Sista dagen 2016

Det var mina gamla träningsskor som fick vara med mig på det traditionella 120 minuter långa nyårspasset i dag. Det var som vanligt 4 x 30 minuter (Body Combat, Sh´bam, Body Step och Body Pump) och det var grymt jobbigt på slutet när kroppen inte ville vara med längre. Men det är två timmar skön plåga, och det är ännu skönare när det är över och man är nöjd med att man orkade köra så hårt hela passet igenom.  :o)
 
I kväll ska jag avsluta det här året med god mat hos en vän.  :)

Arbetsåret är slut

Årets sista arbetsdag är gjord. Jag har en lugn hemmakväll och försöker ignorera att jag har lite svaga känningar i halsen. Jag ska INTE bli sjuk nu, för i morgon ska jag ju vara med på nyårspasset.  :/
 
Just ja! I går fick jag tillbaka min ledighetsansökan till SRF nästa år; den är beviljad.  :D

Ut med de gamla, in med de nya

Det händer inte så ofta att jag handlar något på mellandagsrean; jag brukar faktiskt inte ens bry mig särskilt mycket om den. Men i år hände det!  :O
Mina träningsskor har gått sönder; det har blivit ett hål på samma ställe på båda skorna, och snart ramlar jag nog ur dem när jag tränar.  ;)  Så därför gick jag en sväng på stan i dag efter jobbet. Jag tänkte att jag "bara skulle titta lite" på träningsskor. Men jag hittade ett par till ett väldigt bra pris, så jag slog till. Det passar ju bra att ha ett par nya fräscha (och hela) träningsskor när det snart är dags för ett nytt träningsår.  :o)
Ska jag våga inviga dem på tvåtimmars-passet på nyårsafton eller är det kanske dumt att ha dem första gången på ett så långt och intensivt pass och riskera både skavsår och ont i fötterna?  :/
 

Jul igen

Det är mindre än en timma kvar av julafton. Jag har som vanligt varit "hemma" på lite julfirande hos min kusin och co. Och precis som vanligt har dagen innehållit mycket mat, Kalle Anka, en tomte och julklappar. Men inte ett enda juligt foto har jag tagit. Det har nog inte hänt sedan jag köpte min första kamera i tioårs-åldern.  :O

Tjuvstartat

I morgon är det julafton, men jag har redan tjuvstartat lite med julklapparna. Inte med flit förstås!  ;)
 
I tisdags hade vi lite julfika på jobbet och då delade chefen ut årets julklapp till oss. Vi fick varsitt gåvokort, men jag har faktiskt ännu inte kollat upp vad det finns att välja på. Jag ska i alla fall inte vänta lika länge den här gången som jag gjorde med förra årets julklapp.  ;)
 
I dag blev jag överraskad med en julklapp från en kollega. Det var ett armband. Jättefint! Vad snäll hon är! Jag blev superglad!  :o)
 

Två bra

Dagens två positiva:
* Jag är färdig med julklapparna.  :)
* Klockan 11.44 i dag var tidpunkten för vintersolståndet så nu går vi äntligen mot ljusare tider igen!  :o)

10 år

I dag är det 10 år sedan min älskade Hobbe fick somna in. TIO ÅR! Jag saknar honom och tänker på honom lite extra i kväll.  :´(

Söndagsjobb

Jag har jobbat i dag. Va? Det är ju söndag?! Jo men visst. Jag och en kollega har monterat ihop en ny foderhylla och möblerat om i butiksdelen. Vi insåg att det inte skulle gå så lätt att göra det på vanlig arbetstid när man blir störd hela tiden av kunder, djurägare och våra vanliga arbetsuppgifter, så med chefens tillåtelse valde vi i stället att göra det en dag när kliniken är stängd. Efter sex timmar var vi inte helt färdiga, men eftersom vi var hungriga, trötta och ganska möra i kroppen av allt bärande, monterande och städande så bestämde vi oss för att det räckte för i dag. Jag ska fortsätta i morgon och göra färdigt resten då. Det blir nog riktigt bra när allt är klart.  :)

Julbord

I går var det dags för jobbets årliga julbord. Vi brukar ha det tillsammans med de andra AniCura-klinikerna i Östergötland och det hade vi även i år. Den här gången åt vi julmat på Husby Säteri, ett slott beläget några mil öster om Söderköping. Jag tyckte inte att jag åt överdrivet mycket mat, men jag var proppmätt när vi åkte hem.  :)
 
Jag såg inte till några spöken på slottet, men det finns säkert flera stycken där. Det gör det väl alltid på gamla slott?  ;)

Gapa stort!

