Provsvar och ny plan

I dag ringde veterinären på Djurdoktorn för att prata om Raven. Avföringsprovet som vi skickade in visade inte på några avvikelser eller parasiter, det är bara tarmfloran som är ur balans vilket inte är så konstigt efter fyra års diarré. Veterinären hade också studerat bilderna från ultraljudet lite mer noggrant och hade upptäckt några nya saker. När vi gjorde ultraljudet såg hon inget på magsäcken och tarmsystemet, men nu efter att ha tittat på bilderna igen såg hon förändringar i slutet av grovtarmen. 
De förändringarna skulle kunna vara en förklaring till diarrén, eller så har förändringarna kommit på grund av diarrén. Det går inte att säga om det är cystor, tumörer eller något annat utan att göra en biopsi på tarmen.
Vad gäller förändringen på levern som syntes på ultraljudet så är det samma sak med det; en provtagning behövs för att kunna konstatera vad det är.
Dessutom upptäckte veterinären också att det kanske finns en förändring på mjälten. Så det verkar vara ganska mycket som pågår inuti stackars lilla Raven.
 
Just nu känns det inte aktuellt med att ta prover på alla olika inälvor. För att göra de biopsierna skulle vi behöva göra en buköppning på Raven, så det är alltså ett ganska stort ingrepp som innebär att hon efter det också får stanna på vårdavdelning en eller ett par nätter för observation. Dels vill jag inte utsätta Raven för det och dels är det väldigt kostsamt, vi räknar med runt 20.000:- eller kanske mer.
Dessutom vet vi ju inte om det är lönt att utsätta Raven för det. Det kanske visar sig att det inte är något farligt eller något som behöver behandlas. Eller så kanske det visar sig att det behöver behandlas men med det som vi redan har provat och som inte har hjälpt. Är det något obotligt så vill jag att hon ska få leva så länge hon mår bra och sedan få somna in utan att hon behöver genomgå en plågsam operation.
 
Så planen är nu att vi ska göra ett nytt försök att behandla med kortison, antibiotika och eventuellt medicin mot magkatarr, vi ska göra ett foderbyte igen och om drygt fem veckor ska vi göra ett nytt ultraljud på buken för att se om förändringarna ser likadana ut eller om det har hänt något, antingen åt det ena eller det andra hållet.  :/

Sol och öl

I går hade jag min ledig-mitt-i-veckan-dag och Pia fyllde år så vi två satte oss i solen på en uteservering för att äta lite lunch. Mat blev det, och några öl också. Vi satt där från kl. 14.00 till strax efter kl. 19.30. Det var en riktigt skön eftermiddag!  :)
Vi kunde ju så klart inte undgå att prata om SRF som inte blir av i år och vi diskuterade om vi ska försöka att hitta på något annat att göra den helgen i stället. Frågan är bara vad man kan göra med social distans och restriktionerna som råder. Vi får se om vi kommer på något roligt som är genomförbart och tillåtet inom rekommendationerna.  :/

Covid-19 vs SRF

I dag kom beskedet som jag och många tusen andra har väntat på i snart två månader. Årets Sweden Rock Festival är inställd.  :(  Precis som allt annat som ställs in och skjuts upp på grund av coronaviruset så blev det alltså likadant för den bästa festivalen. Det var väntat; jag har haft det på känn ända sedan restriktionerna kom för sju veckor sedan, men trots att jag förstod att det skulle bli inställt så är jag ju så klart väldigt besviken.
Det här var den bästa line-upen på många år enligt mitt tycke. För det första skulle jag ju äntligen få se Nightwish som jag aldrig har sett, och för det andra så var det sååå många bra band bokade till årets festival.
 
Jag hade tänkt att se:
Nightwish, Volbeat, In Flames, Guns n´ Roses, D-A-D, Within Temptation, Accept, Raubtier, Alestorm, Eluveitie, Gojira, Amaranthe, Sonata Arctica, Evergrey, Eclipse, Freedom Call, Lee Aron, Unleash the archers och förhoppningsvis några till.
 
Om man vill behålla sin biljett så gäller den nästa år i stället. För de som hellre vill ha pengarna tillbaka så kan man få det. Jag behåller min biljett. Det är 414 dagar kvar...  :/

Lugn helg och trött kropp

Ännu en lugn helg är avverkad. Jag körde BodyCombat både i går och i dag, och båda passen var återigen jobbiga. Min kropp känns fortfarande väldigt trött och seg, men förutom att jag känner mig orkeslös när jag tränar så mår jag som vanligt. Skumt.  :/
Resten av tiden har jag ägnat åt lugna hemma-aktiviteter; läsa bok, lägga pussel och mysa med kissarna.  :)

Sjuk?

