En bra kväll för igelkottarna

I dag är det den sista april och alltså Valborgsmässoafton. Precis som förra året är det lugnt och skönt eftersom allt firande är inställt på grund av Covid-19 även i år. Det betyder att det inte heller tänds några brasor. Bra, tycker jag och igelkottarna.  :)
 
I helgen har jag några måsten som ska göras, bland annat deklarationen. Förhoppningsvis är det i alla fall sista gången som jag deklarerar företaget, jag avslutade allt innan årsskiftet. Det ska bli så skönt att slippa att deklarera med alla bilagor i framtiden.
Ett stort projekt ska också påbörjas och helst bli färdigt i helgen. Jag återkommer om det.  :)

Tankarna snurrar

Många tankar snurrar i huvudet. Av någon anledning har det snurrat fler och mer än vanligt den senaste tiden; många saker som ska göras, mycket att komma ihåg, och mycket att fundera på. När det blir för mycket på samma gång blir jag nästan handlingsförlamad; vad ska jag börja med, i vilken ordning ska jag ta tag i saker, hur ska jag gå tillväga och hur ska jag lösa det?
Vad ska jag göra med allt och vad ska jag göra med mig själv?
 
Stora och svåra frågor samtidigt som värmen ute fortfarande lyser med sin frånvaro och Covid-19 fortfarande hänger över oss med sin närvaro.  :/

Fyrfaldigt mys

Ledig dag i dag. Jag lade mig på sängen en stund för att läsa ut en bok. Då fick jag sällskap av alla fyra kissarna, både mina två egna och de två jourkatterna. Man blir ju lite varm i hjärtat då, så mysigt!  :o)

Äntligen riktigt vårväder och en pw

Helgen har bjudit på fint väder. Både i går och i dag har det varit strålande sol, klarblå himmel och runt +15 grader varmt, äntligen utan iskall blåst. Jag valde bort BodyCombat-passet på eftermiddagen i dag och tog en power walk i det fina vädret i stället. Skönt!  :)

Sista webbinariet för den här gången

Nu har jag deltagit i det sjätte och sista webbinariet om katters sjukdomar. Det femte som var i förrgår handlade om urinstopp och förstoppning, och det sista som var i kväll handlade om hur man övervakar och behandlar katters diabetes hemma. Jag tycker att det har varit sex stycken mycket intressanta och lärorika webbinarier. Om det kommer fler vill jag absolut vara med på dem också.  :o)

Ingen järnjungfru i år heller

I dag kom beskedet att även Iron Maiden flyttar fram sin konsert på Ullevi i Göteborg till nästa sommar på grund av Covid-19. Det var också väntat, precis som SRF, men tråkigt så klart.  :(
Jag, syrran och Maria skulle ju egentligen ha sett dem förra sommaren men på grund av pandemin flyttades den konserten till den 3 juli i år, och nu har den alltså flyttats fram igen. Nästa sommar ligger konserten lite senare, fredagen den 22/7, så då ska jag nog försöka att tajma in min semester runt det datumet. Då ska förhoppningsvis pandemin vara under kontroll med hjälp av vaccineringarna som pågår i hela världen just nu, så vi får verkligen hoppas att vi nästa år kan leva någorlunda normalt och få gå på konserter igen.  :/

Frostfri frys

Det blev vinter igen. Hurra! Not...  :/  Snön vräker ner ute nu, men förhoppningsvis försvinner den snart igen.
 
I går frostade jag av frysen. Då passade jag på att städa i, på, under och bakom också. Jag har tänkt på att göra det en ganska lång tid och nu känns det så skönt att det äntligen är gjort.  :)
Det blev som vanligt två BodyCombat-pass i helgen också, och en massa gos med kissarna. Nu ska jag snart sova och jag hoppas att snön är borta när jag vaknar i morgon bitti.  :/

Aprilväder och webbinarier

Från vinter med många minusgrader och mycket snö gick vi mot vår, men den avstannade lite för nu har vi riktigt aprilväder. I går hade vi sol, mulet, regn och snö omvartannat hela dagen. Trots att solen skiner och det är runt +7 grader så blåser det iskalla vindar så det känns som minusgrader. Galet väder! Jag längtar efter värme nu!
 
Den här veckan har jag haft ytterligare två webbinarier om katters hälsa. De handlade om akut njursjukdom och diabetes i kombination med andra sjukdomar. Det är roligt och lärorikt. Men eftersom det är på engelska så är det många svåra medicinska termer och jag måste vara fokuserad hela tiden för att hänga med på vad som sägs. Varje webbinar är drygt två timmar och när det är slut är hjärnan lite trött. Men det är värt det.  :)

Två påskägg

I förrgår var det skärtorsdag och då passade jag på att åka på en liten "turné" innan jag åkte hem efter jobbet. Jag tittade in hos pappa och mormor och lämnade lite påskgodis hos dem. Pappa är ju färdigvaccinerad sedan tidigare och nyligen fick även mormor båda sina vaccinationer. Det känns bra att de har fått sina sprutor, för även om det inte betyder att de är helt skyddade så är de i alla fall bättre skyddade.
Sedan åkte jag hem till min kusin och hennes familj och fikade. Vi ställde in påsken även i år på grund av Covid-19 och då tog vi en fika i stället för den vanliga påsklunchen.
 
I dag är det påskafton och jag körde ett BodyCombat-pass på förmiddagen precis som en vanlig lördag. Sedan åkte jag hem för att duscha och klä om innan jag åkte för att besöka släktingar som jag inte träffar så ofta. Vi följde restriktionerna som man ska både under middagen, fikat och äggjakten i trädgården. Jo men visst, påskharen hade varit där och lämnat påskägg.  :D  Jag åkte hem med två stycken påskägg, så nu har jag godis så att det räcker ett tag.  :o)

RSS 2.0