365 dagar

365 dagar av krig.
I dag är det exakt ett år sedan Ryssland invaderade Ukraina och startade ett fruktansvärt krig. Den maktgalna idioten i Ryssland trodde att han skulle ha erövrat Ukraina på några få dagar, men ett år senare står de fortfarande emot. Sönderbombade städer, 14 miljoner människor på flykt, tiotusentals döda civila och mer än 100.000 döda soldater på båda sidor. Och alla hemlösa, skadade och dödade djur!  :´(
Det är ledsamt, det är hemskt, det är fruktansvärt, det är grymt och det är långt ifrån över.  :/

29 hundar

I dag var jag och en veterinär ute på ett djurskyddsärende. Vi skulle besikta 29 hundar som Länsstyrelsen hade omhändertagit. Det var egentligen 32 hundar från början, men tre av dem hade blivit avlivade av djurskyddsskäl direkt. Som tur var så var de flesta i ganska "bra" skick; det var många som hade tandsten och dåliga tänder, långa klor, rinniga ögon och diverse andra mindre saker som det blev anmärkning på, men inte värre än så. Det var bara kanske ungefär en tredjedel av alla hundarna som av olika hälsoskäl behöver få komma till veterinär för åtgärd snarast men ingen av dem var i så dåligt skick att de behöver avlivas.
Förutom en liten stackare som tyvärr fick somna in på plats av djurskyddsskäl.  :´(
 
Man vet ju inte innan vad man ska mötas av när man kommer ut på ett sådant här uppdrag. Jag hade försökt att mentalt ställa in mig på att det kunde vara riktigt illa och att vi kanske skulle behöva avliva många av hundarna. Men man kan ju egentligen inte förbereda sig mentalt för alla situationer är ju olika och även om man vet att det kanske är illa så kan det ju vara mycket värre än man tror.
I det här fallet så var det lite bättre än vad jag hade föreställt mig, och trots att det är väldigt ledsamt att vi fick avliva en hund så känns det bra att det bara var en och inte flera.  :/

Maraton

Förmiddagens BodyCombat-pass var ett BodyCombat-maraton på 90 minuter. Två instruktörer som teamade och bara körde gamla favoriter. Så kul!  :o)
Det har varit fint väder i dag; blåsigt men klarblå himmel och strålande sol. Enligt väderprognosen ska det vara liknande väder i morgon också. Skönt med sol!  :)

Lugn ledig dag

Min varannan-ledig-mitt-i-veckan-dag har varit väldigt lugn. Jag och kissarna tog sovmorgon, jag har läst lite, lagt färdigt ett pussel och tittat på skidskytte-VM på tv. Sedan avslutade jag min lediga dag med ett intensivt Step-pass. Nu ska jag snart läsa ett par kapitel innan jag släcker lampan för i kväll.  :)

3 L-O´s och 1 kort

Scrap-helgen är redan över. Hur kan den gå så fort? Tre dagar med scrappande, god mat och trevligt sällskap. Jag gjorde tre Lay-outer och ett kort. Det är så roligt med de här träffarna och jag längtar redan till nästa gång!  :)
I morgon börjar jag arbetsveckan med en semesterdag. Så skönt!  :)

Bilen är tillbaka

Arbetsveckan är slut och i dag hämtade jag äntligen hem min lagade bil.  :)
I morgon och på måndag har jag semester så jag är långledig den här helgen. Varför? Jo, i morgon åker jag på en tre dagar lång scrapträff igen. Tjohoo!  :D

Träning efter stillasittande

Halva arbetsveckan är redan gjord. Efter att ha suttit hemma och svarat i telefon i dag körde jag ett pass P.E Performance i kväll. Det var ny release så det finns en viss risk att jag kanske har lite träningsvärk i morgon. Då kan det bli spännande att köra Step i morgon kväll...  :)

Sol, träning och foton

En lördag med vackert väder hela dagen; strålande sol och några minusgrader ute.
Jag körde det vanliga BodyCombat-passet på förmiddagen och sedan har jag ägnat en del av dagen åt att gå igenom foton och välja ut vilka jag ska ta med till scrap-träffen nästa helg.  :)

Ändrad plan igen

Jag skulle ju hämta min bil på verkstaden efter jobbet i dag. Det blev inte så.
Jag fick ett samtal från verkstaden efter lunch och blev informerad om att bromsarna nu var lagade. Bra. Men så kom det ett "Men"... Jag fick veta att min bil läcker olja. Den läcker tydligen inte lite heller, utan ganska mycket. Det måste alltså lagas och det ska en annan verkstad göra. De kan inte ta emot bilen förrän på måndag och där ska de då ta reda på vad som är fel och vad som behöver lagas, vilket de kanske inte kan göra förrän senare i veckan beroende på om de kanske måste beställa någon reservdel. I värsta fall så kan det bli så att jag inte får tillbaka bilen ens nästa vecka utan måste vänta ännu längre. Suck...  :(
 

Plan och verklighet

Min varannan-ledig-mitt-i-veckan-dag i dag.
Planen var: Åka "hem" för att lämna bilen på verkstaden och medan den får nya bromsar ska jag hälsa på de gamla.
Som verkligheten blev: Lämnade bilen på verkstaden och hälsade på de gamla. Medan jag var där fick jag ett samtal från verkstaden som meddelade att det var inte bara bromsbelägg och bromsskiva som behöver bytas, bromsoket var också helt trasigt. Inget nytt bromsok fanns på plats men det kunde komma i morgon. Jag fick lämna kvar min bil där och låna en annan bil så att jag kunde ta mig hem. Efter lång arbetsdag i Söderköping i morgon måste jag alltså åka vidare "hem" för att byta bil och få tillbaka min. Dessutom kommer allt detta på grund av bromsoket att kosta ett par tusen kronor mer än vad jag hade räknat med. Yippie... Not!  :(

RSS 2.0