Varmt och utan konsert

Vilket sommarväder vi har haft den senaste veckan! Eller, egentligen är det ju ännu längre, men den riktiga värmeböljan började ju lagom till midsommar förra helgen. Den här veckan har det varit strålande sol och drygt +30 grader nästan varje dag. Nu närmar sig klockan 23.00 på kvällen och det är fortfarande +22 grader varmt ute och +30 grader varmt inne hos mig. Det ska vara upp mot +30 grader varmt i morgon också, men från måndag ska det tydligen bli lite svalare och mer "normala" sommartemperaturer.
 
Kissarna tycker också att det är varmt. De ligger mest och vilar. De flyttar på sig lite då och då, för att för stunden hitta en lite svalare plats. Ofta är det platt på golvet som verkar vara bäst.  :)
 
När jag var ledig i onsdags åkte jag iväg till badplatsen i Sandvik för att sola och njuta av vädret. Jag var där i tre timmar. Så skönt! I dag var jag och min vän Hanna vid en annan badplats där vi spenderade ett par timmar i solen. Najs!  :)
 
I kväll skulle jag egentligen ha varit i Göteborg med syrran och Maria och sett Iron Maiden på Ullevi. Men precis som allt annat är även den konserten uppskjuten på grund av Covid-19. Nytt datum är den 3/7 nästa år.  :/

Sommar på riktigt

Nu är det sommar på riktigt. I kväll började en ny säsong av den typiska sommarserien "Morden i Midsomer" och i morgon ska jag åka och lägga mig på en strand. Då är det min "ledig-mitt-i-veckan"-dag och vädret ska vara kanonbra; sol och närmare +30 grader varmt. Perfekt att ha en ledig dag då.  :)

Midsommar med sol och värme

I går var det Midsommarafton och för ovanlighetens skull var vädret kanonbra, tydligen det bästa på 50 år. Det var klarblå himmel, strålande sol och någonstans mellan +25 och +30 grader varmt.  :o)
Jag åkte "hem" för att tillbringa dagen där. Först gjorde jag en liten turné till gamlingarna och lämnade lite fika till dem. Sedan åkte jag till mina vänner Jeanette och Claes för att umgås med dem och andra resten av dagen.
Vi åt sill till lunch, tävlade i femkamp, grillade till middag, tävlade i femkamp igen och avslutade med kex och ost sent på kvällen. En mycket trevlig midsommarafton.  :o)
 
 

Minigolf

Efter jobbet i dag träffade jag min vän Jeanette och hennes två barn för att spela minigolf. Det var trevligt.  :)  Jag tycker att det är roligt att spela, men jag har inte gjort det på väldigt många år så jag trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde. Jag vann. Båda gångerna.  :o)

BC-maraton i solen

Efter lång väntan blev det äntligen ett BodyCombat-maraton i dag. Det är drygt ett par år sedan de ordnade det och som jag har längtat efter att få köra det igen!  :)
Vi var ca 50 deltagare och 4 instruktörer som körde passet utomhus i solen (+22 grader i skuggan). Det var 90 väldigt varma, grymt jobbiga och jätteroliga minuter. Härligt!  :D

Coffice

Klarblå himmel, strålande sol och drygt +20 grader varmt i dag på min ledig-mitt-i-veckan-dag. Jag och min vän Mikael åkte till Söderköping och åt en glass till lunch på "Smultronstället". Jag åt en av årets nyheter; "Coffice". Gott!  :o)
 

Tröst-öl

I går kväll var jag, Pia och Annette på "Mörner´s". Vi åt mat och tröstade oss med några öl där i stället för att vara på världens bästa Sweden Rock Festival. Men vi pratade SRF-minnen och diskuterade vilka band som vi hoppas att vi får se på nästa års festival.  :)

80 år

Jag har varit ledig i dag. Egentligen skulle jag ju ha haft semester nästan hela veckan och ha varit på festival nu, men så blev det ju inte. Men jag valde att ha kvar den här dagen som ledig för att kunna fira min pappa som fyller 80 år just i dag. Det blev inget stort firande på grund av Covid-19, men jag var hos honom och lämnade blommor och presenter. Han blev uppvaktad av många andra också, men vi gick om varandra för att inte vara så många där samtidigt med tanke på smittorisken. Det verkade som att han trots allt uppskattade firandet även om det inte blev som det borde med tanke på hur mycket han fyller.  :)

Veterinärbesök i stället för festival

Om det inte hade varit på grund av Covid-19 så skulle jag för den sextonde gången ha varit på Sweden Rock Festival nu. Det kändes både lite konstigt och lite ledsamt att stanna hemma i dag på förmiddagen när vi egentligen skulle ha satt oss i bilen och åkt iväg till världens bästa festival.  :/
 
I stället var jag på mitt gamla jobb med Raven. Det var dags för ett återbesök med ultraljud på buken. Veterinären tyckte att förändringarna i grovtarmen och mjälten såg bättre ut. Förändringen på levern såg dock likadan ut, och hon såg dessutom ytterligare en förändring på levern som hon inte såg förra gången. Hon kunde inte säga om den har tillkommit sedan förra gången, eller om den fanns där redan då fast den inte syntes så bra vid det ultraljudet. Det kan ju tyvärr tyda på att det kanske är en tumör där. För att få veta säkert så är det en buköppning med biopsi som gäller, och jag vill fortfarande inte utsätta Raven för det.
Så planen är nu att fortsätta med kortison och göra en ny koll efter sommaren. Om hon inte visar tecken på att bli sämre innan dess så klart. Men nu fortsätter vi som förut.  :/

RSS 2.0