Nu är det helg!

Färdigjobbat för den här veckan, nu har jag tre dagar ledigt. Det ska bli så skönt med en långhelg; jag känner att jag behöver det nu. Jag har några planer för morgondagen, men på lördag och söndag har jag inga måsten. Då ska jag mest göra det som jag känner för. Kanske ta sovmorgon, titta på skid-VM, träna...  :)

Lång vecka är slut

Äntligen är den här långa arbetsveckan över. I morgon har jag en ledig dag och då ska jag ta sovmorgon, handla, tvätta, klappa på katterna och träna.  :)

Strike!

I kväll har vi haft lite aktiviteter med jobbet. Först bowling och sedan mat. Det var så länge sedan jag bowlade senast, men shit vad roligt det är!  :D  Vi spelade i lag, totalt 8 stycken. Mitt lag vann tyvärr inte, men det gör absolut ingenting; det var ju bara roligt att bowla. Jag lyckades att göra två eller tre strike.  :o)
Efter bowlingen åt vi mat på en hotellrestaurang i anslutning till bowlinghallen och sedan åkte jag hela vägen hem. Nu laddar jag om för tre arbetsdagar till innan veckan är slut.

Två av sex

Sedan årsskiftet har jag rullande arbetsschema och var sjätte vecka jobbar jag sex dagar samma vecka. Den här veckan är min långvecka. Två arbetsdagar avklarade, fyra arbetsdagar kvar...  :/
Positivt är i alla fall att det inte var helt mörkt ute när jag satte mig i bilen kl. 17.15 för att åka hem i dag.  :)

Vila vristen

Nu är det redan helg igen. Jag har inte några speciella planer utan har bara tänkt att ta det lugnt, fixa lite här hemma, titta på alpin-VM och mysa med katterna.
Min vrist mår ganska bra. Jag har fortfarande lite känningar i den, men nu använder jag inte bandaget så mycket längre. Det gör inte så ont när jag står eller går, men jag kan inte böja på vristen. Jag försöker att ta det lugnt med foten och vila den när jag kan.

Otursfredag

Man skulle kunna tro att jag hade fredagen den 13:e i går. Det var flera småsaker som gick fel för mig men det som jag hade mest otur med var att jag halkade i köket på jobbet.
Jag jobbade kväll och hade nyss börjat jobba vid lunchtid när jag var i köket och pratade med några kollegor som satt och åt lunch i fikarummet. När jag skulle gå därifrån såg jag inte att det var blött på golvet utan halkade och ramlade omkull. Jag gjorde mig illa i vänster vrist och höger knä. Det var inte så farligt med mitt knä; det gjorde väldigt ont först men det gick över ganska fort. Nu är jag bara lite öm och blåslagen där. Det var värre med min vrist, och det var så klart samma vrist som jag har gjort illa så många gånger tidigare. Den gjorde riktigt ont och jag anade att jag hade stukat den rejält. Jag lindade den direkt och det kändes ganska ok ett par timmar, även om det gjorde ont.
Strax efter kl. 17.00 tog jag av bandaget och en sköterska röntgade min fot. En av våra veterinärer som är ortoped tittade på bilderna och kunde i alla fall utesluta en fraktur. Men han kände lite på min fot och sa att det förutom en ordentlig stukning också har skadat ligamenten rejält.
Så enligt hans rekommendation kylde jag foten en stund. Eftersom jag hade tagit av bandaget så blev smärtan värre och värre, och till slut hade jag så ont att jag knappt kunde gå alls vilket gjorde att det inte var så lätt att jobba resten av passet. Jag som är anti piller tog till och med lite smärtstillande efter påtryckningar från mina kollegor när de såg hur ont jag hade. En kollega gjorde några minuters laserbehandling på min fot innan hon hjälpte mig att linda den igen.
Sedan var det bara att härda ut tills jag kunde stämpla ut kl 21.15 och sätta mig i bilen för att köra hem, vilket gick bra även om jag bitvis hade riktigt ont i foten.
I dag känns den lite bättre, men å andra sidan belastar jag den inte så mycket heller. Just nu sitter jag och tittar på herrarnas störtlopp på alpin-VM och jag är ledig i morgon också, så jag kan och ska ta det väldigt lugnt med foten.
Vår ortoped ordinerade flera veckors vila, så jag bör alltså inte träna på ett tag. Jag vet inte hur jag ska klara det!?  :o(
 

3 x VM

Nu har sex veckor med skid-VM börjat. Först är det alpint, sedan längd och efter det skidskytte. Allt sänds dessutom på rätt tv-kanal, SVT, så det betyder bra sportsändningar utan reklam.  :D
Synd bara att jag måste jobba också, jag kommer inte att kunna se så mycket. Jag får titta när jag kan. I dag har jag varit ledig så då kunde jag i alla fall se damernas Super-G.  :)

Slirigt

Det har varit riktigt vinterväder ett tag nu och nästan varje gång som jag åker till jobbet eller hem från jobbet tar det längre tid än vanligt att köra för att det är halt på vägen. I kväll när jag körde hem slirade bilen till några gånger, så jag tog det ganska lugnt hela vägen. Det är inte så roligt att köra när väglaget är som det är just nu, men jag skrattade ändå lite för mig själv när jag råkade lyssna på "Highway to hell" och "For whom the bell tolls" samtidigt som bilen slirade hemåt.  ;o)

RSS 2.0