Vårtal och körsång

Valborgsmässoafton. Jag hade inga planer för kvällen, mestadels beroende på att jag har för mycket att tänka på för tillfället. Men så idag frågade Pia om jag ville följa med och titta på en brasa. Sagt och gjort; vi knallade dit och stod där brevid barnfamiljer och fulla tonåringar och tittade på brasan.
Egentligen vet jag inte varför jag följde med. Jag tycker inte om brasor eftersom så många djur brinner upp. Stackars, stackars djuren! Jag gillar heller inte fyrverkerier. Visst kan de vara fina att titta på, men måste de smälla så förbannat??? Stackars, stackars djuren!
Knappt en timma senare var vi på väg därifrån igen; Pia hem till sig och jag hem till mig. Det var det. Valborgsmässoafton.

Tomt

Nu skulle jag skriva något här, men det försvann... Hmmm.  *Funderar*

Det var i alla fall fint väder idag...


Trött på siffror

Oj, oj, oj, vilken helg jag har haft! Jag är helt slut! Lördag eftermiddag och nästan hela lördag kväll tillbringade jag vid datorn kämpandes med bokföringen. Japp! Så roligt hade jag!
Hela dagen idag har jag suttit med deklarationen. Lika roligt det! Nu är min stackars hjärna helt full med siffror och jag har ont i huvudet av allt räknande. Än är jag inte helt färdig, men grovjobbet är gjort så nu är det bara finslipandet kvar. Nu ska jag snart sova och vila hjärncellen lite. Det förvånar mig inte om jag drömmer om siffror som jagar mig...

Två kulor i bägare

Nu är biljetten till årets Sweden Rock äntligen köpt! Syrran fixade åt oss idag. Så här sent har vi aldrig köpt biljetterna förut; vi brukar köpa dem i december! Bara 40 dagar kvar!  :D

Idag har jag gjort två sommarsaker. Jag struntade i strumporna när jag klädde på mig i morse, och jag köpte glass på Bosse´s Glassbar för första gången i år. Cheesecake/lime och marängsuisse.  *Mums*

Kanske en bild snart...

Aerobics igår, Body Pump idag.  *Känns bra*

Jag har insett att det kanske börjar bli dags att lägga ut några bilder här på bloggen; det har ju varit lite dåligt med det hittills. Nu när jag äntligen har en så fin digitalkamera (min första någonsin) så har jag egentligen ingen ursäkt för att inte lägga ut en bild någon gång. Jag ska bara lära mig hur man flyttar bilderna från kameran till datorn först...  *okunnig*  Så LUGN alla ni som tjatar om bilder; de kommer! Kanske...  ;)

Paff på passet

För elva veckor sedan var jag på ett aerobic-pass där instruktören var helt ny men väldigt duktig. Efter passet frågade jag honom om han skulle ha några andra pass i veckan förutom det på onsdagar kl. 18.10. Tyvärr inte för tillfället, fick jag veta och det tyckte jag var lite synd eftersom jag skulle prata i radion just på onsdagar kl. 18.00.
Nu när radiopratandet är slut för säsongen så kan jag äntligen gå på hans pass igen, och idag var det dags.  :)  Innan passet började samlade han som vanligt in pass-biljetterna och när han kom fram till mig så sa han: "Välkommen tillbaka! Har du slutat att prata i radion nu?" Gissa om jag tappade hakan! Jag har inte sett människan på elva veckor, och framför allt; han har inte sett mig sedan dess och då bara den gången när det var jag och säkert 25 andra som flåsade runt på det passet. HUR kan han komma ihåg mig och att jag pratar i radio???
Det fick mig att fundera på en sak. Vad gör jag egentligen för intryck på folk?  :o/

Dags att börja trampa igen

Idag tog jag årets första cykeltur. Det känns riktigt bra att börja cykla igen; det går ju lite fortare än att gå.  *Sparar tid*  Dessutom är det ju både billigare och nyttigare än att åka buss.  *Sparar pengar*  Med andra ord är det många fördelar med att cykla.  :o)

