Blink blink

I morse när jag satte in linserna kändes det lite irriterat i mitt högra öga. Efter en stund valde jag att ta ut linserna och använda mina glasögon i dag i stället. När jag sedan tittade lite mer noggrant i spegeln upptäckte jag ett vitt "streck" längs med kanten på irisen. Konstigt nog så gjorde det inte ont när jag hade linsen i ögat, och utan linsen känns det inte alls. Jag frågade en av veterinärerna på jobbet som är duktig på ögon och hon trodde att det kanske är ett sår på hornhinnan. Eller kanske är på väg att bli; eftersom det inte gör ont så kanske det inte har hunnit bli ett sår än men att något (linsen?) har skavt där. Så hon sa att jag får skippa linserna ett tag och använda fuktgivande droppar.
För säkerhets skull ringde jag till min optiker också. Det är ändå dags för min årliga linskoll, så jag bokade in en tid för det och sa att jag misstänkte ett sår på hornhinnan. På tisdag ska jag dit och då lär jag ju få veta om jag får linsförbud ett tag eller inte.  :/

Roligt

Vissa dagar på jobbet är lite mer spännande än andra. Som i dag t.ex. Då fick jag hjälpa till att röntga en hund.  :D

Kurs

Foderkursen som jag var på i dag var ganska bra. Nu har jag lite mer kunskap och lite bättre koll på alla olika sorters mat som den fodertillverkaren har. Det finns flera tillverkare som säljer medicinskt framtaget foder som jag också skulle behöva lära mig mer om, men jag får ta det allteftersom och lära mig lite i taget. Nu har jag i alla fall gått på två kurser och har fått lite mer kunskap om två av de stora tillverkarnas foder.
 
I kväll har jag och min granne grillat. Första gången i år för mig. Så gott!  :)

Krock

I morgon är det dags för 100 minuter Body Combat-marathon igen. Men jag kan tyvärr inte vara med!  :(  Jag ska nämligen åka till jobbet i stället och vara med på ännu en foderkurs. Typiskt! Gissa om jag ogillar när saker krockar! Speciellt när det är två som jag verkligen vill vara med på; en som är bra för min kompetens och en som jag tycker är skitkul.  ;(

Goodie-bag

För ett par veckor sedan var det ett event på jobbet och alla vi som jobbar där fick varsin goodie-bag. Jag var inte där den dagen, så jag fick min i efterhand. I goodie-bagen var det:
 
en minitermos/cup to go
 
 
och en jacka.
 
 
Tack så mycket!  :)

PW

Årets första power-walk avklarades i dag. Nästan en timma i kanonfint väder klädd i kortärmat och korta byxor. Så skönt!  :)

Soligt och varmt

Vilket kanonväder det har varit i dag! I morgon ska det visst bli minst lika fint och kanske t.o.m. ännu varmare. Nice!  :D
 
Påskafton är det i dag, så jag var "hemma" en stund. Först blev det lite påskmarknad med kusin och kusinbarn, och därefter blev det traditionell påsklunch hos dem. Jag gjorde som vanligt ett par andra stopp också; jag måste ju passa på att hälsa på så många som möjligt när jag är där.

Vi har en gäst

Nu har vi besök här igen. I morse hämtade jag en kattfröken som ska bo i jourhem hos oss. När jag ställde ner transportburen i hallen gick både Otis och Raven direkt fram och hälsade på henne. Raven var t.o.m. halvvägs inne i buren och hälsade!  :P  Kissen har legat i en garderob nästan hela dagen, men nu går hon runt och kikar lite här. Det är inga sura miner alls mellan katterna, så det här kan nog gå bra.  :)

Nya kanaler

När jag flyttade in i min lägenhet (för många år sedan) hade huset sju eller åtta tv-kanaler. Sedan försvann en efter en tills det bara var fem kanaler kvar, och det är vad det har varit i alla år. Ända tills nu. Äntligen har vårt hus kommit in i framtiden också. Nu finns det minst 15 kanaler.  :)  När jag startade tv-n i kväll så var två av mina fem kanaler inte längre rätt utan några helt andra. De två som borde ha varit där jag har haft dem förut har alltså bytt plats, så nu måste jag leta rätt på dem + alla andra nya kanaler som ska finnas. Hoppas bara att det går att ratta in dem på min gamla tv.  :O
 
Jag skyndade mig hem från jobbet i dag för att vara med på lite pubquiz i kväll. Nej, mitt lag vann inte. Men det var gott med öl.  ;)

