Synd om mig

Jädrar, vad sjuk jag är! Igen!  :(  Jag som är sjuk väldigt sällan är nu sjuk för andra gången på två månader. Galet! Det kom utan förvarning i måndags kväll när jag kom hem från Body Combat-passet. Pang bom, så var jag plötsligt sjuk. Den här gången följer det dessutom inte den vanliga rutinen (jag kan mina förkylningar väldigt väl), så jag börjar misstänka att det nog inte är en förkylning utan kanske influensa. Med en av mina vanliga förkylningar borde det ha vänt i går, men i stället har jag fortfarande hög feber och är mycket sämre än vad jag brukar vara. Eller så kanske det är halsfluss, för jag har j-----t ont i halsen för fjärde dagen i rad...  :(

Fortfarande ingen diagnos

I dag var det dags. Jag lastade in katterna i varsin transportbur och åkte till veterinären. Jösses, vilka snälla katter jag har! De är så lugna hela tiden och låter alla hålla på med dem på alla möjliga sätt.  *Stolt*  :)
 
Vi började med att väga Otis. Han har gått ner 1,2 kg sedan vi var där senast, i januari förra året. Det är inte så bra, men det kan ha med doseringen av medicinen att göra. Sedan tog veterinären ett blodprov på honom och hon hör av sig till mig om några dagar när provsvaret kommer.
 
Sedan var det dags att ta ett ultraljud på Raven. Först blev hon rakad på magen och därefter skulle hon ligga stilla på rygg. Det är inte det lättaste med ett vaket djur; de flesta får de söva för att kunna ta ultraljud på, men med Raven fick det hur bra som helst. Jag höll i frambenen och en sköterska höll i bakbenen medan lilla Raven låg stilla och lät veterinären hålla på en lång stund.
Ultraljudet visade ingenting. Ingen tumör i urinblåsan, inga urinstenar, inget konstigt med njurarna... Så vi är tillbaka på ruta ett. Det är blandade känslor; det är jätteskönt att det inte är en tumör som är orsaken, och samtidigt är det irriterande att vi fortfarande inte vet vad felet är.  :/
Det som händer nu är att Raven ska fortsätta med den antiinflammatoriska medicinen tills den tar slut. Jag ska försöka få henne att dricka mer och att äta mer burkmat eftersom det är mycket vätska i den. Anledningen till att hon ska få i sig mer vätska är för att vi ska försöka att "kissa ut" felet. Dessutom ska hon äta foder som är snällare mot urinblåsan och urinvägarna, och hon ska också äta ett kosttillskott som stärker urinblåsan.
Jag ska fortsätta att ta urinprov med jämna mellanrum så att vi kan se om det blir någon förbättring och om blodet i urinen minskar.
 

Ett år och hundra dagar

Jag kom på att det i dag är exakt ett år sedan lilla Raven kom hit.  :)
 
Jag kom också på att det i dag är bara 100 dagar kvar till SRF.  :P

Fem av fem

Jädrar vad segt det har varit i dag! Jag var ju som sagt hos Pia i går kväll. Vi åt lite mat och drack lite vin. Och så drack vi lite mer vin. Och lite mer... Jag ramlade in genom min dörr halv fem(!) i morse!  :O
 
Trots att jag har rört mig i slow-motion i dag så var jag faktiskt och tränade i kväll. Träna fem gånger den här veckan - check! I morgon blir det Body Combat igen:  :)

Lördagsvin

I dag åkte Bamse hem, så nu blir det tomt ett tag igen.
 
Själv var jag och körde ett hårt Body Combat-pass förut. Så skönt! Nu ska jag hem till Pia och dricka lite vin.  :D
 

Inte varje dag man ser en sådan

Det var mycket att göra på kliniken i dag. Vi hade fyra kastrationer inbokade efter varandra, så från halv nio i morse till 14.00 kastrerade vi katter non-stop, en tjej och tre killar. På eftermiddagen fick vi in en patient som var lite drygt 150 cm lång. Japp, en orm! En rutpyton. Det var inte den första ormen som vi har haft som patient under min tid där, men det var i alla fall den längsta hittills...  :/
 

Skönt trött

Jag sitter i soffan och är så där skönt trött i kroppen. Det blev ju ett Body Pump-pass i förrgår, Step i går och Body Combat i kväll.  *Nöjd*  Jag har planerat att träna på lördag också, och eventuellt även på söndag. Det känns som en bra vecka ur träningssynpunkt.  :)
 
Nu blir det sängen och en bok. Ska upp tidigt i morgon; vi har fullt upp redan från start på kliniken.  :o)

Ännu en erfarenhet

Under de här veckorna som jag hittills har praktiserat hos veterinären har jag hunnit vara med på ganska många kirurgiska ingrepp. Mestadels på hundar och katter. Men det finns ju en första gång för allt, och i dag var det första gången som jag fick vara med på en operation av en råtta.  :)

Utökad besökstid

Jag gav kroppen en utmaning på kvällens Body Pump-pass, så jag gissar att jag kommer att ha lite träningsvärk i morgon.  :)
 
Egentligen var det tänkt att Bamse skulle åka hem till sina människor i morgon, men hans husse hörde av sig förut och undrade om Bamse kan få stanna till lördag i stället. Det går så bra så!  :o)

Leka doktor

Jag lånade hem ett stetoskop över helgen. Bara för skojs skull, för att öva lite på att lyssna på hjärtan.  :)
 
