Positivt foderbyte

Det har hänt något som kanske är alldeles fantastiskt bra. Jag vågar inte ta ut för mycket i förskott, men för tillfället ser det ganska bra ut.
Det har med Raven och hennes magproblem att göra. Efter att hon har haft diarré i 4,5 år och vi har provat alla olika sorters skonkostfoder, allergifoder, probiotika, prebiotika, mediciner och allt som vi kan komma på, så började jag att ge henne ett nytt skonkostfoder för sex dagar sedan. Det är ett foder som är relativt nytt, det har funnits i ungefär ett år, och jag har funderat på att prova det men har inte gjort det för jag har tänkt att det nog inte kommer att hjälpa eftersom inget annat har gjort det.
Efter att ha diskuterat fodret med en kontakt hos den foderleverantören så bestämde vi att jag ska prova det på Raven. Jag var ärlig och sade att jag har absolut inga förväntningar alls på att det ska hjälpa mot hennes diarré, men kontakten gav mig en påse gratis för att jag skulle kunna prova det. Jag tänkte att det kan vara värt ett försök och även om det inte hjälper så har jag då i alla fall inte missat att prova även det alternativet.
Redan morgonen efter började jag att fasa in det fodret i det gamla fodret och sedan tre dagar tillbaka får Raven enbart det nya torrfodret. Under tiden har diarrén fortsatt precis som vanligt och jag hade ju som sagt inte några större förväntningar. Men så i går förmiddag när Raven gick på lådan och bajsade så kom det en korv! Den var liten och smal, men det var en korv. Jag blev både förvånad och glad. Jag vågade knappt tro att det var sant och tänkte att det kanske bara var en tillfällighet.
I morse när Raven bajsade kom det något korvformat igen och även i kväll kom det en riktig korv.
Tänk om det är sant? Tänk om det fodret faktiskt hjälper? Tänk om 4,5 års diarré äntligen är över?  :D

Mörkare men varmt

Vi rusar mot mörkare tider. Nu blir det mörkt redan vid 19-tiden och det är fortfarande mörkt när jag måste vakna för att åka till jobbet. Samtidigt har vi en väldigt varm septembermånad. Den här veckan har temperaturen legat runt eller strax över +20 grader och det ser ut som att det ska fortsätta in i början på nästa vecka också. Riktigt skönt!  :)
En arbetsdag kvar innan det är helg igen. Jag har inga spikade planer förutom att träna och umgås med katterna. Alla fyra.  :)

Överraskade en blivande 40-åring

Efter att ha kört två BodyCombat-pass på sammanlagt 105 minuter i går åkte jag hem och skyndade mig att duscha och klä om innan jag satte mig i bilen och körde söderut. Jag hämtade upp Maria på vägen och sedan åkte vi hem till min syster för att överraska henne.
Hon fyller nämligen 40 år på tisdag och vi ville fira det. Hon själv är inte en person som ställer till med någon stor födelsedagsfest, inte ens när det är tillåtet i corona-fria tider. Men vi tyckte att hon skulle firas på något sätt.
Så vi hade ordnat så att syrrans sambo och min systerdotter skulle vara borta i helgen så att syrran skulle vara ensam hemma. Jag och Maria tog med oss fika, mat, vin, snacks och presenter och åkte helt enkelt hem till syrran och knackade på. Surprise!  :D
Överraskad blev hon, precis som vi hade hoppats. Hon hade inte haft en aning om detta och förväntade sig inte alls att vi skulle dyka upp där med en massa ätbart och drickbart. Så det verkar som att vår överraskning blev lyckad.  :)

Ska köra dubbla releaser

Jag har en lugn fredagkväll tillsammans med alla kissarna. Jag ska snart lägga mig och sova och försöka att ladda inför morgondagen. Det är ny release på BodyCombaten och jag ska gå upp tidigt för jag har planerat att köra dubbla pass. Först en release på 45 minuter på en anläggning och en dryg timma efter att den slutar så ska jag köra samma release fast 60 minuter på en annan anläggning.  :o)
Sedan är jag förhoppningsvis inte alltför trött i kroppen för jag ska iväg på roligheter senare på dagen.  :)

Alla kissarna och jag

Sedan snart en vecka tillbaka sitter inte pojkarna i köket i karantän längre, utan de får röra sig fritt här hemma. Det går bra med mina kissar; alla har hälsat på varandra och verkar att samsas bra. Raven är ju van sedan tidigare vid att det ibland kommer andra katter och hälsar på, så hon bryr sig inte så mycket. För Fanta är det första gången och hon verkar vara helt ok med att vi har besökare här. Hon var väldigt nyfiken när de satt i karantän i köket och hon tycker nog fortfarande att det är lite spännande, för hon håller koll på dem när hon är vaken. Men hon är samtidigt väldigt avslappnad i den här situationen och verkar inte ha så mycket emot att de är här.
Pojkarna är inte så rädda för mig längre även om de fortfarande är lite avvaktande. Men jag är tydligen inte så otäck för nu vågar de vara i närheten av mig. Jag har till och med fått klappa lite försiktigt på Arvid medan Vidar fortfarande håller sig på lite avstånd.

90 minuter träningsglädje

I dag var det dags för ett BodyCombat-maraton igen. 90 svettiga, jobbiga och roliga minuter.  :o)  Efter att jag hade kommit hem och duschat kraschlandade jag på sängen. Där låg jag en lååång stund utan att orka resa mig igen; min kropp var sååå trött!
Jag hoppas att kroppen är lite piggare i morgon, för då har jag en del måsten som ska göras och sedan ska jag köra ett vanligt BodyCombat-pass igen.  :)

Samtal från veterinären

I dag fick jag ett samtal från mitt gamla jobb. Det var veterinären som ringde för att diskutera Raven. Planen var ju att vi efter sommaren skulle göra ett nytt ultraljud på buken för att se vad som har hänt med förändringarna på levern som vi såg vid de två tidigare ultraljuden. Eftersom Raven inte mår sämre nu än vad hon gjorde före sommaren och hon till och med har ökat lite i vikt, så bestämde vi att ultraljudet fortfarande ska göras men att vi kan avvakta med det ett par månader till. Veterinären tyckte också att vi ska sänka dosen på kortisonet till hälften från och med i morgon eftersom dosen som Raven äter nu är ganska hög. Om hon blir sämre av en lägre dos så ska vi höja upp den igen.
Det känns bra att hon ringde så att vi kunde diskutera och göra upp en ny plan.  :)

Scrap-dag med vänner

Den här helgen skulle jag egentligen ha varit på scrap-träff från fredag till söndag. Men den har precis som nästan allt annat skjutits upp på grund av Covid-19. Trist!  :/
Jag har dock scrappat lite i helgen ändå. I går hade jag, Jessica och Jeanette en egen liten scrap-träff. Vi började kl. 11.00 och scrappade i elva timmar med några korta pauser för lunch, fika och middag.
Det var välbehövligt, roligt och trevligt.  :)

En dag vid kusten i september

Dagen har spenderats vid havet. Tyvärr inte för att sola och bada, för nu är det höst och vädret är inte lika varmt längre. Jag följde med Pia till Loftahammar för att hälsa på hennes mamma. Det blev en heldag med lunch, fika, lite pussel och en promenad ner till hamnen. Pia´s mamma hade stickat en mössa till sitt barnbarnsbarn och behövde ha hjälp med en tofs till den. Den gjorde jag åt henne, trots att jag inte har gjort något sådant sedan jag gick i skolan. Tofsen blev ganska ok och Pia´s mamma blev nöjd med den.  :)

RSS 2.0