32

I morse när jag gick upp kl. 03.30 råkade jag titta på termometern i köket. Den visade på +32 grader, INNE!  :O  Inte konstigt att både jag och kissarna tycker att det är fruktansvärt varmt i lägenheten!

Varmt!

Det är så fruktansvärt varmt i min lägenhet. Solen och värmen ute gör att det blir kokhett här inne. Jag svettas hela tiden trots att jag inte rör mig så mycket och stackars kissarna ligger mestadels utslagna på golvet.  :/
 
Jag har äntligen klappat lite på Saga!  :D  Det var i och för sig inte frivilligt från hennes håll; jag såg en chans och jag tog den. Hon är ett litet matvrak och när jag skulle ge henne mat var hon så fokuserad på den så hon märkte knappt inte ens att jag drog med handen längs ryggen på henne några gånger.  :)  Jag fortsätter att hoppas på att jag någon gång får klappa på henne "på riktigt".

Wacky Woodoo

I kväll var jag och Jeanette på Smultronstället i Söderköping och åt glass. Jag valde en Wacky Woodoo. Mums!  :D
 

Räkor

I kväll åt jag och några vänner skaldjurstallrik
 
 
Café Tannefors slussar.
 
 
Gott var det och jag blev proppmätt. Vädret var underbart och vid 22-tiden var det fortfarande nästan 25 grader varmt ute. Så skönt!  :D

Tillbaka på jobbet

Jag jobbar i sterilen nu igen några veckor framåt, och både i går och i dag har jag fått hjälpa till lite inne på operation och på röntgen. Med väldigt enkla saker så klart, men jag har ändå fått göra något!  :D
 
I morgon startar larmet redan kl. 03.30 så i kväll blir det tidigt i säng!  :/

Skön söndag

Det blev lite solande i dag också. Några timmar vid Bergs slussar i kanonfint väder och många fina båtar att titta på var en skön och avslappnad dag inför kommande veckors jobb.  :)
I kväll släcks lampan tidigt, för i morgon bitti går larmet igång kl. 04.30.  :/

Utrensning borta

I dag var jag "hemma" och hjälpte pappa att sortera och rensa ur i lådor där han har samlat på sig en massa, mest onödigt. Men vi hittade en hel del roliga gamla saker också, som t.ex. hans skolbetyg som han fick när han var 14 år. De hamnade i att-spara-högen.  :o)
Jag håller ju på att sortera, rensa ut och kasta här hemma också. Det har jag gjort länge, men jag tar lite i taget, lite då och då.  *långtidsprojekt*  Det är ju så skönt att få det gjort och jag känner mig så nöjd efteråt varje gång jag har gjort det.  :)
 

Öl

Kom nyss hem efter lite uteserveringshäng med Åsa och Linda. Återigen en kväll som man kunde sitta ute i kortärmat till ganska sent. Skönt!  :)
 

Sol igen

Efter några dagar med lite sämre väder blev det äntligen lite solande i dag igen. Om det är bra väder i morgon så är chansen stor att jag ligger i solen då också.  :)  Det har ju inte blivit så mycket av det för mig de senaste 10(!) åren, så jag passar på att njuta nu när jag kan.

Tomt

Nu är det tomt här igen; Bamse åkte hem till sina människor i dag.

Söndag

Dricker ett glas vin och tittar på finalen i fotbolls-vm. En ganska ok söndagkväll.  :)

Vill köra hårt

Det blev lite solande i dag också.  :)  Men i helgen ska det tydligen bli lite sämre väder, så då får jag hitta på något annat att göra. Städa lite kanske? Putsa mina nya fina fönster och sätta upp gardiner. Ja, kanske det.
Träna ska jag också göra. Jag har tränat lugnt den senaste tiden på grund av mitt huvud, men nu är det dags att öka träningen igen så att jag kommer tillbaka till att träna lika mycket och intensivt som jag brukar göra. Om mitt huvud tillåter det vill säga.  :/  Men jag har inte haft så ont på ett par veckor nu, bara lite känningar till och från. Så förhoppningsvis går det bra; jag längtar efter att få köra ett stenhårt pass igen.  :)