I går var jag hos tandläkaren och lagade mitt hål. Jag överlevde.  ;)  Jag ville så klart ha bedövning och det kändes knappt när jag fick den. Sedan började tandläkaren att borra och fixa och det gick hur bra som helst. Det som var jobbigt var att ha en massa olika saker i munnen under hela ingreppet. Jag räknade till hela sju olika saker i munnen samtidigt!  :O
Jag var färdig strax före klockan 11 och tandläkaren sa att bedövningen skulle släppa 1-1,5 timma senare, så jag räknade ut att det skulle bli lagom till lunch. Bra! Så blev det inte... När det var dags för lunch var jag fortfarande lika bedövad som jag hade varit hos tandläkaren, så jag hade lite problem med att äta. Jag fick be om ursäkt till djurägare flera gånger för att jag såg konstig ut och inte kunde prata ordentligt. En djurägare sa att han trodde att jag hade en snus under läppen!  :´D
 
Bedövningen släppte inte förrän framåt 18-tiden i går kväll, lagom tills jag skulle köra ett Body Combat-pass. Det var en ny release och den var faktiskt ganska jobbig. Jag fick kämpa för att orka igenom hela passet och jag kände mig plötsligt väldigt otränad. Men efter passet hörde jag flera andra som också tyckte att det var jobbigt, så då var det inte jag som hade dålig ork.  :)
 
I dag har jag haft glitter i håret eftersom det är Lucia. Det är inte helt regelrätt när man jobbar inom djurvård, men jag var mestadels i receptionen i dag så då var det lite mer ok.  :)

Pepparkaksbak

I dag har jag bakat pepparkaks-katter. Det blev en hel kattkoloni.  :D
 

Skidor och Nobel

En dag full med skidor på tv-n; utför, på längden och med skytte. Nu är det Nobelfest på tv-n och uppklädd till tusen i mysbrallor och swettiströja har jag ätit fin mat kvällen till ära; pizza.  :D

Nästan bortglömd julklapp

Förra årets julklapp som jag fick av jobbet var en valfri produkt från ett visst företag. De flesta av mina kollegor valde ut sina julklappar ganska snart efteråt, men jag hade inte så bråttom med att välja ut min. Tiden gick och jag tänkte inte så mycket på julklappen; ärligt talat så glömde jag nästan bort den efter ett tag. Men så för några veckor sedan sa en kollega något som fick mig att komma ihåg den och då blev det plötsligt bråttom för julklappskoden gällde bara till den sista november. Så jag valde ut en sak som jag mest ville ha av det som fanns att välja bland och i dag hämtade jag ute den på posten.
 
En blender!  :o)
 

Brist på klappar

Det närmar sig jul och jag börjar få lite julklapps-ångest. Jag ska inte köpa så många i år, det blir bara fem stycken. Jag har köpt en, men vad jag ska köpa för något till de andra fyra har jag inte en aning om. De senaste åren har jag varit ute i god tid och haft alla klappar färdiga redan, men i år har jag inga idéer alls och nu börjar jag bli stressad.  :/
Ah! Precis nu kom jag på en sak som jag kanske skulle kunna ge till mormor, ska kolla upp var det går att få tag på en sådan...  :)

Helg med julkänsla

Den här helgen har har innehållit en del "juliga" aktiviteter.
I går åkte jag till syrran för att umgås lite med min systerdotter. Vi åt julmat, lade pussel och bakade pepparkakor.  :)
I dag var jag hos en arbetskollega på glöggfika. Hon hade ordnat så mycket gott till glöggen; lussebullar, peppakakor, saffransskorpor, kanderade nötter, minichokladbollar, frukt och Mozartkulor. Det var ett väldigt trevligt initiativ av henne att bjuda hem oss kollegor på allt detta goda.  :o)

Möte på affären

Ännu en arbetsvecka är gjord och även den här veckan har gått fort; det är redan fredag igen. Jag har varit ganska trött och seg, framför allt på kvällarna efter jobbet, men jag har ändå hunnit (orkat) med att montera ihop en garderob och köra lite Body Combat.
 
Efter jobbet i dag gick jag till affären för att handla lite på vägen hem. Inne på affären träffade jag på en kompis mamma som jag stannade och pratade lite med. Jag har inte sett henne på flera år och senast jag träffade henne var på samma affär!  :O  Lite konstigt och roligt på samma gång.  :)
 
I kväll har det varit en lugn fredagkväll framför tv-n, i morgon ska jag hälsa på min systerdotter och på söndag ska jag dricka glögg.  :)

RSS 2.0