Så jäkla trött

Shit vad jag är trött! Jag sover och sover och sover, men ändå känns det som att jag ska falla ihop av trötthet.  :S

Jag har gjort det igen

Kedjan av märkliga händelser där jag skadar mig själv bara fortsätter och fortsätter. På Midsommarafton var det dags igen.  :(
Jag skulle vid ett tillfälle ta av mig skorna (slip-in som man bara kan sparka av sig) och på något konstigt sätt slog jag emot högerskon mot vänster stortå. Det gjorde inte ont, men jag kände att något hände så jag tittade ner på foten. Då såg jag att jag hade träffat nageln så illa att den sprack i mitten och gick av snett neråt utåt, vilket gjorde att den lossnade och endast satt fast lite grann längst ut i kanten! Självklart började det att blöda också och det såg ganska läskigt ut med den lösa nageln.  :/
Efter nio dagar med vristen i bandage, är nu även stortån omplåstrad!  :S


Midsommar

Midsommarafton tillbringades på landet med typiskt svenskt firande; sill & nubbe, jordgubbstårta, midsommarstång och grillning. Vädret var däremot INTE traditionsenligt, utan soligt och varmt.  :P  Nice!Vuxensaft  ;)

    

Sillbuffé till lunch

         

Tipspromenad, blomsterplockning och några kor på en äng!  :PTillverkning av Midsommarstång......och sedan dans kring den.Paus med jordgubbstårtaPå landet grillar man inte små kotletter; där lägger man på rejäla biffar!  :PGrillat vildsvin med grönsallad och hemmagjord färskpotatissallad. Sååå gott!  :)


Långledigt

I går fyllde min lilltjej nio år! Hur kan hon ha blivit så gammal redan?!? Vi firade så klart på samma sätt som vi brukar på födelsedagar; med tonfisk!  :P

I kväll har jag suttit på verandan hemma hos Johan och Anna. Vi har ätit mat, druckit vin och pratat. Skönt att bara sitta och ta det lugnt. Nu har jag dessutom tre dagar ledigt. Värsta semestern ju!  ;o)
I morgon blir det sill och grill!  :)

Picknick med livemusik

Efter jobbet i dag hängde jag med Åsa och Linda ut i det fina sommarvädret. Vi picknickade och lyssnade på Linköpings Symphonic Band som uppträdde ute i det fria. Efter konserten satt vi kvar en stund på filten och drack upp de berusningsdrycker vi hade med oss, och sedan gick vi och satte oss på en uteservering för att inta ytterligare en berusningsdryck. Kvällens aktivitet var för min del oplanerad men trevlig!  :)

Kort blir längre och längre

Natten till i dag var årets kortaste natt, så nu vänder det. I övermorgon är det exakt 6 månader till julafton.  ;)

Sitter och tittar på So You Think You Can Dance?. En ny säsong började förra veckan. I like!  :)

Lugn helg med bröllop

Hade egentligen lust att gå ut i går kväll, men valde delvis på grund av min stukade vrist att ta det lugnt. Så jag "gick" på bröllop hemma i soffan framför tv-n i stället. Jag vill inte påstå att jag är en fanatisk royalist, men jag tycker ändå att det var ett väldigt vackert bröllop. Och vilket tal prins Daniel höll i slutet av middagen! Uj uj uj!!!  :o)
Jag tror att tack vare att vår kronprinsessa valde en man av folket och att kungafamiljen lät media, svenska folket och resten av världen få "vara med" hela dagen och långt in i festen så har bilden av kungafamiljen förmänskligats lite. Det var ju trots allt tydligen väldigt unikt att vi vanliga dödliga fick se så mycket av bröllopet förutom själva vigselakten och kortegen. (Det har enligt kommentatorerna på SVT aldrig hänt någonstans i världen tidigare.) Sedan kan man ju diskutera huruvida vi ska ha en monarki eller inte, men det var roligt att få se detta fina bröllop.

Vad har jag gjort i dag då? Hmmm... Inte mycket faktiskt. Slappat, slappat och slappat.  :/

Jäkla kartong!

