Jag måste ju visa...

...vad min granne gjorde till mig. Ett par dagar efter den hemska upplevelsen när Rymmar-Raven drog iväg på äventyr förra lördagen fick jag det här fina kortet som min granne har ritat. Otis, Raven och Bamse tillsammans. Det är likt; jag ser enkelt vem som är vem!  :D
 

Paus för träning

Man kan ju inte bli helt försoffad bara för att det är OS, så i kväll tog jag en paus från tv-tittandet och körde ett Body Combat-pass. Jobbigt men skönt att röra lite på mig. Men nu är jag tillbaka i soffan framför tv-n.  :)

Blålilagulgrön

Mitt stackars smalben ser fortfarande misshandlat ut.  :(  Min granne som är distriktssköterska misstänker att det blev en muskelblödning. Förutom skrapsåret så blev det nämligen ett rejält blåmärke som täcker halva insidan av smalbenet och det var ordentligt ömt i flera dagar. Nu gör det inte lika ont längre och det har äntligen börjat blekna lite, men ända tills i torsdags var det mörkt blålila för att då börja bli mer gulgrönt i stället.  :/
 

London 2012

Nu börjar sommar-OS! Tjohoo!!!  :D
De kommande 16 dygnen hittas jag med största sannorlikhet framför en tv.  :)

Äntligen

Härligt väder i dag, äntligen lite ordentlig värme!  :)

Roliga djur

I går blev det ett besök på Kolmården´s Tropicarium tillsammans med Jeanette och hennes barn.  :D
 
 
Vi såg grodor, sköldpaddor och surikater...
 
         
 
...färgglada fåglar och färgglada fiskar...
 
         
 
...många farliga ormar...
 
         
 
...ödlor av olika arter...
 
         
 
...och en stor Mississippialligator.  :)
 
 
Hajarna var inte så små de heller.  :/
 
 
Mest charmad blev jag av de jättesöta små aporna. De var svåra att ta kort på för de ville inte sitta stilla.  :o)
 
    
 
En gullig liten apa satte sig på handtaget till vagnen. Efter att jag hade tagit kortet hoppade den upp och satte sig på min axel.  :D
 

Dagens roliga aktivitet...

...skriver jag om i morgon, för jag är trött och ska ta mitt blåslagna ben till sängen och sova nu i stället.  :)

Panik!

Det var action i går eftermiddag. Tyvärr var det den sortens action som inte är bra för nerverna.  :(
Det var ganska bra väder, så jag gick ut med Bamse en stund. Sedan gick jag ut med Otis. Till sist tänkte jag göra ett nytt försök med Raven. Förra gången som jag tog på henne selen så la hon sig på hallgolvet och rullade runt runt. Men i går gick det bra att ta på henne både sele och koppel. Så jag tog med henne ut och satte ner henne utanför huset.
Jag vet inte riktigt vad som hände, men helt plötsligt hade hon tagit sig ur selen och sprang ut på vägen. Jag kastade kopplet och sprang efter. Jag ropade och lockade men hon lyssnade inte. Hon sprang på vägen, in i trädgårdar, över staket och in under bilar... Hela tiden sprang jag efter. Jag kastade mig efter henne och flög över staket. Jag var så rädd. Jag kan inte beskriva känslan med ord, men jag var så fruktansvärt jävla rädd! Jag var rädd att jag inte skulle få tag på henne, jag var rädd att hon skulle försvinna, jag var rädd att jag inte skulle hitta henne och jag var rädd att det skulle hända henne något.
Jag sprang och sprang. Till slut hände det som jag fruktade hela tiden; jag såg henne inte! Jag hade tappat henne ur sikte. Jag fick panik!!!
Men som av en händelse och med en stor gnutta ren och skär tur fick jag syn på henne igen och då sprang hon in i ett slags garage/verkstad. Jag sprang efter henne in där och stängde dörren efter mig för att hon inte skulle ta sig ut. Där fick jag äntligen tag på henne.
Jag är så otroligt tacksam och jag är så otroligt glad att hon sprang in där och att jag såg det!
 
När vi kom hem märkte jag att jag hade gjort mig illa. Det måste ha hänt någon av gångerna som jag kastade mig efter henne. Jag kände det inte då, förmodligen på grund av rädslan och adrenalinet, men när jag kom hem och det började avta så kom smärtan i stället.
 
Ett litet svidande skrapsår på knät...
 
 
...och ett större svidande skrapsår med blåmärken som gör ordentligt ont på insidan av smalbenet.
 
 
Hädanefter får lilla Raven stanna inomhus!

Aj aj aj

Lekpasset i går tog bra. Snacka om att jag har träningsvärk i dag!  :O  Mest känns det i framsidan av låren och höger biceps. Jag trodde inte att lite lek skulle ge så här mycket träning. Borde nog släppa lös mitt barnasinne lite oftare.  :o)

Som ett träningspass

Det blev ett besök på Busfabriken i dag igen.  :)  Jag var nämligen barnvakt till mitt kusinbarn en stund på eftermiddagen. Han fick välja mellan några olika alternativ vad vi skulle göra och då valde han Busis. Det var full fart direkt från start och redan efter bara tre(!) minuter rann svetten på mig. Jag skojar inte; svettdropparna rann i ansiktet så jag fick torka bort dem med jämna mellanrum. Vi klättrade och kröp i ett högt och intensivt tempo. En del utrymmen är trånga för oss vuxna så man får hålla på att snirkla sig och vika sig dubbel för att ta sig igenom. Inte den bästa sysselsättningen för någon som har klaustrofobi (JAG!), men roligt är det!  :P
Om jag kände mig mörbultad efter förra gången som jag var där, så är det inget mot hur jag kände mig i dag. Mina lårmuskler gav sig till känna nästan direkt av allt klättrande och när vi gick därifrån var jag ganska mör i hela kroppen.  :)

Slut på veckan

Vart tog den här veckan vägen? Dagarna går skitfort och det blir ju inte bättre av att sommaren regnar bort. Lite sol och värme tack, innan hösten kommer.  :/

Hopp och lek

I dag fick jag användning av mitt barnasinne samtidigt som jag gjorde av med en massa energi.  :)  Jag följde med min vän Jeanette och hennes barn till Busfabriken där vi lekte loss i tre timmar. Jag klättrade, kröp, åkte rutschkana och hoppade på studsmattor så att jag kände mig helt mörbultad. Det var skitkul!  :D

Nästan 900

Vad har jag gjort den här helgen? I brist på andra valmöjligheter så har jag sovit mycket, tränat, sorterat mina scrapbooking-papper, scannat några foton och avverkat några av böckerna som jag lånade. Jag har räknat dem och jag ska läsa totalt 873 stycken. Så det tar nog några dagar till.  :)

"How does it feel to be alive, Gothenburg?"

Jag tyckte inte att det var så mycket sevärt på tv i kväll, så jag drog igång konserten med Metallica från Big 4 på Ullevi i somras. Två timmar och en kvart med fullt ös. Gött!  :)

Skön sysselsättning

Fint väder + många böcker att läsa = häng i trädgården.  :)

Kvällslektyr

Jag lånade några böcker av Annette så att jag har något att läsa i kväll...  :o)
 

RSS 2.0