Skaldjursfrossa

Söndag kväll igen och redan en ny jobbvecka i morgon. Den här helgen har gått fort (som vanligt) trots att jag inte hade så mycket planerat. Helgen började väldigt trevligt i fredags kväll när jag var ute med kollegorna på jobbet. Vi åt skaldjursbuffé på "Von Dufva" (igen) och den går man inte hungrig från. Sååå gott!  :o)
I går gjorde jag inte så mycket, jag och Raven hade en ganska lat dag. I dag har jag gjort desto mer; jag har kört sommardäcken till förrådet, köpt byrå, burit saker, packat upp och hängt in kläder, packat upp och organiserat lite i badrummet, diskat, dammsugit och lagat mat.
Nu ska jag lägga mig och läsa ett kapitel eller två innan det är dags att sova.  :)

Rullar ett tag till

Bilen gick igenom besiktningen.  *Puh!*  :)  Jag var faktiskt lite nervös när jag stod och väntade för jag vet ju att den inte är i toppskick. Den fick anmärkningar på några saker som måste åtgärdas men det krävs ingen ombesiktning. Så skönt! Nu rullar den ett tag till.  :o)
Just ja; besiktningsteknikern som kollade min bil var en kvinna. Jag har aldrig haft en kvinnlig besiktningstekniker förut så det var lite roligt tycker jag. Det är bra att det finns kvinnor (även om de är få) i en så mansdominerad yrkesgrupp.

Korta torsdagkvällar

I morgon ska jag jobba i Finspång igen. Men i morgon blir det ingen sovmorgon för jag ska besiktiga bilen ganska tidigt i morgon bitti.  :/  I dag fick jag veta att jag nog bara ska vara i Finspång på torsdagarna fram till jul och inte fram till nyår som det var sagt från början. Det är i och för sig bara en torsdag mindre, men det känns ändå skönt för det är faktiskt ganska segt att komma hem så sent på kvällen och sedan gå upp tidigt och jobba igen morgonen efter. Kvällen blir så väldigt kort; jag hinner inte så mycket mer än att äta innan det är dags att sova.  :/

Konsert på Globen

Jag körde ett pass Body Combat i går förmiddag och jag kände ingenting alls i vristen. Så bra!  :)
 
Efter lunch åkte jag och Catrin till Stockholm för att gå på konsert på Globen. Första förbandet var Crobot. Jag hade aldrig hört eller sett dem innan. Andra förbandet var Airbourne. Det bandet känner jag i alla fall till; jag har sett dem spela på SRF. Till slut var det äntligen dags för Volbeat som vi var där för att se. Jag har sett dem några gånger förut. Senast jag såg dem var när de headline-ade på lördagen på SRF för två år sedan, och det var en riktigt bra konsert. Det var bra i går också; det var fullt ös från start och de levererade många bra låtar.  :)
 

Kan nog träna

Det var nog en lättare stukning, precis som jag misstänkte, för min vrist mår mycket bättre. Så i morgon förmiddag blir det nog ett Body Combat-pass.  :)  Sedan ska jag iväg på roligheter; jag ska till huvudstaden för att gå på konsert. Rock n´ roll!  :D

Skadad på kort väg

Jag har ju så nära till jobbet nu, bara fem minuters gångväg. Men trots den korta sträckan lyckades jag i morse på något sätt att trampa fel på en trottoarkant och stuka min högra vrist lite grann. Så jäkla typiskt! (Och klantigt!) Jag hade inte så ont när jag kom fram till jobbet, men jag lindade vristen för säkerhets skull. Efter ett par timmar började jag få lite känningar i den och sedan fick jag mer och mer ont ju längre dagen gick. Jag har fortfarande lite ont nu, får se hur den känns i morgon. Förhoppningsvis är det bara en lätt stukning så att jag inte behöver avstå från att träna den närmaste tiden.  :/
 
I morgon ska jag jobba i Finspång igen. Jag jobbar kväll, det betyder sovmorgon. I like!  :)

