att jag blev biten i handen och hade väldigt ont i flera dagar, och sedan för att jag hade praktik (och lite jobb) kvällstid. Så det kändes riktigt bra att träna lite i kväll.  :)
 
I morgon ska Raven följa med mig.  :o)

Efter utbildningen

För några veckor sedan blev jag tillfrågad om jag ville ha ett vikariat som djurvårdare på AniCura Djurdoktorn i Linköping. Det börjar egentligen ganska snart men eftersom jag fortfarande studerar så ska jag börja gå bredvid så mycket jag kan vid sidan av studierna och sedan börja på heltid direkt efter att utbildningen är färdig. Det betyder alltså att jag redan nu har ett jobb när jag är klar med studierna.  :D
Anställningsavtalet skrevs på i förrgår och i dag var jag på nya jobbet för första gången och gick bredvid en stund på eftermiddagen.  :)
 

Nytt besök

Det blev ett nytt besök på vårdcentralen i dag. Min hand har varit väldigt svullen och fruktansvärt öm sedan jag blev biten i måndags, och i går när jag skulle byta förband upptäckte jag att det rann var från ett av såren. Jag ringde till vårdcentralen som tyckte att jag skulle komma på ett nytt besök i dag för en ny koll.
Svullnaden har gått ner lite i dag, men när sköterskan bytte förband så kom det ut mera var ur det såret och eftersom jag fortfarande inte kan böja på alla fingrarna eller har någon gripförmåga med handen så ska jag fortsätta med antibiotikakuren dubbelt så lång tid som det bestämdes i måndags.  :/

RSS 2.0