Smalbensbad

I morse när jag naken klev från badrummet ut i hallen råkade jag som tur var kasta en blick in i vardagsrummet. Där fick jag se målaren utanför fönstret i balkongdörren!  :O  Gissa om jag backade fort tillbaka in i badrummet!  ;)
När jag lite senare hade fått på mig bikinin åkte jag och Linda till Varamon i Motala för att sola och bada. Vi tog med oss lunch för att kunna vara där hela dagen. Det var riktigt varmt och det var mycket folk där. I Vättern var det däremot inte så varmt, men trots badkruka som jag är så gick jag ändå i vattnet upp till låren.  :o)

Varmt inne

Det är fortfarande kanonbra väder ute och nu har det blivit kladdigt varmt i min lägenhet också. I dag ställde jag fram bordsfläkten på golvet i vardagsrummet. Tre katter tycker att det fläktar skönt, men det är ju lite otäckt att den rör sig.  ;)
 
I morgon blir det nog lite sol och bad.  :)

Vid havet

Jag har haft två härliga dagar med mycket sol, värme och mat. :)
I går morse åkte jag och Pia till hennes mammas stuga vid kusten. Vädret var kanon; inte ett moln på himlen.  :D
 
 
Så fort vi kom fram blev det bikini-läge. Först låg vi i trädgården en stund, men efter lunch gick vi ner till bryggan och lade oss på den i stället. Så skönt! Efter ett antal timmar i solen var det dags för middag; grillat.  :)
 
 
Det var underbart varmt även på kvällen; jag bytte inte bikinin mot varmare kläder förrän vid 21-tiden.  :)
 
När vi vaknade i morse hoppade jag direkt i bikinin och tillbringade hela förmiddagen i solstolen i trädgården. Strax efter lunch var det dags för mig att åka hem. Jag var bara hemma och tog en dusch, för jag var bjuden på födelsedagsfirande på kvällen. Där bjöds det på mycket mat och fika, och som vanligt trevligt sällskap.  :)

Kladdig pw

I går satt jag och Pia på Mörner´s uteservering och drack några öl. Det var så skönt att kunna sitta ute i kortärmat till sent på kvällen.  :)
 
I dag har det också varit riktigt varmt ute. Min planerade power-walk fick vänta till kvällen eftersom det var för varmt på dagen. Jag stack iväg strax efter kl 20 och var ute en timma, och det var fortfarande kladdigt varmt ute då. Men det var ändå skönt att röra lite på mig.

Varmt

Äntligen är det riktiga sommarvädret med sol och värme tillbaka!  :)
 
I kväll blir det en öl. Eller två.  ;)

Mat och gos

I dag åkte jag ut på landet för att besöka min vän Eleonor. Vi åkte till Vimmerby där hon bjöd mig på lunch på Astrid Lindgrens Näs, som är museum/restaurang bredvid Astrid Lindgrens barndomshem.
Jag valde "Sommarens inspiration" - en soppa med lax, torsk och kräftstjärtar med aioli.
 
 
Dessert blev det också - halloncheesecake.  :)
 
 
Tillbaka på gården klättrade jag upp på höskullen för att hälsa på en kattmamma och hennes fem bebisar, 4 dagar gamla. I garaget gosade jag med en annan kattmamma och hennes bebis, en vecka gammal.  :D

En ersättare

I dag har jag äntligen köpt en ny dator.  :)  Den stackaren som jag redan har är ju så gammal och trött, jag tror att jag har haft den i åtta år(!).  :O  Den har fått kämpa och oj, vad arg jag har varit på den emellanåt. Men nu ska den få ta det lite lugnare framöver, för nu har jag som sagt köpt en ny. Det råkar vara sommarrea hos en av de stora elektronikkedjorna, så jag åkte dit och hittade en någorlunda bra som var lite prissänkt. Får se om den orkar hänga med lika länge som min gamla dator?  ;)

RSS 2.0