Nummer tre

Julklappen fortsätter att komma som den ska; idag kom nummer tre! Snart blir det sängen och Sweden Rock Magazine...  :)

Dålig mamma

Senast jag gjorde det så lovade jag mig själv att inte göra det igen. Men idag gjorde jag det.
I morse när jag skulle ta ut något från garderoben i hallen där jag har jackor och skor gick Tilda in där. Hon vet att hon inte får vara där och jag sa till henne att gå ut men det gjorde hon ju självklart inte. Så jag tänkte att hon kunde ju vara där medan jag gjorde mig i ordning.
När jag kom hem i kväll så var det bara Otis som mötte mig vid dörren och min första tanke var att något hade hänt. Men sedan insåg jag nästan direkt vad jag hade gjort. Jag hade glömt henne i garderoben! Igen!  *Skamsen*
Senast det hände var för snart två år sedan. Jag skulle gå ut en kväll och när jag tog ut ett par skor gick hon in där. Den gången satt hon där i drygt nio timmar och blev utsläppt när jag kom hem vid fyra-tiden på natten.
Idag blev det tyvärr ännu längre, för jag gick inte hem direkt efter jobbet. Jag gick till gymmet och tränade och kom hem strax efter halv åtta. Då hade hon suttit där i tio timmar. Stackars Tilda!  *Dålig mamma*
När jag stängde garderobsdörren i morse tänkte jag att "Jag får inte glömma Tilda" och ändå gjorde jag det! Konstigt nog verkar hon inte vara sur på mig. När jag hade släppt ut henne åt hon lite mat och sedan ville hon mysa i soffan. Jag har självklart klappat mycket på henne och bett om ursäkt flera gånger, men trots det känner jag mig riktigt usel.  *Mycket dåligt samvete*

Sanndröm?

Flera gånger i mitt liv har jag haft drömmar som sedan visat sig hända i verkligheten. En del av dem har varit ungefärliga, medan andra har varit i detalj otäckt lika det som sedan händer på riktigt. Det är lite läskigt att inte veta om de riktigt hemska mardrömmarna jag ibland har bara är drömmar eller om de kommer att slå in.

För några nätter sedan drömde jag att det var något fel på rören i badrummet. När jag skulle spola i toaletten så började det spruta upp äckel-vatten ur handfatat och golvbrunnen i duschen.

Strax efter lunch-tid idag satt jag i soffan och slappade när det började låta väldigt konstigt. Det är svårt att beskriva hur det lät, men det liknade ljudet av en slagborr. Först trodde jag att ljudet kom utifrån och reste mig för att titta ut genom fönstret. När jag gick förbi badrummet insåg jag att ljudet kom därifrån. Jag gick in och upptäckte att det lät i rören till handfatet och duschen! Jag la handen på kranen för att se om vattnet fungerade och märkte då att rören vibrerade, förmodligen av trycket eller vad det nu var som orsakade det hemska ljudet. Tänkte på drömmen jag hade haft och vågade inte dra på vattnet utan gick ut i köket för att se om det fungerade där. Det lät lika hemskt även i de rören! Öppnade min ytterdörr och upptäckte att det lät i hela huset! Då blev jag orolig och sprang en våning ner till Nisse (vaktmästaren) för att fråga honom vad det kunde bero på. Han var inte hemma, så jag sprang upp igen och ringde på hos min granne. Hon undrade också vad det var som lät och vi gick ner i källaren eftersom ljudet lät starkare därifrån.
Hon gick först och följde ljudet in i ett rum där alla rör möts och där man sköter reglaget. Vad fick vi se där? Jo, vatten på golvet! Samtidigt som rören skakade något fruktansvärt så läckte det alltså ut vatten någonstans ifrån.
Jag sprang över till grannhuset där Håkan "fixare" bor och som tur var så var han hemma. Han följde med ner i källaren och försökte få stopp på det. Hur det löste sig vet jag inte för jag gick upp till mig (gillar ju inte källare) och efter ett tag så slutade det att låta och vattnet fungerar som det ska.
Sanndröm eller inte? Hmmm...