Hade planerat in en power-walk i det fina vädret efter jobbet i dag. Men ödet ville annorlunda. Jag hamnade i bråk med en kartong. Kartongen vann...  :(

Jag fick en leverans till butiken på förmiddagen. Redan när jag skulle öppna kartongen började allt gå fel. Jag slant med kniven och skar mig på ovansidan av handen. När jag sedan hade packat upp allt skulle jag skära kartongen på undersidan för att kunna vika ihop den som jag alltid gör. Men det var en konstig kartong som inte hade några skarvar att skära i, så då tänkte jag att jag skulle trampa ihop den. Jag la den på golvet och ställde mig på den. Men det var en ganska hård kartong så jag fick studsa till på den för att den skulle vika ihop sig.
Den vek sig. Det gjorde min vänstra vrist också! Jävlar vad jag stukade den!!! Samtidigt som kartongen och vristen pajade, tappade jag balansen och ramlade baklänges på golvet och slog bakhuvudet i kassadisken. Jag försökte resa på mig för att utvärdera skadan i vristen. Det gjorde så satans ont, men den var som tur var inte bruten. Men när jag hade ställt mig upp blev jag väldigt yr och illamående och svetten bara rann. Jag trodde att jag skulle tuppa av, så jag satte mig på en pall och lutade huvudet mot bordet en stund.
Sex timmar senare ringde jag till Sjukvårdsrådgivningen för att höra om jag eventuellt hade fått en lättare hjärnskakning. Sköterskan som jag pratade med trodde inte det eftersom jag inte hade kräkts, men hon sa att jag ska hålla koll på typiska symptom de närmsta dagarna och höra av mig direkt om jag känner av något.

Min stackars vrist överlevde arbetsdagen, och jag kunde stå och gå utan att det gjorde dödligt ont. Men efter att ha vilat på soffan i drygt tre timmar i kväll är den nu väldigt illa däran. Jag har så jävla ont att jag inte vet hur jag ska bete mig. Jag kan inte gå, jag kan inte stödja på den, jag kan inte ens vicka lite försiktigt på foten! Jag vet inte hur jag ska kunna ta mig till jobbet i morgon.  :(  Så klantigt av mig!  *Kartongjävel!*

Humor på rummet

Varje år på SRF är det alltid någon eller några i vårt rum som säger något roligt. I år var det en något slirig Pethra som levererade.  :)

Fredag kväll ganska sent. Vi hade besök i vårt rum av en åttabent otäck sak, och eftersom jag är livrädd för sådana så vägrade jag att sova där så länge den var kvar. M1 var dock snäll och förpassade den till andra jaktmarker. Lite senare när vi tjejer håller på och lägger oss:
Jag: -Undrar hur många av hans släktingar som ligger i min sovsäck nu?
Någon annan: -De kommer för att hämnas.
Pernilla: -De kanske biter dig i tårna.
Jag: -Jag är inte rädd för att bli biten, jag tycker bara att de är så jävla äckliga.
Pethra: -Pratar ni om spindlar? Jag trodde att ni pratade om svarta människor!

:D

Gissa om vi andra bröt ihop av skratt! Vart fick hon de "svarta människorna" ifrån? Hur skulle de få plats i min sovsäck? Och varför skulle de bita mig i tårna?!?  :P

SRF 2010

Vi landade hos Hasse i Pukavik lite senare på onsdag kväll än vi hade tänkt (precis som alla år), men trots det drog vi i gång grillen och hade lite samkväm i trädgården.Årets citat dröjde inte länge. Det kom nämligen redan lite senare samma kväll när Jimmy (som egentligen inte alls skulle sova i Hasse´s hus över huvud taget) däckade i vårt rum på grund av en öl för mycket, och slängde ur sig "PIA, I LOVE YOU!" precis innan han la sig ner i sängen och somnade på två röda. Oväntat, överraskande och väldigt roligt; syrran och jag började asgarva där vi låg på våra madrasser.  :P

Torsdagen bjöd på regn, men vi var väl rustade efter förra årets erfarenhet. Dricka öl kan man göra i vilket väder som helst!  ;)
Precis lagom till Sabaton gick på slutade det att regna och det gick faktiskt att se lite blå himmel mellan molnen. Det var uppehåll ända tills konserten var slut; då kom regnet igen.