Jag körde tre BodyCombat-pass i påskhelgen och jag var tröttare än vanligt i slutet av dem. Efter en vilodag i går körde jag P.E One 45 minuter i dag och kroppen kändes så fruktansvärt tung och seg. Med tanke på hur jobbiga de senaste träningspassen har känts så är jag lite orolig för att det är något på gång med mig. Är det en vanlig förkylning? Eller är jag smittad med coronaviruset? Jag har inga uppenbara symptom av de som är listade för det, men man kan vara smittad utan att ha symptom. Tankarna snurrar mer än vanligt i dessa tider...  :/

Påsk med Covid-19

Det är påskafton och vanligtvis brukar vi träffas hos min kusin och äta påsklunch. Inte i år. På grund av situationen med Covid-19 bestämde vi oss för att inte göra det eftersom vi i vår familj/släkt har många i olika riskgrupper och vi vill inte riskera att någon blir smittad. I stället följer jag rekommendationerna om social distans och umgås nästan bara med mina kissar den här långhelgen.
I går avverkade jag årets första power walk. Ganska sent på året för att vara premiär och trots att det var sol och klarblå himmel var det inte särskilt skönt ute för det blåste kalla vindar.
På förmiddagen i dag blev det ett pass BodyCombat och jag har planerat att träna i morgon och i övermorgon också. Resten av tiden ägnar jag åt att läsa, mysa med kissarna, sortera och rensa ut, greja och fixa lite här hemma. I går gjorde jag t.ex. om lite i sovrummet och nu har jag lust att lägga lite pussel. Jag är sugen på att scrappa lite också. Så jag har saker att syssla med; jag klarar mig.  :)

Ultraljud

I dag har jag varit med Raven på mitt gamla-gamla jobb igen. Vi skickade iväg ett nytt avföringsprov och gjorde ett ultraljud på buken. Veterinären gjorde det grundligt så det tog en stund. Hon hittade ingen orsak till diarrén för både magsäcken och tarmarna såg normala och bra ut. Däremot hittade hon något annat; dels är ena njuren lite mindre än den andra och dels finns det också en förändring i eller på levern nära gallblåsan. Det kan vara orsaken till att Raven kräks så ofta nu för tiden. Raven visade också att det gjorde ont i det området när veterinären använde ultraljudsproben där.
Veterinären ska invänta svaret på avföringsprovet och diskutera både problemet med diarrén och det som hon hittade på ultraljudsundersökningen med en annan veterinär innan hon ringer till mig igen, så jag hör nog inget förrän nästa vecka efter påskhelgen. Beroende på vad hon/de har kommit fram till då så får vi se hur vi ska gå vidare. Eftersom vi inte har hittat någon orsak till diarrén så är nästa steg att ta en biopsi på tarmen, men det är ett ganska dyrt ingrepp och jag vet inte om jag vill utsätta Raven för det. Sedan beror det också väldigt mycket på vad veterinären har att säga om förändringarna på levern och storleksminskningen på ena njuren. Det kan vara så att vi måste prioritera en behandling av det före diarrén, men det kan också vara så illa att förändringen på levern är en tumör.  :/
Raven var så duktig, trots att det tog lång tid och att det gjorde ont på ett ställe.  :)
 

Ännu en lugn helg

Det blev lite mat hemma hos min vän Anna i fredags; vi kände oss friska och symptomfria båda två. Det var trevligt att ses och uppdatera oss lite.  :)
Resten av helgen har varit väldigt lugn. Jag körde ett BodyCombat-pass i går förmiddag och ett i kväll, men bortsett från det har jag och kissarna mest bara latat oss.

Inställd konferens

Jag skulle egentligen ha varit på sköterske-konferens i dag och i morgon, men den är precis som allt annat inställd/uppskjuten.  :/
I morgon ska jag i stället efter jobbet träffa min vän Anna. Om vi båda är friska och symptomfria vill säga. Eftersom det är social distansiering som gäller nu så ska man helst hålla sig hemma och inte träffa andra människor i onödan, och absolut inte om man har minsta lilla symptom av något. Men man blir lite knäpp av att bara sitta hemma när man inte jobbar eller tränar, så jag gör ett försök att träffa henne i morgon. Vi får sitta långt ifrån varandra i soffan.  ;)

RSS 2.0