Nästan som en återträff

Idag kom det in två före detta arbetskamrater i butiken, från samma jobb dessutom! Först kom Lotta och pratade bort en stund. Vi har inte setts på ett tag så det var roligt att prata med henne. Lite senare på eftermiddagen kom Gunnar. Han visste nog inte att det är jag som jobbar där, för han hajade till och såg väldigt förvånad ut när han såg att det var jag bakom disken. Han fann sig dock snabbt och köpte trots allt en present till en bekant. Det var roligt att byta några ord med honom också, för han slutade på vårt gamla jobb för minst tio år sedan så vi uppdaterade varandra lite kort om vad som hänt under åren. Konstigt att båda råkade komma på samma dag!  :)

Ingen hockey?

Jag gick till gymmet efter jobbet för att träna lite. Avslutade med att köra lite mage. Och lite till. Och lite till. Det känns i magen redan nu, hur kommer det då inte att kännas i morgon?

Jag upptäckte till min stora besvikelse att Hockey-VM i år visas på kanal 6. Så jäkla typiskt! Jag älskar Hockey-VM och tittar på alla matcher jag kan. Men i år blir det tydligen inte en enda, eftersom JAG INTE HAR DEN KANALEN!!!  *Säger fula ord*  :(

Uppdrag "fit för möte med skitstövel" avblåst

Det blev en timma power-walk på eftermiddagen idag. Riktigt skönt väder! Jag gick nog lite fortare än vad jag vanligtvis gör för jag kom inte lika långt i låtlistan som jag brukar. Ska försöka hålla det lite snabbare tempot i fortsättningen också, för det känns att det gav mer. Är lite matt i benen.  :)  *Nöjd*

Jag var på fest hos Claes´ kompis Björn igår. Claes och jag började prata om vilka som är bjudna till hans och Hillevi´s bröllop i sommar. Tydligen så är en viss person inte bjuden! Det är inte jag så ledsen för. Nu slipper jag stressa för att bli "smal, snygg, sexig och upptagen" till bröllopet! Ha ha ha!  ;o)  Skämt å sido; det hade inte varit så farligt att träffa honom där, jag har kommit över det nu.

Snart sommaröl

Nu är det dags igen! Idag när jag var ute på lunchen för att köpa något att äta såg jag att de håller på att bygga upp uteserveringarna på Stora Torget. Redan! Men det känns nice att vi går mot ta-en-kall-öl-på-uteserveringen-efter-jobbet-tider igen.  :o)

Ovälkommet besök i sovrummet

De som känner mig vet att jag är rädd för spindlar. Inte lite rädd, utan verkligen jätterädd. Jag kan inte ens se en spindel på tv eller på bild. Döda spindlar är lika illa. Små spindlar för andra är stora spindlar för mig. Hu!
Vad hände i söndags kväll (ganska sent) när jag skulle gå och lägga mig? Jag hade släckt överallt och gick in i sovrummet. Då springer Bamse över sovrumsgolvet! Jag blir alldeles stel av fasa. Medan jag står där och i panik försöker fundera ut vad jag ska ta mig till, så springer den jäkeln in i en springa mellan golvet och listen! Inte bra! Finns det något värre än att se en spindel så är det att INTE se den! Alltså att veta att den är där någonstans, men man vet inte var! Jag kan ju berätta att det var INTE lätt att somna sedan. Jag låg där på helspänn och bara väntade på att den skulle springa på mig i stället.
Nu tre dygn senare så tycker jag fortfarande att det är lite obehagligt. Förmodligen är den kvar i lägenheten, jag vet ju bara inte var!  *Ryser*

Igår kväll kom min kusin från Stockholm på besök. Hon var här i stan på konferens och passade på att hälsa på mig. I stället för att sova på hotell så sov hon hos mig, och då hann vi umgås lite. Trevligt!  :)

I kväll var det säsongsavlutning på radioprogrammet. Det är inte bestämt om det blir en fjärde säsong, vi får se lite längre fram. Men Andreas och jag kom på ett par nya ämnen att prata om, så OM det blir en ny omgång så har vi redan lite material till den.


RSS 2.0