         

fredagen regnade det också. Vi startade med en förfest i vårt rum innan vi åkte in till festivalområdet för att se bl.a. D:A:D och Billy Idol.

    

Vi missade tyvärr lite i början av D:A:D, men resten av konserten som vi såg var jättebra. Danskarna levererade!  :)  Lite senare hittade vi en hel del folk från huset i stora öltältet, så där blev vi sittande en stund.

    

Festivalens höjdpunkt för mig var Billy Idol. Det var jättemycket folk som ville se honom och vi hamnade som packade sillar mitt i folkhavet. Två låtar in i konserten öppnade sig himlen och det fullkomligt vräkte ner! Men folket stod kvar; vilken känsla! Åh, JÄKLAR vad bra han var!!! I slutet tog han av sig tröjan och sjöng "Rebell Yell", och det var nästan orgasmvarning på det! Konserten var över min förväntan. Det var grymt bra!!! Jag är sååå nöjd!  :o)
Han avslutade konserten med att säga "I am Billy fucking Idol!" och precis i samma stund som han gick av så kom stormen. Det började blåsa kraftigt bara helt plötsligt; häftig tajming!Lördagens storm till trots, så satt vi faktiskt en liten stund i trädgården där M2 blev av med en decimeter av sitt långa hår. När vi kom in till festivalområdet såg vi vad stormen hade ställt till med; mixertornet på Rock Stage hade farit illa i de kraftiga vindarna.

    

Dagens första konsert för mig var Epica och då kom solen fram! Skönt med lite andrum i regnandet. Och jo då; vi satt allt i backen i år också!  :P

    

Både dagen och festivalen började lida mot sitt slut när vi ställde oss för att titta på W.A.S.P. Bra drag på både Blackie och de övriga i bandet, men stormen blåste kallt.  :SHeadliner på lördagen var Guns ´n´ roses. Nu är det ju bara Axl som är originalmedlem och då tycker inte jag att det känns som det riktiga Guns. Jag såg dem två gånger på den gamla goda tiden när Slash, Duff och de andra fortfarande var med och för mig är det det riktiga Guns ´n´ roses. Men jag tänkte att det kan ju ändå vara kul att se några låtar.
Som vanligt var ju Axl sen, och bandet gick på 45 minuter efter utsatt tid. Dåligt! I väntan på dem gick vi till Dio Stage och tittade på Stratovarius i stället. Sedan såg vi två låtar med Guns innan vi åkte hem till huset den sista kvällen för den här gången.

         

Jag hann knappt korka upp innan de här dagarna bara svischade till och det var redan söndag förmiddag och dags att åka hem. Går tiden fortare i Norje?

Det kan verka som att vädret har varit jättedåligt, men i det stora hela så tycker jag nog ändå att det var bättre än förra årets iskyla. För trots att det regnade ganska mycket så var det ändå inte så kallt utan det räckte mestadels med bara en tröja. Dessutom blev jag glatt överraskad över marken på festivalområdet; det blev inga pölar och ingen lera. Det verkade nästan som att marken sög åt sig regnet, för nästan direkt efter en skur så kunde man sitta ner utan att bli blöt. Det mest trista med vädret var stormen på lördagen; blåsten var jobbig och sedan blev det väldigt kallt på kvällen.

Som vanligt har jag haft jätteroligt och jag längtar redan till nästa SRF!  :)


Fortare och fortare

Årets SRF tog slut jättefort. Åtminstone kändes det som att vi precis hade kommit dit när vi i förmiddags packade in i bilen för att åka hem. Det är mycket märkligt att de här fyra dagarna passerar snabbare och snabbare för varje år.  :S

Till skillnad från tidigare år känner jag mig inte ett dugg sliten. Jag var lite trött när jag kom hem på eftermiddagen, så jag sov tre timmar och nu känner jag mig ganska pigg.