50

I dag passade jag på att fråga ett kattduktig veterinär på jobbet om mina misstankar om en eventuell stroke. Hon sa att symptomen kan betyda att han har haft en stroke, men det kan också vara något annat. Hon föreslog att jag ska dra med en tops längs tandköttet i hela munnen på Otis för att se om han visar på smärta någonstans. I så fall kanske dreglandet har en annan orsak. Jag ska testa.  :)
 
Det är bara 50 dagar kvar till SRF!!!  :D

Jobbfri måndag

Måndag och ny vecka igen. Inget jobb för mig i dag. Jag har faktiskt inte jobbat på 10 dagar, så det har nästan varit som en kortsemester. Men i morgon ska jag jobba, och det är nog tur, för nu börjar jag nästan att bli lite uttråkad av att gå hemma.  ;)

Lite rock

I går kväll var jag, Pia och Annette på konsert. Pia hade fått fribiljetter så vi gick till "Backstage" för att se Sick Puppies. Jag hade tänkt att vara nykter och gå hem tidigt. Det blev inte riktigt så. Jag blev bjuden på både alkoläsk, cider och öl (inte bara en av varje!) och kom i säng vid 3-tiden i natt.  :O
 
När mobilen larmade i morse kände jag mig lite sliten. Jag fick kämpa mig ur sängen för att ta på mig träningskläder och knalla iväg till gymmet. Japp, det var dags för ett nytt Body Combat-pass. Med tanke på hur jag kände mig när jag vaknade, och med tanke på hur fruktansvärt trött jag blev på Combat-passet i torsdags, så trodde jag inte att jag skulle orka köra ett pass i dag. Men är det inte konstigt? I dag blev jag inte alls lika trött, och det då trots intaget av alkohol i går.  :O  Märkligt!

Så seg

Jag körde ett Body Combat-pass i kväll och jag trodde på allvar att jag inte skulle ta mig igenom det. Bara 15 minuter in i passet tvärdog all min ork och styrka, och de resterande 45 minuterna var riktigt plågsamma. Jag fick verkligen kämpa och det var fruktansvärt jobbigt att använda armar och ben.  :O
Jag har inte en aning om varför jag blev så otroligt trött i kroppen; jag körde Body Combat i måndags och CX Worx i går och kände inte alls av den här tröttheten då. Jag hoppas verkligen att det inte är en ny förkylning på gång!  :/

Min lilla skrutt

Min lilla skruttgubbe Otis har dreglat ganska mycket den senaste tiden. Jag har funderat på vad det kan bero på, och min första tanke var att det var något med tänderna. Eftersom han är så gammal så vore det inte så konstigt med tanke på att han har mycket tandsten. Så för ett par veckor sedan tittade jag i hans mun och kände på tänderna för att se om någon var lös. Det var det inte.
Men de senaste dagarna har jag börjat att tänka i andra banor. Han dreglar alltid på vänster sida, vänster öga rinner konstant och vänster sida av ansiktet är lite "plattare" än höger sida. Jag tror att han har haft en stroke.  :O
Så i dag pratade jag lite med veterinären som jag gjorde praktik hos. När jag räknade upp symptomen var hans första gissning att det var en stroke. Men han sa också att det i så fall är svårt att veta om Otis har fått en större eller om det är små som återkommer. Otis verkar inte lida av det; han äter, dricker och går på lådan som han ska, och han verkar inte vara förvirrad eller beter sig konstigt. Veterinären tyckte inte att något behöver göras i nuläget, jag ska bara låta Otis vara och hålla koll på hans allmäntillstånd.
Jag tänkte att jag även ska höra lite med någon av veterinärerna på jobbet som är specialist på katter och deras sjukdomar. Det skadar ju inte att få veta så mycket som möjligt om stroke hos katter.  :/

Hipp hipp hurra!

I dag var jag "hemma" och gratulerade min morfar som fyllde 95 år i förrgår.  :o)  Det var ett lugnt och stillsamt firande tillsammans med en del av närmsta familjen. Det bjöds på min favorit; smörgåstårta, och senare även lite fika.
Jag tycker att det är svårt att komma på någon bra present till någon som har uppnått en så ansenlig och imponerande ålder, så jag uppvaktade med en blomma.
 
 

Helg igen

Har hostat mig igenom tre jobbdagar, men nu är det helg!  :)  På agendan står träning och kalas. Det blir kanske också lite scrappande igen; jag har en Layout som jag tänkte påbörja om inspirationen infinner sig.

April april!

Lurad i dag? Inte jag. Inte vad jag vet i alla fall.  :/
 
Förkylningen hänger fortfarande i. Men i kväll kunde jag inte hålla mig från träning längre så jag körde ett Body Jam-pass. Det var kanske lite dumt känner jag nu efteråt; hostan har ökat igen.  :(

RSS 2.0