 
Så jag har lekt veterinär och lyssnat på hjärtan både i går och i dag. Otis, Raven och även besökaren Bamse fick turas om att vara patienter.  :)
Jag passade på att lyssna på mitt eget hjärta också. Jodå, det finns faktiskt ett där inne!  :o)

Analyssvar

Svaret på odlingen av urinprovet som vi skickade in för analys har kommit. Det visade att det finns 5 olika sorters bakterier i Raven´s urin, men det visar inte på något specifik orsak till det. Veterinären har nu skrivit ut antiinflammatorisk medicin till Raven som hon ska få en gång per dag i 30 dagar, och så ska jag boka in en tid för ett ultraljud.
Otis borde egentligen ha varit på återbesök hos sin veterinär för länge sedan, så jag måste boka in en tid för honom också. Det vore smidigt om de kan få komma dit tillsammans; jag ska försöka att få en tid för båda samtidigt.  :/

Fel start på dagen

Jag försov mig i morse. Över en timma!  :O  Som tur var blev jag bara knappt en kvart sen till praktiken. Men det är verkligen inte roligt att behöva stressa som en idiot på morgonen; det känns ju som att hela dagen blir fel.  :/

En bekant är här

Vi har besök här.  :)  I kväll kom katten Bamse till oss och han ska stanna till nästa vecka. Han och hans människor ska flytta och medan de gör det får han hälsa på oss tills de har kommit i ordning. Eftersom han har varit här så många gånger förut så "hälsade" Otis och Raven lite på honom när han kom in och sedan gick de åt varsitt håll. Inget fräsande här inte! Nu ligger alla tre på varsin plats och sover. Så söta!  :)

Fortfarande ingen förklaring

Odlingen på urinprovet som vi påbörjade i fredags visade att det finns två typer av bakterier i Raven´s urin. Det gav tyvärr inte någon direkt förklaring till blodet i urinen, så i dag skickade vi odlingen vidare till SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) för analys.
I dag pratade jag också med veterinären som Otis går hos. Jag drog hela historien om Raven för henne, och hon var lite inne på samma spår som min praktikveterinär; nämligen att det kanske behöver göras ett ultraljud. Så vi bestämde att vi ska invänta svaret på analysen och sedan ta kontakt med henne för att diskutera om ett eventuellt ultraljud behövs. Jakten på en förklaring fortsätter...  :/

Lugn helg

Det har varit en väldigt lugn helg med mycket soffhäng och tv-tittande. Just nu pågår både alpin-vm och skidskytte-vm, så jag har haft fullt upp med att kolla på det.  :)
 
I morgon är det praktik igen! Tjohoo!  :D

Odlar bakterier

I morse lyckades jag att få med mig ett nytt urinprov till veterinären. Precis som de tidigare proven så visade även det här på väldigt mycket blod i urinen. Den här gången var det också mycket vita blodkroppar i det. Nu gör vi en odling på urinprovet så får vi se om det visar något. Veterinären tror dock inte att vi kommer att se så mycket på det heller, så nästa steg är att göra ett ultraljud. Därför har jag nu bokat in en telefontid på måndag med veterinären som Otis går hos. Fortsättning följer.  :/

I dag igen

Nu snöar det igen. Det vräker ner ute. Vad bra att det snöar lite i dag också eftersom det inte snöade så mycket i går.  *Sarkastisk*

Vita gator

Å så snöar det igen... Typiskt att det ska komma mer när så mycket försvann förra veckan. Men enligt almanackan så är det ju faktiskt vinter ett tag till.  :/

Blodprov

I morse fick Raven följa med till veterinären. Han tittade lite på henne och tog ett blodprov. Hon var sååå duktig hela tiden!  :o)  Jag hade inte en aning om hur hon skulle bete sig; man vet ju inte hur en misshandlad katt reagerar på sådana saker. Men det gick hur bra som helst, hon var lugn och jättesnäll och sa inte ett pip medan han höll på med henne. När vi var färdiga med henne fick hon tyvärr sitta i transportburen och vänta ett par timmar innan hon fick åka hem, men hon klagade inte på det heller utan la sig ner och tog det lugnt. Hon spanade lite på de andra katterna och hundarna som passerade i väntrummet.  :)
Vad gäller svaret på blodprovet så blev inte veterinären mycket klokare av det. Värden på både njurar och lever var jättebra och provet gav inte några större ledtrådar till vad som kan vara fel. Nästa steg är att ta ett nytt urinprov igen, men då ska vi göra en odling på det. Eventuellt ska vi även ta ytterligare ett blodprov. Vi måste ju på något sätt försöka att hitta orsaken till att hon har blod i urinen.  :/
 

Många år

Det blev en tur "hem" i dag för lite mat och fika i samband med uppvisandet av en av närmsta släktens två nytillkomna medlemmar. Det är ganska imponerande att det mellan den lilla och den äldsta på plats i dag skiljer hela 94 år!  :)

Sorglig eftermiddag

Fy fasen vad ledsamt det blev på eftermiddagen i dag! Vi förlorade en katt på operationsbordet.  :´(  Man känner sig fruktansvärt hjälplös när inget av det man gör för att rädda ett liv fungerar. Det var väldigt tråkigt och jag kände mig ganska nedstämd efter det. Men trots att det är svårt måste man bita ihop och ta hand om nästa patient.
När dagen var slut tänkte jag gå hem och lägga mig på soffan och försöka smälta händelsen, men i stället blev jag bjuden på en tröstöl av Pia. Det behövdes faktiskt...

RSS 2.0