Som vanligt finns det en del att berätta och många bilder att visa, men nu ska jag mysa lite med kissarna! Fortsättning följer...  :)

:D

Rock n´ roll!!!  :D

Packångest

Shit vad svårt det är att packa när man inte vet hur vädret blir!  :/  Jag har packat allt som är lätt, nu har jag det svåra kvar; kläderna. Väderprognoserna kunde ju se bättre ut, så jag ska försöka att packa en del varma kläder. Jag vill ju inte göra en repris på förra året och vara som en isbit. Regnkläderna är redan packade; det var bland det första jag plockade fram.  ;)
Klockan är snart midnatt; dags att sätta fart.


Firande

I dag firade vi pappa som fyllde år i går. Det blev lunch plus kaffe och kaka på restaurang, besök på kyrkogården och sedan fika med kakor och tårta hemma hos farbror och hans fru. (Jag är fortfarande mätt!) Jag träffar den sidan av släkten tyvärr alldeles för sällan, så det var väldigt roligt att träffa farbröder och faster med respektive. Det är så synd att det går flera år mellan de tillfällen vi ses. När jag var liten var det ofta släktträffar, men nu för tiden blir det tyvärr bara vid jämna födelsedagar och begravningar. Om ens knappt det...
Det har i alla fall i dag varit en jättetrevlig dag med släkt, god mat, fika och fint väder. Jag önskar att det hände oftare!  :)

Favvofilm

I kväll visas en av mina favoritfilmer på tv, Almost Famous. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den; den är sååå bra!
Ska dock nog inte se den i kväll, den slutar strax före kl. 02.00 och jag ska gå upp tidigt i morgon bitti. Födelsedagsfirande står på dagordningen.  :)


Dålig dag

Dålig dag i dag.  :(  Det började redan i morse när jag klädde på mig. Jag tog på mig ett par helt nya trosor, och jag hade inte ens hunnit dra dem hela vägen upp förrän de gick sönder! Vad fan? Sedan fortsatte det i samma stil resten av dagen; motgångar, dåliga besked, negativa händelser... och skoskav.  :(
Nej, nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att morgondagen blir bättre.

Trött i kroppen

Min stackars kropp är helt mör! Jag körde ett intensivt styrkepass tidigare i kväll, och det var ganska kämpigt. Jag har inte tränat så mycket styrka den senaste tiden; det har mest blivit kondition. Men det är dags att återgå till både och, så jag gick på ett Body Pump-pass efter jobbet. Det märktes att det var ett tag sedan, men jag lastade på lika mycket vikter som jag brukar ha och körde på ordentligt hela passet igenom. Jag lär nog känna av det i morgon!  ;)


Rabarber

Svullade i mig lite rabarberpaj med vaniljsås i en väns trädgård tidigare i kväll. Himla gott!  :)

Nu äntligen är ju det rätta vädret här också! Det ska tydligen vara fint och varmt resten av veckan.  :)  Tyvärr ska det enligt långtidsprognosen bli dåligt väder från och med tisdag nästa vecka.  :(  Hoppas hoppas hoppas verkligen att det blir minst lika fint väder på SRF som det är nu!!!

Ny månad

Det är redan juni! Den här månaden började inte så bra; jag försov mig i morse.  :(  Nåja, jag har 29 mornar kvar att inte försova mig på innan månaden är slut, och som botgöring för morgonens tabbe så ska jag försöka vakna tidigare än vanligt i morgon! Får väl se hur det går...  ;)

Jag gjorde en pastasås med kräftstjärtar i till middag, och gav då en kräftstjärt till kissarna. Jag tänkte att det är ju säkert jättesmaskigt för dem. Men åt de? Nej, de bara luktade lite på den och vände sedan ryggen åt den! Men då blev det ju desto fler till mig.  :)


RSS 2.0