Jag rensar och katterna spanar

Ännu en helg har passerat. Jag har tränat, både i går och i dag, och fixat en hel del här hemma. Det blev en liten utrensning och en tur till återvinningen igen också.  :)
Medan jag har gjort mitt har mina kissar suttit i hallen och spanat på pojkarna i köket, som numera har varsitt namn med samma bokstäver; Arvid och Vidar. Pojkarna är fortfarande väldigt försiktiga av sig, men de har börjat att vänja sig vid att jag går ut och in i köket.
Nu blir det sängen och några kapitel i en bok innan det är dags att sova.

Vildmarksäventyr

I dag har det varit en lite annorlunda arbetsdag. I stället för att vara på kliniken har alla på klinikerna i vårt praktikområde (Åtvidaberg, Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik) varit på en teambuilding-dag med vildmarksäventyr i Glotternskogen.
Vi var indelade i tre grupper som tävlade mot varandra. Det handlade om problemlösning och samarbete i många olika grenar. Även lunchen som vi fick tillaga lagvis ute i det fria ingick i tävlingen. Mitt lag vann inte, men vi kom inte sist heller.  ;)
Allt som vi fick göra var ganska roligt, men jag tyckte att det absolut roligaste var det som min grupp fick avsluta med; zipline och hinderbana.  :o)

Oplanerat långbesök

Den här helgen hade jag bara planerat att träna, fixa lite här hemma och gosa med kissarna. Men i dag hände plötsligt något oväntat. Två små kattkillar kom hit till oss och ska vara här ett tag tills de flyttar till sina för-evigt-hem. Det är första gången vi har jourhemskatter här sedan kattmamman Mona och alla ungarna var här för tre år sedan.  :)
Killarna sitter i karantän i köket och både Raven och Fanta är jättenyfikna på dem och kikar in i köket från lagom avstånd i hallen. Raven är ju van vid fybenta besökare och vill gärna gå in och hälsa. Men för Fanta är det en ny och ovanlig situation, så hon är lite mera försiktig och håller sig i bakgrunden. Lite spännande tycker hon nog att det är, för hon ligger och spanar nästan hela tiden.  :D

Mera sol och bad

Jag har jobbat två dagar efter semestern. Men i dag var min ledig-mitt-i-veckan-dag och eftersom vädret fortfarande var fint och varmt så passade jag på att sola och bada i dag också.  :)
Två arbetsdagar kvar innan det är helg och det verkar som att vädret ska fortsätta att vara ganska fint och varmt även resten av veckan. Najs!  :o)

Sista semesterveckan

Jag kan verkligen inte klaga på vädret som jag har haft på min semester. Det superfina och jättevarma vädret som vi hade förra veckan fortsatte hela den här veckan också. Det har varit sol och +25 - +30 grader varmt varje dag.  :D
Det här var min sista semestervecka och jag har fixat här hemma, tränat, solat, solat lite mer, varit ute på landet hos min vän Eleonor och hennes familj, ätit skaldjur, träffat släkt som jag inte träffar så ofta, umgåtts med vänner, druckit öl, tränat, solat och badat, tränat igen, läst böcker och klappat en massa på kissarna.
Två saker som jag hade planerat att göra på semestern var att åka på Skogsröjet och att titta på sommar-OS. Inget av det blev av på grund av Covid-19.  :(  Men jag har ju gjort så mycket annat så jag är ganska nöjd ändå.
Jag tycker själv att jag har klarat av de här tre veckorna ganska bra. Det här med semester är ju faktiskt inte så dumt.  ;o)
 
Det fina och varma vädret ska fortsätta några dagar till, men i morgon är det dags för jobb igen.

Varmt och svettigt

Vilket väder det har varit den här helgen! Drygt +30 grader varmt varje dag.  :)
I fredags åkte jag "hem" på förmiddagen för att hälsa på den äldre generationen. Syster & co kom också dit. Vi började med fika hos pappa på corona-vis, det vill säga utomhus på lagom avstånd från varandra. Sedan åkte vi till mormor och träffade även henne på corona-vis, alltså utomhus.
På kvällen satt jag och Pia på "Mörner´s" uteservering från kl. 17.00 till ca 23.30. När jag knallade hemåt var det fortfarande ganska varmt ute (+22 grader) så det behövdes ingen tröja utan det räckte med klänningen jag hade på mig. Det är så det ska vara på sommaren!  :D
 
I går förmiddag körde jag ett väldigt varmt och svettigt BodyCombat-pass. Det blev inte mindre svettigt av att min mobiltelefon (som vanligtvis ligger i ett skåp när jag tränar, men som just i går fick göra mig sällskap i träningssalen) ringde. Det hörde instruktören som gav mig 10 armhävningar som straff och de fick jag göra medan alla andra på passet tittade på.  :/
Efter passet åkte jag "hem" igen. Då var det för att hälsa på min kusin och hennes familj. Eller rättare sagt; för att bada i deras pool.  :o)
 
I dag har jag legat tre timmar ute i solen. Det var väldigt varmt.  ;)
Det fina och varma vädret ska fortsätta hela nästa vecka också. Det är helt ok för mig, för jag har ju en vecka semester kvar.  :D

Semester är inte så dumt

Halva min semester är gjord, och jag har nästan lika mycket kvar. Med tanke på att jag är dålig på att vara ledig och att ha semester så tycker jag ändå att jag klarar av att ha semester ganska bra.  :)
Jag har bland annat solat, tränat, varit turist, läst böcker, fixat här hemma och gosat med kissarna. Jag ska fortsätta med att göra samma saker resten av tiden också, men jag ska även hinna med att besöka folk som jag känner. Vem vet; jag kanske kan vänja mig vid det här med att ha riktig semester en gång om året.  ;o)

Sten, kloster, lunch och fika

Jag sitter här och känner mig väldigt nöjd med dagen som har varit. Det har inte bara varit kanonbra väder, utan jag har även haft semester "på riktigt".
Jag och Pia satte oss i bilen på förmiddagen och åkte några mil söderut. Första stoppet blev vid Rökstenen (från 800-talet) som står vid Röks kyrka i närheten av Ödeshög. Sedan åkte vi vidare till Alvastra klosterruin (grundades 1143 och upplöstes omkring 1530-talet) där vi vandrade runt bland ruinerna en stund.
Efter det fortsatte vi färden till Gränna och åt lunch på "Strandterrassen" som ligger vid hamnen. Mätta och belåtna åkte vi därefter hem till min syster med familj där det bjöds på fika i trädgården. Nästan tre timmar och mycket prat senare satte vi oss i bilen igen och styrde den hemåt.  :)
 
 

RSS 2.0