Eventpass och öl

I går förmiddag blev det som vanligt ett träningspass. Men inte BodyCombat, utan ett eventpass på 90 minuter. Det var 6 x 15 minuter av olika pass; Sh´Bam, BodyCombat, Grit Cardio, Booty Move, Grit Strength och BodyPump. Jobbigt och roligt!  :D
På kvällen var jag och Pia på "Överste Mörner´s". Vi åt mat och drack några öl. Trevligt!
 
I dag har jag städat och haft en massa mys med kissarna. Jag avslutade helgen med ett BodyCombat-pass. Då kändes det i kroppen att det var ett hårt pass i går.  ;)

Fullplanerad ledig dag

I helgen som var upptäckte jag till min glädje att vintersportsäsongen på tv har dragit igång. Även om jag själv är en sommarmänniska och trivs bäst när det är soligt och varmt ute, så tycker jag att det är väldigt roligt med vintersporter. Att titta på då förstås.  ;)
I morgon är det ledig-mitt-i-veckan-dag igen. Då ska jag åka till återvinningen, handla, lämna och hämta saker i förrådet, städa och träna. Fullt upp med andra ord.

Soffhäng med kissarna

Jag och kissarna har haft en lugn fredagkväll i soffan. Resten av helgen blir nog också väldigt lugn. De enda planer som jag har är att som vanligt träna och sedan ska jag nog fortsätta med att scanna foton. Jag är lite sugen på att börja med ett nytt pussel också, det är några veckor sedan jag avslutade det senaste. Men jag borde städa lite också. Vi får se vad och hur mycket jag hittar på; helgerna går ju så fort.

Scannar foton

Det har varit en lugn helg med BodyCombat-pass både i går och i dag, lite bokläsning och en massa gos med kissarna.
I dag fortsatte jag även att scanna in lite foton från förr; nu håller jag på med året då jag var ett år gammal. Jag scannar in foton både från mina egna album och från album som jag har lånat "hemifrån". I albumen hemifrån finns det foton på mig som liten som jag inte har själv men gärna också vill ha. Anledningen till att jag scannar in alla foton är att jag vill spara dem på ett lite mer "säkert" sätt än att bara ha dem i fotoalbum. Dessutom är det då också väldigt enkelt att snabbt skriva ut foton som jag vill scrappa.
I mormors album som jag har lånat finns det många gamla svartvita foton från när hon och morfar var unga och det finns även foton på släktingar och förfäder från långt tillbaka i tiden. Sådana foton tycker jag är intressanta och roliga, och jag scannar in en del av dem också för jag vill gärna ha kvar dem för egen del i framtiden.  :)

Nya prover och många mediciner

I dag var jag på mitt gamla jobb med Raven för återbesök och uppföljande provtagning. Senast när vi var där i början av juni hade hon lite förhöjda njurvärden och det var framför allt det som vi ville kolla i dag. Eftersom Raven sedan ungefär ett år tillbaka också tappar lite i vikt, visserligen långsamt men ändå, så ville både veterinären och jag även kolla andra värden, bland annat sköldkörteln. Vi passade också på att ta ett urinprov direkt från urinblåsan. Vi gjorde inte något nytt ultraljud eftersom förändringen på levern såg nästan likadan ut senast som gången innan.
Provsvaren var oväntat positiva. Alla värden låg bra och till och med det förhöjda njurvärdet hade sjunkit lite till en bättre nivå. Så skönt!  :D  Så nu fortsätter vi som förut, med medicinering och samma foder som fungerar mot hennes magproblem och diarré. Den enda skillnaden är att Raven ska få ytterligare en medicin som ska hjälpa mot hennes kräkningar som förmodligen beror på lite magkatarr. Hon ska alltså få en medicin två gånger om dagen, den nya medicinen en gång om dagen, och två mediciner en gång varannan dag. Den medicinen som hon får två gånger per dag måste ges minst en timma före eller efter mat och minst två timmar före eller efter andra mediciner. Det är lite pyssel med alla mediciner, men det går bra för Raven är en utomordentligt bra patient att ge mediciner till.  :o)

BodyCombat och restaurang

Jag började dagen med ett roligt BodyCombat-pass. Nu är jag duschad och påklädd; det blir ett restaurangbesök i kväll. Det ska bli trevligt!  :o)

Bilproblem

Förra söndagen gick bromsarna sönder på bilen. Jag lämnade in den på verkstaden på måndag morgon, den blev lagad medan jag var på jobbet och när jag slutade kunde jag hämta den färdig och åka hem.
Nu har låset gått sönder. Det går bara att låsa förardörren, de andra dörrarna måste jag låsa inifrån. När jag ska låsa upp bilen så öppnar sig låsen på alla dörrarna ibland och bara på förardörren ibland. Så nu måste jag åka till verkstaden igen.  *Suck*  Mitt intresse av bilar sträcker sig till att de ska starta och rulla framåt.  :/

En god gärning

När jag åkte till jobbet i morse var jag tvungen att stanna på vägen och tanka. När jag var färdig och satte mig i bilen igen såg jag något som låg på marken precis framför bilens vänstra framdäck. Efter att ha funderat en sekund klev jag ur bilen igen för att se vad det var; det kunde ju vara något viktigt som någon hade tappat.
Det visade sig att det var ett fodral med både körkort och kontokort i. Jag tog med det till jobbet och började jakten på personen på körkortet. Som tur var så var det inte ett -sonnamn så det gick lätt att hitta personen, men tyvärr inte något telefonnummer. Efter lite sökande på sociala medier fick jag dock en träff på en person med det namnet och en arbetsplats, så jag ringde till den arbetsplatsen och frågade om det jobbade en person med det namnet där. Det gjorde det. Jag lämnade ett meddelande och mitt nummer, och efter en liten stund ringde personen upp mig och på eftermiddagen kom vederbörande och hämtade sina saker, tacksam för återfå dem.
Det känns som att jag gjorde dagens (kanske veckans, månadens, eller till och med årets?) goda gärning. Om det händer mig så hoppas jag att någon ärlig person gör samma sak för mig.  :)

RSS 2.0