Vinterskorna på

Tanken var ju att jag skulle vila hjärnan och kroppen den här helgen. Det blev inte riktigt så. Hjärnan har jag inte jobbat så hårt med, men kroppen har fått slita desto mer. Jag började med ett Body Combat-pass i går förmiddag, sedan bar jag en massa saker ner och upp för trappor hela eftermiddagen. I dag har jag städat och bytt däck på bilen, så nu har den vinterskorna på. Det var skönt att få det gjort. Nu ska jag lägga ner min stackars trötta kropp i sängen och läsa ett kapitel eller två innan jag somnar.  :)

Pendlat tre dagar

Det är så skönt att det är fredag för jag känner mig lite sliten efter den här veckan. Jag har ju jobbat tre dagar på kliniken i Finspång och även om det inte är så långt dit så tar det lite på krafterna att sitta och pendla. Speciellt i går; då slutade jag jobba strax efter kl. 20.00 så då fick jag köra i mörkret hem och var inte hemma förrän vid 21.30. Då var det inte mycket tid över till så mycket mer än att äta och sedan sova, för i dag började jag kl.08.00 igen. Fast i dag var jag tillbaka på min vanliga arbetsplats. Skönt!  :)
Man blir ju lite trött i hjärnan också av att komma till ett nytt ställe; även om mycket är och fungerar likadant så är det också många nya rutiner som man ska komma in i. Nu stänger jag av hjärnan och vilar upp både den och kroppen ett par dagar.  :)

Två kliniker

För några dagar sedan skrev jag att det är mycket nytt i mitt liv. I morgon är det ytterligare en ny sak som händer. Jag ska nämligen jobba på AniCura´s klinik i Finspång tisdag, onsdag och torsdag den här veckan. Jag byter inte jobb, utan det är helt enkelt så att jag lånas ut till den kliniken i brist på personal. Från nästa vecka ska jag vara där varje torsdag fram till årsskiftet. Jag ska alltså jobba på två kliniker ett tag framöver.  :)

Bemötandekurs och Huevos rancheros

Jag och vår chefsveterinär har i går och i dag varit på en tvådagarskurs i bemötande. Kursen var på hotellet bredvid jobbet så jag hade väldigt nära dit. Det var en av föreläsarna från AniCura´s kick-off i Stockholm i januari som höll i kursen och eftersom han är från Norge har jag lyssnat på härlig norska i två dagar.  :)  Vi fick lära oss hur vi ska bemöta människor i olika sinnesstämningar på ett bra sätt. Det är ju inte alla djurägare som är glada och nöjda, och nu har vi lärt oss hur vi ska handskas med nervösa, arga, upprörda, missnöjda och ledsna djurägare också. Det skiljer sig ganska mycket från hur man gör eller tror att man ska göra, så nu gäller det att tänka om och göra helt annorlunda mot det som man är van vid.  :O
Men det var en bra kurs och alla som jobbar med djurvård, och även humanvård, borde gå den. Egentligen borde alla som jobbar med något slags serviceyrke/kundkontakt gå den!
 
I kväll har jag lagat min första maträtt från "Lina´s matkasse". Jag lagade Huevos rancheros med chorizo, koriander och lime. En lite het maträtt, men god. Så enkelt och roligt det är att laga mat när alla ingredienser levereras direkt till dörren och man har en detaljerad, enkel och tydlig beskrivning att följa!  :o)

Mycket nytt

Det är mycket nytt i mitt liv nu:
Ny bostad. Med bara fem minuters gångväg till jobbet. Perfekt!  :D 
Ny säng. En som jag har velat ha länge och som jag ägnade två kvällar åt att montera ihop själv. Jag är så nöjd med den!  :D
Ny mat. Jag har länge tänkt att jag ska prova Lina´s matkasse och nu har jag äntligen gjort det. Första leveransen kom i går och det ska bli lite spännande att laga veckans maträtter.  :o)

Nytt kapitel

De senaste 18 månaderna har mitt liv innehållit en del korta kapitel som har avlöst varandra. I dag påbörjade jag ännu ett nytt kapitel, men den här gången är det äntligen ett kapitel som är lite längre. Det ska bli så skönt med lite stabilitet igen och just nu känns det faktiskt riktigt bra.  :D

RSS 2.0